Gaming laptop

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Shakall605
Začátečník
Začátečník

Gaming laptop

Příspěvek od Shakall605 »

Zdravím,

Hodně cestuji a když to tak shrnu z celkového času, škola(10%), práce(20%), přítelkyně(28%) a doma(42%).
Proto bych potřeboval doporučit nějaký laptop, jako "náhražku" mého deskopu, popř. co bych měl od toho očekávat oproti klasickému stolnímu PC.
Momentálně mám deskop viz. níže v popisku. + LCD Dell U2711.
Potřeboval bych něco na(s):
- práci s foto
- hraní pokud možno nových her (druhá polovička je asi stejný zavislák jako já :-) )
- 12 článkovou baterii min.
- FHD
- cena do 60 000,-

Osobně těžce uvažuji o něčem jako Alienware M18x - recenze ZDE.

Snad problém je takový že je trošku těžší dostat s českého trhu.

Alza > http://www.alza.cz/dell-alienware-m18x- ... 285315.htm

Je pak nějaká dobrá možnost ho koupit na Deutshe webu a přeposlat si ho sem?
Jenda.K
Začátečník
Začátečník

Re: Gaming laptop

Příspěvek od Jenda.K »

Nemas moc na vyber, bud vezmes ze zahranici tento alienware nebo si poskladas neco vykonnejsiho od Goldmaxu v CR, maj tam dva notebooky, ktery maj dve grafiky a to bud tohle i s sestijadrem
http://www.goldmax.cz/goldmax_notebook_ ... r2_gaming/ a nebo pak levnejsi a myslim ze i hezci http://www.goldmax.cz/goldmax_notebook_ ... rd_gaming/

PS:Hlavne nekoukej na cenu a napis jim ze to chces nacenit, takto usetris peknej ranec kdyz maj smluvni ceny. Dalsi moznost je z nemecka mysn.de treba.
Jenda.K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jenda.K »

Hele, pouvazuj spis nad notasem s jednou grafikou, ATI 6990M bude stejne vykona jak ty dve 560 a snad i levnejsi. Mam kamose s tosibou s dvema grafikama a furt na to nadaval a to stala okolo padesati!
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Jenda.K píše:Hele, pouvazuj spis nad notasem s jednou grafikou, ATI 6990M bude stejne vykona jak ty dve 560 a snad i levnejsi. Mam kamose s tosibou s dvema grafikama a furt na to nadaval a to stala okolo padesati!
Věřím že to bývalo opruz a to ne jen v laptopu, ale celkově i v deskopu toho moc nebývalo. Měl jsem už o DELLu inspiron 9400, který mi vydržel cca 6 let.
Co se týče te toshiby - nevím co to má, ale ty u mě toshiba na reklamačním "čumí" z regálu přímo na Acer a PB :roll:
Nemám důvod DELLu nevěřit v kvalitě jejich produktů, co se týče té M18x, recenze jsou více než pozitivní (počítám world IT recenze známých webů - žádný DD apod.) a to recenzenti testovali jak se single 460M, tak ze SLI 560M atd.

Můžeš mi prosím poslat link kde je 6990M lepší jak SLI 560M? Já mám žebříček karet , kde jsou jak mobilní, tak deskop ve SLI/CF.

Edit: samozdřejmě pokud výjde domluva přes CZC.cz , kdy mi technik naznačil že konfigurace toho M18x je možná, šáhnu po CF/SLI; 6990M/580M.
Jenda.K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jenda.K »

