V Acronisu provedu dle doporučení zálohu systémového disku C: na interní datový disk D: ( zkoušeno jak přímo na disk , tak i do založené Acronis Sekur. Zone). Při provádění obnovy systémového disku se po startu Acronis zavaděče po chvíli objeví hlášení:" "Při otvírání souboru se vyskytla chyba. Klepnutím na tlačítko Opakovat můžete znovu zkusit čtení ze stejného umístění." Po stisknutí tlačítka se nic neděje, postisknutí Storno najede systém samozřejmě se starým systémem. Chová se tak jak Acronis 11, Acronis2010 i Acronis 2011. Programy jsou legální. Poraďte.
CPU: i5-2500K
MB: Gigabyte Z68-UD4-B3
RAM: 8GB
HDD: 2x WD 500GB
Problém Acronis True Image
- mulisek
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Problém Acronis True Image
Nejak nechapu presne ceho chces docilit z toho popisu problemu.
W7 urcite budes muset zalohovat minimalne dva oddily a to jeden ten boot (vetsinou 100MB-2GB)
A pak systemovy(tam kde je fyzicky windows, program files atd)
Acronisem pak udelat zalohu do image techto dvou oddilu na dalsi oddil disku nebo na fyzicky jiny disk.
Abys mohl pruzne Acronis pouzivat k zaloze systemu do imagi, doporucuji mit rozdeleny disk a image hazet na druhou partition, pokud jsi to tedy nezkousel. Z tveho popisu problemu to bohuzel neni jasne jestli spravne chapes strukturu disku pri zalohovani. U Win XP zalohujes systemovy disk, u W7 je to vzdy systemovy disk+ ta boot oblast. Klidne se to muze nazyvat C: D: v Acronisu a pak zalohujes(C+D) na nejaky jiny disk treba F: atd ale pismena nejsou dulezita, Acronis si to muze pojmenovat jak chce, vcetne podle toho jak jsou zarizeni zprioritneny pri startu nebo deskou.
Ve windows se disky mohou jmenovat jinak nez v Acronisu, pokud tedy Acronis bootujes pres CD, flashku. Pri spusteni z windows by pismena mela sedet.
W7 urcite budes muset zalohovat minimalne dva oddily a to jeden ten boot (vetsinou 100MB-2GB)
A pak systemovy(tam kde je fyzicky windows, program files atd)
Acronisem pak udelat zalohu do image techto dvou oddilu na dalsi oddil disku nebo na fyzicky jiny disk.
Abys mohl pruzne Acronis pouzivat k zaloze systemu do imagi, doporucuji mit rozdeleny disk a image hazet na druhou partition, pokud jsi to tedy nezkousel. Z tveho popisu problemu to bohuzel neni jasne jestli spravne chapes strukturu disku pri zalohovani. U Win XP zalohujes systemovy disk, u W7 je to vzdy systemovy disk+ ta boot oblast. Klidne se to muze nazyvat C: D: v Acronisu a pak zalohujes(C+D) na nejaky jiny disk treba F: atd ale pismena nejsou dulezita, Acronis si to muze pojmenovat jak chce, vcetne podle toho jak jsou zarizeni zprioritneny pri startu nebo deskou.
Ve windows se disky mohou jmenovat jinak nez v Acronisu, pokud tedy Acronis bootujes pres CD, flashku. Pri spusteni z windows by pismena mela sedet.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Mně Acronis taky zlobil (na sestavě viz. níže nenabootoval se spouštěcího disku), takže jsem přešel na euseus todo backup free, udělal jsem si v tom samém programu spouštěcí USB disk a to mi funguje. Je klidně možné, že to dělá multimediální klávesnice.
Více o mých problémech zde:http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
Více o mých problémech zde:http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
- mulisek
- Nováček

-
To co Butchi píšeš, tak je mi úplně jasné, zkoušel jsem kde co. Jen jsem si myslel, jestli neměl někdo stejný problém. Když jsem si stáhl ze stránek WD jejich Acronis (podobá se to ATI 2010 ), tak vše probíhalo normálně. Jinak díky za radu.
- Butch
- Středně pokročilý

S tou chybou jsem to zazil pri obnove.
Kdyz se zaloha delala v nove verzi 2010 a obnovu jsem pak zkousel delat ve verzi 12.
Ve windows 7 na nem byl zamek, po prekopirovani to zmizelo.
Zajimave ze ve vyssi verzi sel obnovit bez problemu.
Nejaky kix s pravy zrejme, akorat jsem nestihal se tomu vice venovat a zjistovat jak k tomu doslo nebo dochazi.
Kdyz se zaloha delala v nove verzi 2010 a obnovu jsem pak zkousel delat ve verzi 12.
Ve windows 7 na nem byl zamek, po prekopirovani to zmizelo.
Zajimave ze ve vyssi verzi sel obnovit bez problemu.
Nejaky kix s pravy zrejme, akorat jsem nestihal se tomu vice venovat a zjistovat jak k tomu doslo nebo dochazi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06