Zdravím,
nastavuji VPN přes IPSec protokol s pomocí Zyxel ZyWall USG 20, nikdy jsem to nedělal a trochu jsem narazil. Jedná se o firemní síť, do které se zaměstnanci připojují přes ShrewSoft VPN Client.
Dostal jsem se do fáze, kdy po vytvoření tunelu a oskenování IP pomocí např. Netscanu (LINK) vidím pár zařízení v síti a např. na NASy můžu v pohodě přistupovat. Problém ale je, že vůbec nevidím jednotlivá PC, pouze pár NASů, printserver, síť tiskárnu a AP (a ještě ne vždy všechno). Pokud Netscan pustím přímo ve firmě v síti, tak vidím samozřejmě vše.
Takže by mne zajímalo, v čem může být v případě přístupu skrz tunel problém. Na všech PC je momentálně nainstalované Smart Security od ESETu, tzn. s jejich firewallem. Je možné, aby mi v základním nastavení (ve kterém ale sdílení s ostatními PC v fyzické síti funguje) blokovaly přístup? Víceméně jsem měl za to, že když už se přes tunel dostanu na zařízení do sítě, mám vyhráno. Očividně jsem něco nedomyslel.
Další údaje o nastavení apod. rád poskytnu.
Díky!
Problém s IPSec VPN přes ZyWall USG
Moderátor: Don
- Teh Goat
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problém s IPSec VPN přes ZyWall USG
CPU: Intel i5-750@4Ghz + Noctua NH-D14 MB: Gigabyte P55A-UD3 RAM: 8GB Patriot Viper DDR3 1333Mhz CL9 1.5V GPU: Sapphire HD5850 Extreme 1GB HDD: 2x Samsung F3 500GB RAID 0 + WD 1TB Black + 2x WD 1TB Green + WD 800GB Green + WD 1,5TB Green Case: Fractal Design Define R2 + 3x 120mm + 2x 140mm PSU: CoolerMaster RealPower M520 LCD: 24" Samsung SM 2494HM Perif.: Logitech Wave Keyboard + Logitech MX Revolution + Logitech G700 Audio: EchoAudio AudioFire2 + Beyerdynamic DT990 Pro MIDI: M-Audio Midisport 2x2 Synth: Access Virus KB + Ensoniq ESQ-1 + G-Force VSTi
- Fifi
- Středně pokročilý

Re: Problém s IPSec VPN přes ZyWall USG
Je stejný VPN a LAN subnet?