sli dobre neskaluje, stejne jako crossfire u ati a microsttutering je vec, ktera tam je temer vzdy. V nekterych hrach ti druha grafika neda zadny vykon navic dokud nevyndou ovladace, takze vs HD6990M to bude vykonove tak o 40% horsi. Link na prime srovnani nemam, ale do notebooku proste CF ani SLI nepatri. Ovladace jsou problem i na desktopu a to neresitelny. Poskladal bych si proto notas s 6990M, coz je aktualne kral ( i kdyz je za dvermi nova rada 7970M takze bych mozna byt tebou pockal)
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Jenda.K píše:sli dobre neskaluje, stejne jako crossfire u ati a microsttutering je vec, ktera tam je temer vzdy. V nekterych hrach ti druha grafika neda zadny vykon navic dokud nevyndou ovladace, takze vs HD6990M to bude vykonove tak o 40% horsi. Link na prime srovnani nemam, ale do notebooku proste CF ani SLI nepatri. Ovladace jsou problem i na desktopu a to neresitelny. Poskladal bych si proto notas s 6990M, coz je aktualne kral ( i kdyz je za dvermi nova rada 7970M takze bych mozna byt tebou pockal)
Ano, vím co to je SLI/CF a to i z jak z teorie, tak z praxe. Co se týče těch ovladačů na ty Alieny, ty má Nvidia celkem dobře udělané a nezaznamenal jsem nějaký masový záznam chyb apod. Nvm kde si vzal to že 580M je o 40% horší oproti 6990M. Já vidím na známých zahraničních fórech jen pravý opak http://www.tomshardware.com/reviews/gtx ... 22-12.html
http://www.tomshardware.com/reviews/gtx ... 022-5.html (1920x1080 - na nižší se nedívám když budu mít monitor 1080p)
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 636.0.html

Ale v průměru jde o +- 3%, takže bych to nějak neřešil a pokud si ho budu kupovat tak přes alienware.com (a odvozem z USA) a tam je cena 580/6990M stejná :roll: .
Co se týče toho čekání, do toho se mi taky moc dvakrát nechce, to už by pak přešlo na "počkej radši na Nvidii" (pokud by měla lepší jádro) atd.
Buď si můžu koupit v lednu dual HD7970 do svého stávajcího deskopu a hrát na něm pouze když čas dovolí, anebo jít do toho laptopu a mít u sebe poměrně výkonou mobilní alternativu na úrovni deskopu s GTX 570/480 a po OC i jako GTX 580 (řídím se dle performance bodů v 3D marku 11).
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jenda, neplácej kraviny:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... i?start=14

Shakall:
Jediná věc, kterou bych chtěl fakt hodně vypíchnout je uspořádání HDD, RAID 0 je sice malinko lepší na výkon, ale je veliký riziko, že přijdeš o všechna data, takže buď:
1 hodně zálohuj
2 RAID 1 je nejspolehlivější, ale kapacitně špatná konfigurace
3 SSD + HDD se zálohou je asi nejlepší kombinace do takovýho superNTB
4 za ty prachy by sis v klidu moh koupit k přítelkyni PC s podobnou konfigurací :-)
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Jeltík píše:Jenda, neplácej kraviny:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... i?start=14
No chtěl jsem mu to nastínit nějak "mírněji", ale jak se říká "chytrému napověz, hloupého kopni" ;-)
Jeltík píše:Shakall:
Jediná věc, kterou bych chtěl fakt hodně vypíchnout je uspořádání HDD, RAID 0 je sice malinko lepší na výkon, ale je veliký riziko, že přijdeš o všechna data, takže buď:
1 hodně zálohuj
2 RAID 1 je nejspolehlivější, ale kapacitně špatná konfigurace
3 SSD + HDD se zálohou je asi nejlepší kombinace do takovýho superNTB
4 za ty prachy by sis v klidu moh koupit k přítelkyni PC s podobnou konfigurací :-)
1 - 2) Co se týče toho toho RAIDu, tak ten 0 by snad neměl vadit, vím že tj. jisté riziko - proto mám doma exterák (díky bohu "předpovodňový"), takže zálohu budu mít na něm. Místo toho abych měl s 1 v NTB 2x více dat.
3) uvidím jak se situace vyvrbí ohledně mého nynejšího deskopu, kdybych ho střelil jako celek, SSD si koupím později, kdyby ne, nechám si ho.
4) No, ale problém je že nejsem taky pořád jen u přítelkyně... :mrgreen: (tato možnost mě taky napadla, ale jsou tu ještě další dva faktory > práce a škola)

