Najednou nefunguje připojení
Moderátor: Don
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Najednou nefunguje připojení
Zdravím,nevím co se stalo,ale najednou přijdu ke stolnímu pc a nefunguje mi internet.Pc mám napojený přes lan kabel. Jediný co mi to dělá,tak že mi to pořád hledá síť. Je to nově postavený pc na základní desce Asus P8H61. Zkoušel jsem internetové připojení přes lan na ntb a tam vše funguje.Ten stolní pc nevidí vůbec ani router,pořád to hledá sít.Zkoušel jsem vrátit system do bodu obnovení,odinstalovat ovladače,ale nic nepomohlo,tak co se podle vás stalo?
- KOFis
- Mírně pokročilý

Re: Najednou nefunguje připojení
kdyz je nove postaveny tak proc vracis system do bodu obnovy, internet ti pred tim fungoval? a oddinstalovani sitove karty ti na opravu site asi taky moc nepomuze. naopak zkus nainstalovat nejnovejsi ovladac z webu vyrobce, zkontroluj si jake mas nastaveni site na notebooku a stejne nastav i PC - IP adresy, atd. napis taky jaky mas net, kabelem se pripojuje vsechno, takze se z toho nedozvime nic.
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
vůbec jsem s tim nepokročil dál. Sit to najde,aji se to připojí k internetu,ale musím po zapnutí počítače restartovat router.Jiné pc tohle nepotřebují,jak po lanu tak přes wifi se ostatní pc připojí,podle mě není chyba v routeru.Jediné,co mi funguje je adaptér z usb na lan,který mám k ultrabooku,tam to vše funguje,ale tohle pro mě není řešení.Zkouel jsem donése celý pc do alfacompu a reklamovat desku,ale tam sem byl za vola,ptž pán to připojil a hned mu internet jel.Použíšám Eset smart security,když tam vše zakážu,tak se nic nezmění.Zkoušel jsem jiný sítový kabel,přeinstalovat ovladače,ale nic nepomohlo.
KOFis: ano fungoval,proste jsem na 5min odesel od pc a už to nenalo sít,porad ji to hleda,pak je sit nedostupna,pak ji to hleda,pak je nedostupná,takhle porad dokola.
po zapnutí pc mi to v příkazovým řádku ukazuje u adaptéru Ethernet stav média: odpojeno .
foto tady
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... nzvu-4.jpg
po restartu routeru vše naběhne.ostatní pc fungují v pořádku po lanu tak i po wifi,firewally mám vypnutý.
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... T-k2/1.jpg
KOFis: ano fungoval,proste jsem na 5min odesel od pc a už to nenalo sít,porad ji to hleda,pak je sit nedostupna,pak ji to hleda,pak je nedostupná,takhle porad dokola.
po zapnutí pc mi to v příkazovým řádku ukazuje u adaptéru Ethernet stav média: odpojeno .
foto tady
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... nzvu-4.jpg
po restartu routeru vše naběhne.ostatní pc fungují v pořádku po lanu tak i po wifi,firewally mám vypnutý.
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... T-k2/1.jpg
- KOFis
- Mírně pokročilý

jaky mas internet?
jaky mas router?
instaloval jsi nejnovejsi drivery z webu vyrobce desky nebo sitovky?
jaky mas OS?
zkousel jsi celou sitovou kartu odebrat ze spravce zarizeni a nechat ji znovu nainstalovat i s ovladacema?
zkousel jsi cely antivir vypnout nebo oddinstalovat na zkousku?
mas na routeru nahrany nejnovejsi FW?
jaky mas router?
instaloval jsi nejnovejsi drivery z webu vyrobce desky nebo sitovky?
jaky mas OS?
zkousel jsi celou sitovou kartu odebrat ze spravce zarizeni a nechat ji znovu nainstalovat i s ovladacema?
zkousel jsi cely antivir vypnout nebo oddinstalovat na zkousku?
mas na routeru nahrany nejnovejsi FW?
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ano nahral jsem nejnovějí fw do routeru a vše anstavil znova,WIn7 64bit,přeinstalovavat ovladače jsem zkoušel,Winternet UPC kabelovaka,router tp link TL-WR1043ND,firewally mám všechny vypnutý,v esetu taky vše vypnutý,zkouel jsem i ubuntu přes flasku,tam to dělalo to stejný!
- KOFis
- Mírně pokročilý

