mám rozběhaný FreeNAS na absolutně minimální konfiguraci 256MB RAM a 8 GB HDD (datové disky ještě přidám, ale na pokusy jsem si prostě postavila slabý počítač z komponent co mi doma zbyly)
Funguje mi webserver, mám veřejnou IP adresu, umím nastavit uživatele a oprávnění.
A teď - napadla mě myšlenka vlastního cloudu.
Ideální by bylo nainstalovat owncloud na freenas co mám rozběhaný. potíž je ale v tom že jsem ne zcela pochopila jak to je s těmi balíčky - php5 a tak dál jelikož nejsem příliš zběhlá v linuxu.
Prosím nenavrhujte mi ubuntu ani nic jiného. Mám slabý HW a i když se mi na něm ubuntu podařilo rozběhat byla to absolutní tragédie co do rychlosti. Nebudu momentálně ani kupovat jiný HW - hledám řešení které bude moci realizovat i člověk bez koruny navíc - například student.
Z toho důvodu mám nainstalovaný FreeNAS 7 - těch 256 MB RAM mu bohatě stačí a přenosy na webserveru na internetu i pomocí samby v lokální síti windows jsou naprosto dostačující.
Samotná instalace owncloudu je OK, ale to php a sql -mám v tom zmatek co je a co vlastně není potřeba.
Takže abych to shrnula... nemáte prosím někdo zkušenost s tím ja nainstalovat owncloud na FreeNAS a pokud ano, mohl by mi tedy někdo nějak podrobněji popsat způsob jak tam dát potřebné věci pro to aby owncloud běžel?