chtěl bych znáv váš názor na mojí plánovanou sestavu. Jednalo by se o kompromis mezi výkonem, nízkou hlučností a malými rozměry.
Podmínkou je aby to utáhl 300W TFX zdroj, konkrétně asi Seasonic SS 300TFX. Důvodem tohoto zdroje je velikost mini-ITX skříně. Zatím nejlépe vypadá Eurocase mini-ITX WE-02C.
Základní deska ZOTAC H67ITX-C-E.
A teď začínají problémy. Ve zdrojích se moc nevyznám a proto nevím jaký CPU a GPU dokáže 300W zdroj utáhnout.
Grafickou kartu samozdřejmě musím vybrat low-profile a proto bych nejradši sáhnul po nejsilnější možné variantě a tou je MSI N440GT. S grafikou vidím jediný problém že by se ventilátor grafiky pral s ventilátorem zdroje. Nejjednoduší řešení je asi otočit zdroj směrem pod case a v něm vyříznout díru na ventilátor.
Největší neznámou pro mě je procesor. V nových sandy-bridge se moc nevyznám a proto nevím jaký procesor by se nejlépe srovnal s výkonem GPU tak aby zbytečně netopil a nežral moc. Mým osobním favoritem je Intel Core i3-2120 a pokud by to neutáhl zdroj asi by přišla řada na Intel Core i3-2120T s odběrem pouze 35W. Počítač by mi běžel většinou tak 8 hodin denně, takže by bylo lepši kdyby nedosahoval vyšších teplot, což ale doufám s Cooler Master GeminII M4 nebude zas takový problém.
Ano, po přečtení si asi říkáte co jsem to za blázna, proč chci cpát takové komponenty do malého HTPC. Prostě si s tim chci pohrát a mít ten pocit že mám něco co ostatní nemají

No a mě zajímá co na tom vidíte špatně, co vám přijde jako blbost a co nebude fungovat.
Předem děkuji za příspěvky.
Hladis//Presunuto do spravne sekce