ECS K7S5A a GeForce4 MX 440

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

ECS K7S5A a GeForce4 MX 440

Příspěvek od Bathory »

Takže celá věc se má asi takhle. Kamarád má desku od ECS K7S5A: http://www.levi.cz/clanek.php?id=17 a všechno mu šlo dobře až do chvíle, než koupil grafiku GeForce4 MX440. Když strčí tuhle grafiku do AGP slotu a pustí počítač, tak ten prý začne pípat a vůbec nenaběhne monitor, takže se nedostane ani do biosu. Ta grafika 100% šlape, protože jsem jí zkoušel ve svým počítači a žádný problém jsem s ní neměl. On tam měl předtím RIVU TNT-2 a taky bez problémů. Říkal, že ji tam zkoušel dávat asi 4x a pokaždý se stejným výsledkem. Pak tam zase strčil zpět tu svoji a začalo mu to prý taky pípat a nic nenaběhlo, tak ji vyndal, znovu zastrčil a potom mu už ta jeho původní zase šla.

Celý to vypadá, jako by ji tam málo zastčil, ale dušuje se, že na to dával pozor a opravdu tam byla řádně. Na můj dotaz, jestli se po spuštění točil větrák, odpověděl, že ano, což je dost zajímavý. Clear CMOS nedával a bios taky neměnil, ale ten bios by na to snad vliv neměl mít. Grafika je AGP4x a deska taky.
Doufám, že někoho něco napadne a ušetří mi tak cestu za ním, protože bydlí docela daleko.
Bathory
daso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od daso »

chyba musi bej u nej. jestli karta slape, tak ji spatne zastrcil. tahle kombinace musi na 100% jet.
PCCHIPS M848A flashed to ECS L7S7A2, AMD Athlon XP 1700+@2600+ (10x208, 1.63V), 256MB PC2700@3200 DDR SDRAM, Quadro2 Pro (64MB), ST380011A, LITE-ON LTR-52327S, TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612, 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX), SB Live! Value (CT4670), UMAX B-406 BOMBER, LG StudioWorks 788C
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Nema treba nakej bordel vo slotu ze by mu to tam neslo zastrcit nebo ze by to nemelo kontakt
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já si taky pořád myslím, že ji tam špatně zastrčil, protože všechny indicie tomu nasvědčují. Bohužel mi asi nezbyde nic jiného, než se za ním vypravit. :(
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Takže počítač nakonec skončil u mě a tak jsem se na to mohl lépe podívat. Celý problém byl v tom, že AGP slot byl o 1mm kratší než sběrnice grafické karty a ta nedosedla až na dno ani při použití většího náslilí. Takže jsem ji po straně seříznul nožem a už je to všechno v pořádku.

Teda s tímhle jsem se ještě nesetkal ... :D
Bathory
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

To PCB se chovalo slušně, když jsi to řezal? Měl jsem představu, že tohle snad ani řezat nejde, že by se to štípalo.....zajímavej problém :?
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Strašně špatně, ale zároveň nebyl problém to udržet na 1mm tloušťky celej zhruba 1 cm co jsem řezal. Trvalo mi to možná dobrých 5 minut a dost jsem se nadřel. :)
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“