Chtěl bych se zeptat : mám ntb a okolou hardisku černej obal - folie k čemu tam je má to smysl ? nebo je to zas nějaká kravina ? nezahřívá se to pak díky tomu ?
obal na hd ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- wendycz
- Začátečník

-
obal na hd ?
Nevěděl jsem kam to zařatit .
Chtěl bych se zeptat : mám ntb a okolou hardisku černej obal - folie k čemu tam je má to smysl ? nebo je to zas nějaká kravina ? nezahřívá se to pak díky tomu ?
nebo na co tam je 
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: obal na hd ?
Pokud HDD není zašroubovaný, tak možná leda kvůli tomu, aby tak nečvachtal v šachtě, ale spíš to bude zbytečnost. Jediné co mě ještě napadá, tak leda že se by spodek disku s elektronikou mohl dotknout nečeho v šachtě, tak aby se to ochranilo.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- wendycz
- Začátečník

-
Jedna se o HP : 4530S no v tom místě není nikde čehu by se to mohlo dotknout . Takže mi to příjde jako Pí... 
- zombux
- Odborník PCT

nějakou ochrannou funkci to tam bude mít (možná proti prachu, statické elektřině nebo vodní páře?), odstranění by nemělo zásadní vliv na funkčnost, ale nechal bych to tam, soudruzi v HP vědí proč to tam dali
ignorelist: kremrole a dezoláti
- wendycz
- Začátečník

-
Taky si myslím
jen jsem chtěl vědět na co to tam je
konkrétně měl jsme hodně ntb ale tohle vidím prvně
škoda že tu není někdo kdoby pracoval pro HP a věděl to 
- Butch
- Středně pokročilý

Me tedy prijde naprosto normalni ze disk se jen tak nevali pod nejakym vikem.
Napriklad Lenovo maji spodek disku chraneny pliskem a jeste jsou z obou stran gumy.
Stejna metoda uchyceni je uz od R60 (5-6let stare nb) az do ted.
Vyjimky jsou nejake levnejsi rady SL a edge, jinak vsechny Thinkpady to tak maji.
Jiny vyrobce to ma zase jinak, uchytne pripadne antivibracni mechanizmy jsou ale vsude nejake.
Napriklad Lenovo maji spodek disku chraneny pliskem a jeste jsou z obou stran gumy.
Stejna metoda uchyceni je uz od R60 (5-6let stare nb) az do ted.
Vyjimky jsou nejake levnejsi rady SL a edge, jinak vsechny Thinkpady to tak maji.
Jiny vyrobce to ma zase jinak, uchytne pripadne antivibracni mechanizmy jsou ale vsude nejake.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06