Zdravim!
sestava:
Sabertooth 990FX
AMD Phenom II 1075T
MSI nVidia GT560 2GB TwinFrozrII
mam to na starsim 650W zdroji od Chieftecu, muj problem je, ze to probliklo, zhaslo a uz se to neda zapnout. MB je pod proudem, sviti power led. Procesor by to nemel byt, ta sama sestava s moji starou nVidii GT430 fungovala, druhej den jsem dokoupil MSI, postavil, probliklo to a hotovo, nic. Zdroj jsem pak zkousel na jinym PC a funguje bez problemu (PC s urcite nizsim odberem energie). Tak jsem se vydal reklamovat desku na alzu, kde mi ji obratem vymenili za novou, postavil jsem to a stalo se to samy, takze deska je asi ok (ted uz mozna ne) a ja nevim co delat... poradte mi prosim clear CMOS pres jumpery i baterku jsem uz vyndaval, nevim, co s tim tedka. nikde nejsou viditelny spaleniny ani to nesmrdi, nebo neni horky...
Edit: Hladis presunuto do spravne sekce
PC nezapne
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- primo
- Nováček
-
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: PC nezapne
no to skoro vypada,ze deska chcipla podruhy,zkusil bych druhou reklamaci a ruce pryc od msi,pokud je znovu KO
a co kdyz tam nechas jen 1 ram,porad nic ? zkus jeste vymenit grafickou kartu...ale pokud to ani nepipa,ani neni nic na monitoru,vypada to na desku
a co kdyz tam nechas jen 1 ram,porad nic ? zkus jeste vymenit grafickou kartu...ale pokud to ani nepipa,ani neni nic na monitoru,vypada to na desku
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- primo
- Nováček
-
Taky si prave myslim... jedna ramka nefunguje, jina karta, ani samotna deska bez CPU... posila to nejakej signal do integrovany zvukovy, trochu v tom preskakovalo... snad mi vezmou druhou reklamaci no... premejslim, jestli mam tu MSI vyzkouset v jinym PC, ale abych ho tim taky nezabil...
- Hladis
- Moderátor
Takze zkus grafarnu jinde pokud mas moznost. Dale tyhle Chieftec zdrovna dobry zdroje nejsou a myslim ze mas ten vyrobeny v FSP se 4 vetvema ,tak se ujisti ze grafarna je zapojena na dvou a ne na jedne a je i mozne ze to neutahne coz je u tehle zdroju normalni.
- acebsod
- Začátečník
No skoro bych to viděl na zdroj, už několikrát jsem viděl a pravoval Pc kde, když zmáčkneš power tlačítko na bedně, tak se to pootočej větráky škytne HDD ale to je tak vše, vyměnil se zdroj a jelo vše okey
Pc:MB: Gigabyte 8I945P-G-RH, CPU: Intel 2x 3,4 GHz soc.775, RAM: 4GB DDR2, GPU: Sapphire Radeon 6570 1 GB, SSD: Intel 520 60 GB, HDD Seagate 500 GB, PSU: Seasonic S12II-620W, Monitor: Samsung syncmaster S24B300, 24"
NTB: CPU Intel Core i3 - 2,4GHz, RAM 8GB DDR3 1600Mhz, GPU GT635M 2GB & HD 4000, OS W8.1 -64bit
Klávesnice: Gigabye aivia K8100, Myš: Gigabyte ECO600
NTB: CPU Intel Core i3 - 2,4GHz, RAM 8GB DDR3 1600Mhz, GPU GT635M 2GB & HD 4000, OS W8.1 -64bit
Klávesnice: Gigabye aivia K8100, Myš: Gigabyte ECO600
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
U mě se zase tenhle problém jednou po složení nového PC také projevoval. Jenom to na vteřinu "škytlo" a pak nic. Chvíli nešel vůbec zapnout, pak opět to samé a takhle pořád dokola. Dělala to ochrana zdroje proti zkratu, byla špatně zapojená čtečka karet. (ten plastový konektro byl na vodiče nasazený od výroby špatně).. Po odpojení všech nepotřebných věcí po chvilce vše OK... (ochrana několik minut trvá, PC nejde zapnout)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64