Mini ITX sestava s důrazem na cenu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Meridius
- Středně pokročilý
-
Mini ITX sestava s důrazem na cenu
Máma by ráda nějaké PC, ale nechce, aby zabíralo moc místa. A samozřejmě aby stálo naprosté minimum. Nebude na tom dělat nic jiného než brouzdat, číst poštu, platit účty, psát ve wordu apod. možná přehraje nějaké youtube video.
Moje podmínky. Mini itx skříň, nejlépe s externím zdrojem, ale zároveň je podmínka aby se vešel disk 3,5" a buď klasická nebo slim dvd mechanika. Prozatím to bude bez mechaniky, časem se v případě potřeby dokoupí. Pokud neexistuje, tak nějaká levná ale malá mini itx skříň s interním zdrojem.
Cena za samotné PC nejlépe do 3k max 3,5k. Mám doma 3,5" disk, takže ten se kupovat nebude. Monitor mi zbyla nějaká 17" lcd, uvidím jak poběží. Neměl by být problém.
Zatím to vypadá na tohle:
Intel Celeron G440 1.6GHz, 1155, 35W, 32nm, BOX (BX80623G440) (nevím, co se k tomu dává za chladič, aby se to do nějaké skříňky vešlo)
MSI H61I-E35 (B3), 1155, H61, DDR3, VGA-CPU, HDMI, mITX (revize B3)
Kingston DDR3 2GB (2048MB) 1333MHz CL9
Eurocase Mini ITX 850 BLACK - skříň, ext.napájení, černá (tady u té skříně je jen 2,5" pozice pro disk, tak uvidím, zda se to dá nějak upravit) - samo EC nic moc, nevím jestli je někde něco kvalitnějšího za rozumnou cenu.
Nevím jestli atom nebo zacate by byly alternativou, výkonem asi ne.
Moje podmínky. Mini itx skříň, nejlépe s externím zdrojem, ale zároveň je podmínka aby se vešel disk 3,5" a buď klasická nebo slim dvd mechanika. Prozatím to bude bez mechaniky, časem se v případě potřeby dokoupí. Pokud neexistuje, tak nějaká levná ale malá mini itx skříň s interním zdrojem.
Cena za samotné PC nejlépe do 3k max 3,5k. Mám doma 3,5" disk, takže ten se kupovat nebude. Monitor mi zbyla nějaká 17" lcd, uvidím jak poběží. Neměl by být problém.
Zatím to vypadá na tohle:
Intel Celeron G440 1.6GHz, 1155, 35W, 32nm, BOX (BX80623G440) (nevím, co se k tomu dává za chladič, aby se to do nějaké skříňky vešlo)
MSI H61I-E35 (B3), 1155, H61, DDR3, VGA-CPU, HDMI, mITX (revize B3)
Kingston DDR3 2GB (2048MB) 1333MHz CL9
Eurocase Mini ITX 850 BLACK - skříň, ext.napájení, černá (tady u té skříně je jen 2,5" pozice pro disk, tak uvidím, zda se to dá nějak upravit) - samo EC nic moc, nevím jestli je někde něco kvalitnějšího za rozumnou cenu.
Nevím jestli atom nebo zacate by byly alternativou, výkonem asi ne.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
Re: Mini ITX sestava s důrazem na cenu
neblazni a kup 4GB modul. 2GB je zalostne malo a dneska stojej pameti prd
- shelby_nr
- Čestný člen
-
Až na tú skrinku ok...ak to nebude v obývačke tak je to jedno, no tie lepšie ("normálne") stoja raz toľko...no jj daj tam 4gb modul.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Meridius
- Středně pokročilý
-
Pro mne je teď důležité vyřešit CPU+MB+skříň
Nakonec vezmu asi tuto skřiň, četl jsem na ni poměrně dobré ohlasy (snad krom uřvaného větráku, to by se muselo nějak pořešit, ale v této cenové relaci to bude u všech).
http://www.alza.cz/cfi-a6719-slim-black-d125975.htm
I u CPU je o stovku dražší dvoujádrový celer. Jenže takto bych mohl pokračovat do aleluja.
Nakonec vezmu asi tuto skřiň, četl jsem na ni poměrně dobré ohlasy (snad krom uřvaného větráku, to by se muselo nějak pořešit, ale v této cenové relaci to bude u všech).
http://www.alza.cz/cfi-a6719-slim-black-d125975.htm
I u CPU je o stovku dražší dvoujádrový celer. Jenže takto bych mohl pokračovat do aleluja.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Meridius
- Středně pokročilý
-
Je nějaká energeticky stejně náročná alternativa od AMD?
NE, tedy spíše....CPU+MB od AMD je paradoxně v ITX provedení dražší, než u Intelu.
NE, tedy spíše....CPU+MB od AMD je paradoxně v ITX provedení dražší, než u Intelu.
- Maor
- Začátečník
asi pozdě, ale tahle cfi a6719 je dost zákeřná, pokud tam chci dát 3,5" disk, tak pozor na chladič CPU, nemusí se vlézt, je tam kolem 3cm místa, ale záleží, kde na desce CPU je. Ten zdroj, co v tom je, myslel jsem, že není moc hlučný, ale když jsem koukal v noci na film, musel jsem přidat na hlasitosti, abych ten větrák ve zdroji přeřval.
jinak naprostá spokojenost
jinak naprostá spokojenost
- Meridius
- Středně pokročilý
-
Díky za info, case už mám doma, ale prozatím je to u ledu. Navržená sestava by sice šla, ale pořád mi přijde zbytečně žravá a výkonná. A právě bych spíše chtěl koupit 2,5" disk. Takže počkám, až to ještě trošku padne dolů ty ceny. Případně jestli nenarazím na nějaký slušný z druhé ruky se zárukou.