Chtěl bych domácí uložiště, které by i fungovalo jako HTPC = zálohy domácích PC, přehrávání filmů a hudby, případně nějaké to nastavení stahování ... = v ideálním případě by to mělo běžet 24hod/7dní=nepřetržitě a PŘÍPADNĚ O TO MĚLO I NĚJAKOU MENŠÍ VÝKONNOSTNÍ REZERVU PRO BUDOUCNO(aby to případně zvládlo novější formáty filmů atd.)
Moje představa:
- co nejnižší (ROZUMNÁ) spotřeba = z toho co jsem četl, tak kdybych byl kolem 30W(až i 40W) v průměru, tak bych byl spokojený - je moje představa reálná? Záleží jistě i na počtu obsazením disků
- pochopitelně co "nejnižší" cena

- 1GB síť, HDMI-pro připojení k FULL HD televizi, nejaký to USB = no takový ty běžný věci
- POTŘEBUJI aby tam šel udělat RAID (asi RAID1, možná časem RAID5) = šly tam minimálně připojit 4 disky, lépe asi pro budoucno 6
- na velikosti bedny mi celkem nezáleží = netoužím po co nejmenší-přiměřeně dle potřeby
- chtěl bych, aby to bylo tichý - ale vše v pasivním chlazení nepožaduji = vůbec mi nevadí provedení s tichými větráky
- pod 4GB RAM bych nešel
- Pak jsem se chtěl optat ke zvukovce, kvůli hudbě = ve stávajícím PC mám integrovanou zvukovku snad 7.1 - ale když jsem na tom po koupi PC prvně pustil hudbu na domácím kině(5.1 - analog), tak se to prostě nedalo skoro poslouchat, takže jsem koupil "SB Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, PCI" = předpokládám, že to bude i u něčeho tohoto obdobné? = takže bych potřeboval, aby zmíněná zvuková karta tam šla taky použít
Snad jsem na nic nezapomněl.
Takže bych byl velice vděčen, kdyby vzhledem k výše popsanému jste mi tu doporučili nějakou sestavu = procesor s intgrovanou grafikou, která by zvládla výše popsané, desku, zdroj, skříň, případně i disky
Předem díky moc!