Díki za tipy :-)

Mám jinak ještě otázku, má někdo tu zkušenost s prostředníkem pro koupi z USA? (našel jsem na netu, nějaké doporučení na http://www.dovozusa.cz/ a vypadají celkem solidně > dokonce platbu za poštovné USA/CLO/jejich náklady/cena samotného zboží je teprve až u předání)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Vzhledem k t ceně se mu pomalu vyplatí udělat si v USA dovolenou, a nakoupit osobně.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

proč si to prostě nenakonfigurovat na alienware.cz, pak ti to skočí na konfigurátor pro EU. Zadáš si českou adresu a pošleš peníze, jak po tobě chtějí. Pak ti to přiveze DHL nebo tak něco. Já bych prostředníky neriskoval, pokud to neni výrazně levnější.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Maor píše:proč si to prostě nenakonfigurovat na alienware.cz, pak ti to skočí na konfigurátor pro EU. Zadáš si českou adresu a pošleš peníze, jak po tobě chtějí. Pak ti to přiveze DHL nebo tak něco. Já bych prostředníky neriskoval, pokud to neni výrazně levnější.
Právě že je to levnější a ne o málo, stejná konfigurace mě vyjde cca o 10000,- levněji v USA. Co se týče toho prostředníka > dovozusa.cz , je na jiném forku celkem pár spokojených lidí a mezi nima je jeden co si kupoval alieware taky přímo přes ně.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

pocitas ale do te ceny i clo a dph ? aby to pak nevyslo skoro na stejno.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

KOFis píše:pocitas ale do te ceny i clo a dph ? aby to pak nevyslo skoro na stejno.
Ano dávám, počítám to přes kalkulátor , celkem to vychází na 6-8% z ceny + pošta apod. cca 200$.

USA: 2900$ + dovoz(*20) => cca. 63000,-
EU(DE): 2915€ (*25) => 73000,-
EU(UK): 2470£ (*30) => 74100,-

Konfigurace: i7-2670QM, 4GB RAM, Dual (SLI) GTX580M, HDD 750GB, 1920x1080 LED, Wi-fi killer od bigfoot, pojištění proti mech. poškození 1year. Vše ostatní má stejný základ 12članková batery apod.
Jenda.K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jenda.K »

Panove ja mel na mysli mobilni platformu a ne desktop, vy nevite o cem mluvite a pletet do sebe testy desktopovych grafik, kde jsou ovladace vymazlene a jednotne. Do notebooku proste SLI ani CF nepatri, prinos, produkovane teplo a zavislost na ovladacich (desna) proste za to nestoji. Do notebooku jedine single GPu, dualni reseni je zahuba. Reaguji na testy Panthera, kde testovali HD6970M a GTX 470M v multi zapojeni. Jiny zdroj srovnani nemam. V testech dole je jeste chytre vyselektovany vyber her, bez ovladacu pro CF/SLI totiz druha grafika vubec nefunguje!

http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... 47-10.html
http://hothardware.com/Reviews/Mobile-G ... om/?page=7

Pockej si na HD7970M, ktera bude levnejsi, spolehlivejsi a vykonem dostacujici na libovolnou dnesni hru ve Full HD detaily. (nebo 7890M kdo vi jak se to bude menovat)

PS: Pokud notebook stoji 2900$, tak je treba pripocitat 200$ postovne, a pri kurzu 20 je to okolo 61 tisic + 20% dph, takze je to asi 74 tisic kc. DPH se nelze vyhnout

