Čím „zalepit“ šachty case bez záslepek

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Čím „zalepit“ šachty case bez záslepek

Příspěvek od smrtka.smety »

Zdravím,
koupil jsem si bazarovou case, ktera se mi velice libi a hlavne je funkcni. Chtel bych se zeptat, jak efektivne zalepit velke sachty, bohuzel nemam zaslepky (jde o Chieftec DX-01B-D-U).

Nejaký zobrazovaci display je k nicemu, sasi ma dvirka a navic atypicke kotveni mechanik (http://www.designflow.cz/upload/case-temp/IMAG0141.jpg).

Posledni vec, kterou bych nerad by byly mechaniky ci ruzne kose pro zaplneni prostoru. Jestli mate nejaky typ, sem s nim, budu jen rad. :_)
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Čím „zalepit“ šachty case bez záslepek

Příspěvek od ToxicTears »

Zkus sehnat kus perforace. Jednoduše ohneš boky a zastrčíš, bude to efektivní i na větrání.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

No tomuhle jsem se chtěl vyhnout, ne že bych to manuálně nezvládl, ale když už mám v bedně vše origo, tak se vším všudy. Ale asi k tomu dospěju, jen nevezme perforovaný plech, ale klasický (chci zachovat airflow).
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Klasický plech nebude vypadat pěkně.
Radši kup perforovaný, dej tam dovnitř něco černého (nebo něco prostě) a pak to zevnitř zalep nějakou odhlučňovací hmotou (molitan). :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Perforovaný nechci, ruší airflow. Chci aby se vzduch táhl od case spodem kolem disků. Pak dám fotky, začal jsem kytovat i masku.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Říkám, že když to uděláš, jak jsem to napsal, tak ti to airflow rušit nebude (bude to izolovat stejně jako plný plech, ale bude to přitom tišší, nebo spíše to bude odhlučňovat lépe, a bude to lépe vypadat). ;)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Už jsem to tak na půl vyřešil - dám tam 3x http://interlink.tsbohemia.cz/ca-primec ... html?mtc=0& (problém je, že ho nikde nemaj skladem, až na alzu, ale tý se chci vyhnout).
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

No fuj.
Tohle tam nestrkej. Ten perforovanej plech bude vypadat mnohem lépe. :)
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Ale jo strčím. No nebude, protože šasi má dvířka - http://www1.czc.cz/8n8155grn2hi4bcpoue0 ... zek?size=7 a problém je taky v tom, že šachty nejsou klasicky na šrouby ale na lišty. Ten plech tam proste nemám jak dát. Další možností by bylo - http://interlink.tsbohemia.cz/col-shark ... 64714.html
acebsod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od acebsod »

mno já mít vepředu zavírací dvířka tak by mi ani nevadilo že tam sou díry, já bych to na tvým místě neřešil, na nic to nemí vliv, ale jak myslíš
Pc:MB: Gigabyte 8I945P-G-RH, CPU: Intel 2x 3,4 GHz soc.775, RAM: 4GB DDR2, GPU: Sapphire Radeon 6570 1 GB, SSD: Intel 520 60 GB, HDD Seagate 500 GB, PSU: Seasonic S12II-620W, Monitor: Samsung syncmaster S24B300, 24"

NTB: CPU Intel Core i3 - 2,4GHz, RAM 8GB DDR3 1600Mhz, GPU GT635M 2GB & HD 4000, OS W8.1 -64bit

Klávesnice: Gigabye aivia K8100, Myš: Gigabyte ECO600
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jn, to je pravda. Není potřeba to řešit, když máš dvířka. :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“