Slabě pískající pc
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Serious Sam
- Nováček
-
Slabě pískající pc
Zdravím v poslední době jsem se setkal se slabým jakoby pískáním pc které je patrné pouze při minimálních otáčkách všech ventilátorů. Jinak je tento jev neslyšitelný. Pískání není stálé ale jakoby přerušované ale velmi slabé. Moje sestava je následující: Intel Core i5 2,66Ghz socket 1156, Scythe Mugen 3, MSI-P55 GD80, MSI CYCLONE GTX 460 1GB, 8GB DDR3 1600Mhz CL9 1,5V,1TB-WD1001FALS,2TB-WD20EARS, ASUS ESSENCE ST, ENERMAX Modu 82+ 525W, Lian-Li PC-9f. Sestava už je 2,5 roků stará (CPU + MB), zdroj 3 roky zbytek relativně nový. Budu rád za jakékoliv rady a návrhy na odstranění tohoto rušivého jevu. Děkuji.
Edit Hladis presun do spravneho tematu.
Edit Hladis presun do spravneho tematu.
- Hladis
- Moderátor
Re: Slabě pískající pc
Nejdrive najdi zdroj zvuku. To znamena odpojuj ventilatory a pak se zamer na grafarnu a naposled na zdroj.
- Serious Sam
- Nováček
-
je to grafika nebo deska co konkrétně to se dost těžko lokalizuje je nízká frekvence nejsou to cívky nebo něco takového ?? s tímhle jsem neměl nikdy problém tak opravdu netuším co by to mohl být a hlavně co to způsobuje...
- Serious Sam
- Nováček
-
vypadá to spíš na desku v její levé horní části...alespoň tam mi to zní nejsilněji
- Serious Sam
- Nováček
-
je tu někdo kdo na to dokáže odpovědět ???
- tielka
- Středně pokročilý
rozeber počítač slož si na stole ,spust ho a přijdeš na to co píská budeš k tomu mít přístup.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono už není moc co dalšího psát.. Jestli jsi zdroj hluku našel v levé horní části desky (tam je napájecí kaskáda CPU, možné to je), tak tu desku reklamuj. Pokud to dělají například cívky na grafice, tak se to většinou projevuje nejvíc někde, kde jsou hodně vysoké FPS, například když je to špatně ošetřeno v menu hry a FPS jsou na hodnotách kolem 3000.. Občas pískají i zdroje... Takže prostě bezpečně analyzuj zdroj hluku a danou komponentu vyreklamuj. Nejde takhle na dálku určit jednoznačně viníka, je mi líto..
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Serious Sam
- Nováček
-
No ideální bude to celé rozebrat ale na to tedˇ nemám moc času trávím u pc skoro všechen čas navíc do toho ještě zkoušky a náhradní pc nemám takže tu budu muset chvíli vydržet. Píská to tak jemně ale pořád i ve Windows při větší zátěži to už ani nepostřehnu. Pokud by to byly ty cívky na grafice je možné to nějak odstranit teda kromě reklamace grafiky samozřejmě ???
- Serious Sam
- Nováček
-
Navíc dneska se k tomu přidal další intenzivnější zvuk , který když jsem lehce podložil zadní levou nohu skříně jakoby lehce ustal, ale stále slyšitelný.
- Kyselinka
- Začátečník
Ako tak citam, tak ti to piska iba pri malom/ziadnom zatazeni CPU.
Ked je to tak, tak ti piska prave on, u intelu je to normalne. Hlavne ak mas zapnute setriace razimy a CPU sa pri necinnosti podtaktovava. Niektore kusy piskaju viac, niektore menej. Skus v biose vypnut setriace funkcie a pocuvaj ci to bude aj tak robit.
Ak to bude ono, tak sa to da s casti vyriesit pretaktovanim CPU. Mne piska procak aj v desktope (2600K), aj v notebooku (T6600), samozrejme iba po zapnuti setriacich rezimov
Ked je to tak, tak ti piska prave on, u intelu je to normalne. Hlavne ak mas zapnute setriace razimy a CPU sa pri necinnosti podtaktovava. Niektore kusy piskaju viac, niektore menej. Skus v biose vypnut setriace funkcie a pocuvaj ci to bude aj tak robit.
Ak to bude ono, tak sa to da s casti vyriesit pretaktovanim CPU. Mne piska procak aj v desktope (2600K), aj v notebooku (T6600), samozrejme iba po zapnuti setriacich rezimov
- Serious Sam
- Nováček
-
Máš pravdu mám zapnuté šetřící funkce a procesor ve Windows běží na 1173Mhz jen při zvýšení zátěži se frekvence zvýší, ale to už mám nastavené pěkně dlouho a nikdy nic nepískalo až teď najednou ??? Navíc jak jsem psal se objevil další zvuk takový těžko popsatelný ani bzučivý ani vrčení jakoby ventilátoru je to jako nějaký slabý trasnformátor. ale vychází z podobného njespíš stejného místa.
- Kyselinka
- Začátečník
Cim viac tam budes pchat usi, tym viac zvukov z neho budes pocut
Vyskusaj pretaktovat CPU, alebo skus vypnut tie setriace funkcie, ci to je tym.
Vyskusaj pretaktovat CPU, alebo skus vypnut tie setriace funkcie, ci to je tym.
- Serious Sam
- Nováček
-
Ne vážně ten druhý zvuk se mi nezdá je podstatně silnější, ale občas utichne a pak se to zase opakuje. Ale to s tím CPU se mi líbí hned zítra to vyzkouším a uvidím co to bude dělat během dne. Tohle mě fakt nenapadlo. Díky za tip
- Pepa1
- Mírně pokročilý
-
jj, řešilo se to zde:
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... c&start=45
"Ok I reverted from APS to SVID mode,
just disable C State and C1E
Noise stops completely."
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... c&start=45
"Ok I reverted from APS to SVID mode,
just disable C State and C1E
Noise stops completely."
- Miky07
- Nováček
-
Zdravím, můj procesor taky při nízké zátěži píská a to doclea dost, ale jakmile pustím nějakou, tak je po pískotu. Tak jsem usoudil, že to bude nejspíš on
mám Intel 2500K a vždy jak je bez zatížení, tak se podtaktuje na 1600 MHz.
Prosím poraďte mi co přesně mám v biosu povypínat a by se to nepodtaktovávalo díky
mám Intel 2500K a vždy jak je bez zatížení, tak se podtaktuje na 1600 MHz.
Prosím poraďte mi co přesně mám v biosu povypínat a by se to nepodtaktovávalo díky