Rada ohledně grafické karty
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Deexer
- Začátečník

Rada ohledně grafické karty
Zdar,
jsem hodně náročnej na grafiku a potřeboval bych si udělat jasno co je dobrá investice na delší dobu...
Každopádně dotaz zní.
Mám koupit si GTX590 nebo 560Ti SLi ? co bude lepší ? (580 SLi je už moc drahá investice)
Já sem kapku už rozhodnutej že 590 ale chci vědět jak to vidíte vy. Grafika by měla být převážně na hry pak na práci s grafikou... (Zase je to duální karta a nevím jak to využíjí dnešní hry) Docela si všímám v recenzích na PCT (nejen na PCT) že když se testujou hry(cokoli) tak se do testů nepoužívají GTX590 ? pokaždé to končí u 580...
(Doufám že i72600k stačí na GTX590)
Nebo mám počkat na letošní rok na nějakou novinku? (Vzhledem k tomu, že nemám PCIe 3.0 a nové grafiky to už asi budou podporovat, tak jak zas stím to? Vím že to bude určitě zas zpětně kompatibilní, ale zda se mi vyplatí kupovat něco co ani nevyužiju. Leda by to dopadlo jako AGP 4x a 8x jen marketingovej tah, kterej na výkon karty neměl skoro žádnej efekt...)
jsem hodně náročnej na grafiku a potřeboval bych si udělat jasno co je dobrá investice na delší dobu...
Každopádně dotaz zní.
Mám koupit si GTX590 nebo 560Ti SLi ? co bude lepší ? (580 SLi je už moc drahá investice)
Já sem kapku už rozhodnutej že 590 ale chci vědět jak to vidíte vy. Grafika by měla být převážně na hry pak na práci s grafikou... (Zase je to duální karta a nevím jak to využíjí dnešní hry) Docela si všímám v recenzích na PCT (nejen na PCT) že když se testujou hry(cokoli) tak se do testů nepoužívají GTX590 ? pokaždé to končí u 580...
(Doufám že i72600k stačí na GTX590)
Nebo mám počkat na letošní rok na nějakou novinku? (Vzhledem k tomu, že nemám PCIe 3.0 a nové grafiky to už asi budou podporovat, tak jak zas stím to? Vím že to bude určitě zas zpětně kompatibilní, ale zda se mi vyplatí kupovat něco co ani nevyužiju. Leda by to dopadlo jako AGP 4x a 8x jen marketingovej tah, kterej na výkon karty neměl skoro žádnej efekt...)
- lazan
- Začátečník

-
Re: Rada ohledně grafické karty
Gtx 590 moc dobrá není, buď gtx 580, nebo gtx 570 SLI. Gtx 570 SLI, je sice o něco výkonnější řešení ale zase mnohem dražší 
- tielka
- Středně pokročilý

počkej si na keplera 
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pockal bych si na Radeon HD7970, kterej bude po OC na urovni GTX590 a bez problemu plynoucich z multi-GPU. Novy nVidie muzou byt taky za pul roku, to by se mi teda cekat nechtelo, Radeony by mely byt k sehnani jeste behem ledna. PCIE 3.0 vubec neres, vliv na vykon ve hrach je 00-nic.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- Deexer
- Začátečník

Nevím čim máš podložený toto tvrzení, že není dobrá...(když teď neberu tu novou šílenost od Asuse co předvedl) tak je to pořád nejvýkonější karta... a ano 580 SLi vychází mnohem lépe ale jak sem psal toto řešení už je drahé...lazan píše:Gtx 590 moc dobrá není, buď gtx 580, nebo gtx 570 SLI. Gtx 570 SLI, je sice o něco výkonnější řešení ale zase mnohem dražší
kdy ? GTX 600 ?tielka píše:počkej si na keplera
Trvám na značce nVidiaBaneshee píše:Pockal bych si na Radeon HD7970, kterej bude po OC na urovni GTX590 a bez problemu plynoucich z multi-GPU. Novy nVidie muzou byt taky za pul roku, to by se mi teda cekat nechtelo, Radeony by mely byt k sehnani jeste behem ledna. PCIE 3.0 vubec neres, vliv na vykon ve hrach je 00-nic.
- keistown
- Žlutá karta

-
Jop, 16 tisic za dve 570tky je mnohem mnohem vic nez 16 tisic za 590. A dva chladice a dvoje napajeni je mnohem horsi nez mit jeden spolecnej.
590 nekupuj.
590 nekupuj.
- Deexer
- Začátečník

?keistown píše:Jop, 16 tisic za dve 570tky je mnohem mnohem vic nez 16 tisic za 590. A dva chladice a dvoje napajeni je mnohem horsi nez mit jeden spolecnej.
590 nekupuj.