Padání při hraní her !!!

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

SirAndre
Nováček
Nováček

Padání při hraní her !!!

Příspěvek od SirAndre »

Mám problém s new grafikou http://www.alza.cz/gigabyte-n56gso-1gi- ... 248076.htm Když jsem na internetu nebo dělám kancelářskou práci všechno je v pohodě, ale když spustím hru tak po 15 min. to spadne a restartuje se to. Původně jsem měl grafiku HD 4850 a tam žádný problém nebyl. Teploty grafiky jsou max 85 v klidu 32. Moje sestava Q9550 2,8 ghz , 4gb ram, 500 GB hardisk, 500 w zdroj Fortron Blue Storm II. Děkuji za všechny rady.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Padání při hraní her !!!

Příspěvek od Alfajk »

teploty cpu ? ono i tech 85 na grafice neni nejmin...klidne za to muze i zdroj,kdyz to padne,huci jako vysavac? je teplej na dotek(i pres case) ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

Teploty v zátěži jsou max 65 chlazení Noctua. Tak Nvidia víc topí než AMD? Zdroj je na dotek teplý a přes case je to trošku cítit. Mě připadá že se větrák ve zdroji točí strašně pomalu. Nedá se něják popohnat aby se točil rychleji?
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

ten zdroj je spatnej skus si pujcit lepsi
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

Takže myslíte že to bude zdrojem?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ty blue stormy meli obcas problem se zvysovanim otacek ventilatoru v zavislosti na teplote,podle me je to tim,nejdriv si ale nekde nakej pujc a vyzkousej,at nekupujes zbytecne
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

Aha no zkusím sehnat někde zdroj na zkoušku
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud se ti PC natvrdo v zatezi resetuje ,tak hledej prvni ve zdroji. Fortron Blue Storm II neni dobry zdroj. Rychle degeneruje a odchazi diky nekvalitnim soucastkam.
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Mam velmi podone PC ako ty vratane zdroja a mal som presne ten isty problem - pri hrani hier sa po nejakom case (v zavislosti od hry) vypol a znovu zapol PC. Ale tento problem som mal uz s predchadzajucou grafikou HD3870. Problem bol v chladeni zdroja, ja som tam vymenil ten originalny vetrak za Noctua NF-P12 a ten to v lete pri zatazi proste neuchladil. Tak som premazal ten originalny vetrak (dovodom vymeny bolo, ze zacal vrcat) a dal ho naspat a zda sa, ze to tento problem vyriesilo. Teraz tam mam HD6870 (zobral som ju dost s ohladom na spotrebu) a s nou to ide tiez.
Takze tvoj problem bude velmi pravdepodobne v zdroji, bud je celkovo zly, alebo ma len nedostatocne chladenie...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

michal3d: větrák ve zdroji mám taky vyměnění protože originál byl vysavač jak svině :-D asi 1 rok jsem měl HD 4850 a tam bylo všechno v pohodě a najednou když jsem koupil GTX 560 tak to začalo dělat. Nestává se to pravidelně ale docela mě to štve když si nemůžu nic zahrát :-D jaký zdroj byste mě doporučily?
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

SirAndre píše:michal3d: větrák ve zdroji mám taky vyměnění protože originál byl vysavač jak svině :-D asi 1 rok jsem měl HD 4850 a tam bylo všechno v pohodě a najednou když jsem koupil GTX 560 tak to začalo dělat. Nestává se to pravidelně ale docela mě to štve když si nemůžu nic zahrát :-D jaký zdroj byste mě doporučily?
Na to tu je primo sekce a bez uvedeni kolik na nej das se vybira spatne.
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

Ano vím že tady na to je sekce, ale nechci zakládat další téma. Vybral jsem si tenhle http://www.alza.cz/seasonic-x-560km-gold-d199659.htm
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

SirAndre píše:Ano vím že tady na to je sekce, ale nechci zakládat další téma. Vybral jsem si tenhle http://www.alza.cz/seasonic-x-560km-gold-d199659.htm
S timhle opravdu chybu neudelas :)
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

Říkal jsem si že už do pc koupím pořádný zdroj nevyplatí se šetřit protože ten fortron není nic moc. Kámoš mě ještě doporučoval Enermax ale jsou moc drahé.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To už bych si radši připlatil pár kaček navíc za http://www.czc.cz/corsair-professional- ... 69/produkt
Daleko větší rezerva ve výkonu = víc ticha při zátěži + vyšší hranice sepnutí ventilátoru :-)
SirAndre
Nováček
Nováček

Příspěvek od SirAndre »

Tak to už mě příde hodně dávat 3200 za zdroj chtěl jsem nějakej max. za 2 500,
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

A co aukro? To hovado, co mám, jsem koupil půl roku starý a výsledná sleva byla 1300 Kč.
http://aukro.cz/zdroj-seasonic-x-560-56 ... 93792.html
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

od toho prodejce to neni dobrej napad kdyz jeste neprodal ani jednu vec.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Každej nějak začíná a Aukro je pojištěný, tak čeho se bojíš?
Jestli mu nevěříš a bydlíš blízko, domluv si osobku.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“