Ale! Při dlouhodobém běžném provozu jsem zjistil, že to s teplotami není tak slavné. Teplota uvnitř se vyšplhala ke 45-48 stupňům, CPU byl od 40-47 (dle zátěže), max byl asi kolem 51. To by mně moc nevadilo, ale co mě překvapilo, že HD hlasí tak 45-47 stupňů. Což je dost. Lámal jsem si hlavu a zkusil malou, přiznávám neúspěšnou, úpravu.
Zadní panel jsem nahradil za perforovaný:
Dole jsem udělal, narychlo, pár otvorů:
Z hliníkových profilů jsem zhotovil nové nosníky pro HD, uchyceno opět gumou. Chtělo by to pružinky...
A smontoval jsem to:
Dobrý nápad výrobce desky - samolepka s popisem, kde co je:
A co se podařilo? Prakticky nic. Možná malé otvory, málo, a asi ještě špatně. Takže jediné co mně ještě k tomu napadá je připíchnout HD k horní stěně a nechat ho chladit přes plochu krytu. Vrtat a perforovat boky se mi už nechce. Nebo použít externí HD.
Závěr: Case je docela dobrý, pro nízkoenergetický, ne moc náročný PC použitelný. Jsem s touto v podstatě bezúdržbovou konstrukcí spokojen, dokud nebudu potřebovat klasický HD.
Nedostatky:
Chlazení HD považuji za riskantní. Myslím si, že klasický HD nad 40 stupňu je prostě v nebezpečí (I když jsem četl, že výrobci tvrdí, že do 60 stupňů je to OK, věčná debata).
Case je uzavřený, takže se v něm kumuluje zbytečné teplo. Měl by být lépe promyšlen airflow.
Přední čelo neobsahuje USB porty, popř. čtečku karet - tzn. např. pro HTPC by bylo potřeba více úprav.
Uchycení heatpipes by mohlo být ještě lepší - tak, aby se daly vyosit více šikmo nahoru. V jedné recenzi jsem se dozvěděl, že práve toto jim pomohlo z chlazením (principiálně by to nemělo hrát roli).
Nedočkavcům se omlouvám za nedorozumnění. Píši po částech, také proto, že jsem občas odskočen...