PS2: 2670QM nema sanci uzivit GTX 580M SLI. Abys vyuzil vykon grafik, je treba frekvence pres 3GHZ a tohle jede silne nizko kdyz jsou vytizeny 4 jadra. Takto jsou to vyhozene penize za druhou grafiku ten CPU na to nema nekde s frekvenci 2.2-2.5.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Přesně, ten procík je slabý na SLi.
Navíc se špatně SLi škáluje a nepodává ve hrách stabilní výsledky.
A tohle bude už throttlovat, proto bych vzal raději výkonější konfig s 2x HD6990M a 2960QM CPU.
Asus Rog Strix G18
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Jendo@ To je záležitost ovladačů a enginu dané hry.
Co se týče toho DPH, tak ano jediné v čem pár pravdu je těch 20%. Kupuju to přes prostředníka (bez DPH), to se napočítá až v EU. Prosím pokud něco nemáš podložené nepiš. Cena je taková jako uvádím, KONEČNÁ cena, kterou mi vypsal prostředník po zaslání dotazu s cenou laptopu je viz. výše v mém postu.

Co se týče nový mobilních VGA, ano vím nich a nejblíže nejvykonější mobilní čip bude v laptopech tak o prázdninách. Rozdíl je čekat pár dnů/týdnů, ale měsíců a ještě nevědět kdy přesně daný dodavatel čip nasadí do laptopu(takže pokud to nevyjde do té doby než to budu kupovat, je to bezpředmětné). Prostě technologie jde pořád dopředu, takže bych se nedočkal do smrti.

U odkazů co si mi poslal, je akorát radeon u jedné konkrétní hry kdy CF neškáluje, za to u Nvidie ano. To si troufám říct že AMD nemá podporu v ovladačích pro tuto danou hru.
V "sestavě" budu mít SLI GTX580M a ty "fungují" ve všech hrách které hraju, nebo mám vyhlídnuté.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Jenže ta druhá karta nebude využitá, když ji bude brzdit procesor. Já už na jedné HD6990M hraji vše na max...kromě AA samozřejmě, ale to je na malém LCD nepotřebné.
Ten prostředník akorát objedná notebook na svou adresu v USA, zaplatíš mu poštovné + provizi, ale DPH platíš sám...on Ti těžko DPH započítá :)
Asus Rog Strix G18
Jenda.K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jenda.K »

Takze zkratka chces vzit dualni reseni, ktere ma viditelne sve vady se slabym procesorem, a obycejnym pevnym diskem, obycejnym lcd displejem s nizkym gamutem za skoro 75 tacu s dani, i kdyz ti to tady nikdo nedoporucuje. Tak nechapu potom proc se neridis radama nekoho z fora, takto jsi nemusel vubec dotaz psat kdyz je ti jedno co ti tady X lidi napovida na foru. Orkasmic potvrdil co rikam ze na hd6990 si azhrajes vse a bez problemu, vis ze ti pujdou i ty nejnovejsi hry bez cekani na sli ovladac. Navic kupovat tak drahej notebook s jednoletou zarukou je uplne na hlavu, nemyslis? 4GB ram je za tu cenu zalostne malo, a nejpomalejsi casti notebooku je vzdy jeho disk, takze bych sel po nejake SSD Intel 510 + HDD kombinaci. At koupis cokoliv ale tak sem pak hod svoji recenzi, tak drahy notebook moc lidi nema 8)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Já tě v tom naopak podpořím, takový NTB už je dost výkonnej i s "jen"3,1GHz, Sandy Bridge nemá nutnost dosahovat supervysoký frekvence, aby nakrmil SLI.
A k tomu SSD: Shakall prodává komplet PC a je v něm i SSD, kdyby si ho nechal, určitě by na tom moh mít nálepku "High End"
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

A to SSD je jako 2.5 co ma v PC? Pochybuju :)
SLi a kort 2x GTX580M nejslabsim QM nenakrmis...je to uplne ujeta sestava.
To uz radeji M17x s poradnym SSD a poradnym CPU + rozsirit zaruku klidne na 4 roky a ma clovek klid.
Usetrene penize muzes investovat v budoucnu do nove grafiky ;)
Asus Rog Strix G18
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“