- zkus pouzit jiny LAN port na routeru.
- nemas na routeru zapnute nejake klonovani MAC adresy nebo neco podobneho? UPC omezuji pripojeni k netu na 1 zarizeni => je potreba pouzivat MAC routeru a mit klonovani MAC vypnute.
- nastav pro PC jinou IP adresu nez 192.168.1.100, to je defaultni adresa UPC modemu, takze to muze delat problemy. bud zmen rozsah DHCP serveru na tvem routeru na 192.168.1.2 az 192.168.1.50, a nebo nastav na PC manualne IP adresu na pevno, napr. 192.168.1.15 (pokud ji nema jine zarizeni), masku a branu opis jako z DHCP.
- zkus odpojit router a pripojit PC primo do UPC modemu (modem musis restartovat, vytahnout na minutu ze zasuvky a zase vratit)
- nemas na routeru zapnute nejake klonovani MAC adresy nebo neco podobneho? UPC omezuji pripojeni k netu na 1 zarizeni => je potreba pouzivat MAC routeru a mit klonovani MAC vypnute.
- nastav pro PC jinou IP adresu nez 192.168.1.100, to je defaultni adresa UPC modemu, takze to muze delat problemy. bud zmen rozsah DHCP serveru na tvem routeru na 192.168.1.2 az 192.168.1.50, a nebo nastav na PC manualne IP adresu na pevno, napr. 192.168.1.15 (pokud ji nema jine zarizeni), masku a branu opis jako z DHCP.
- zkus odpojit router a pripojit PC primo do UPC modemu (modem musis restartovat, vytahnout na minutu ze zasuvky a zase vratit)
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jiný port jsem zkoušel,sranda je,že když zapojim kabel od modemu přímo do pc,tak to jede hned.zkuím,díky moc za tvou pomoc
- KOFis
- Mírně pokročilý

v tom pripade je chyba ciste v routeru, ne v pc. napada me ta MAC nebo IP adresa, co jsem psal vyse.
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
v nastavení mac clone jsem dal mac adresu modemu,ne svého pc.v DHCP ip jsem nastavil od 192.168.1.2 az 192.168.1.50 ,ale pořád to nejde
- KOFis
- Mírně pokročilý

zadny mac clone byt nema. kde jsi prisel na to ze tam ma byt adresa modemu?
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
když to vymažu,tak to po mě chce zadat WAN MAC Addressu,prazdny to nemuže být
v help je tohle
clonovaný to nemám!
MAC Clone Help
Some ISPs require that you register the MAC Address of your adapter. Usually, You do not need to change anything here.
WAN MAC Address - This field displays the current MAC address of the WAN port. If your ISP requires that you register the MAC address, please enter the correct MAC address into this field. The format for the MAC Address is XX-XX-XX-XX-XX-XX (X is any hexadecimal digit).
Your PC's MAC Address - This field displays the MAC address of the PC that is managing the Router. If the MAC address of your adapter is registered, you can click the Clone MAC Address button , then it will be filled into the WAN MAC Address field.
Click Restore Factory MAC to restore the MAC address of WAN port to the factory default value.
Click the Save button to save your settings.
Note:
Only the PC(s) in your LAN can use the MAC Address Clone feature.
If you change WAN MAC Address when the WAN connection type is PPPoE, it will not take effect until the connection is re-established.
v help je tohle
clonovaný to nemám!
MAC Clone Help
Some ISPs require that you register the MAC Address of your adapter. Usually, You do not need to change anything here.
WAN MAC Address - This field displays the current MAC address of the WAN port. If your ISP requires that you register the MAC address, please enter the correct MAC address into this field. The format for the MAC Address is XX-XX-XX-XX-XX-XX (X is any hexadecimal digit).
Your PC's MAC Address - This field displays the MAC address of the PC that is managing the Router. If the MAC address of your adapter is registered, you can click the Clone MAC Address button , then it will be filled into the WAN MAC Address field.
Click Restore Factory MAC to restore the MAC address of WAN port to the factory default value.
Click the Save button to save your settings.
Note:
Only the PC(s) in your LAN can use the MAC Address Clone feature.
If you change WAN MAC Address when the WAN connection type is PPPoE, it will not take effect until the connection is re-established.
Naposledy upravil(a) kAdEtT dne stř 29. úno 2012, 14:43, celkem upraveno 1 x.
- KOFis
- Mírně pokročilý

"Click Restore Factory MAC to restore the MAC address of WAN port to the factory default value."
tohle potrebujes, zvol to. pak restartni UPC modem aby nova MAC nacetla.
tohle potrebujes, zvol to. pak restartni UPC modem aby nova MAC nacetla.
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ok zkusím,jetě jsem udělal princreeny toho mýho nastavení.
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... /inter.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... k2/int.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... -k2/in.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... /inter.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... k2/int.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc19 ... -k2/in.jpg
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
prostě pořád nic
jen tento počítač se nepřipojí normálně,proč to přes ten usb adapter jde a jiný pc přes kabel z routeru nema taky problem se hned pripojit?
- KOFis
- Mírně pokročilý

jakou IP ma ted PC?
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
192.168.1.3
já to asi vzdám už,vůbec tohle nechápu,pojebaný počítače

já to asi vzdám už,vůbec tohle nechápu,pojebaný počítače

- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- KOFis
- Mírně pokročilý

tak uz me napada jen resetovat router do tovarniho nastaveni.
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to jsem rano zkousel taky,i v tovarnim nastaveni to tohle delalo
- kAdEtT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
asi problém vyřešen,nahrál jsem nejnovější fw routeru,před 10 dny jsem nahraval nejnovější a to byl půl roku starej fw,tak ten nedělal asi dobrotu.díky za pomoc