Stale blika led indikujici praci HDD...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Stale blika led indikujici praci HDD...

Příspěvek od Hamik »

Pred chvili jsem si všiml, že mi na casu pořád bliká nepravidelně červená LEDka a tím dává najevo, ze pracuje disk. Jenže když nechám počítač třeba 10 minut bez jakékoliv akce tak to pořád nepravidelně bliká. Když samozřejmě něco zapnu, tak se to rozjede normálně. Je to normální, že to takhle bliká ? Když jsem se podíval do ovl. panelů/nástroje pro správu a prohlížeč událostí, našel jsem že se zhruba 2x-3x za hodinu objevuje chyba s hlášením : Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk0\D. Muze to mit spojitost s blikanim ledky. jo a nemuze to tomu HDD vadit, kdyz vlastne porad bezi ?

Co to znamená ?? Dá se to nějak spravit, třeba přeinstalace Xp apod. ???
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Poblikávání LEDky disku je u XPček úplně normální. Nicméně co znamená ta chyba nevím (a to má tahle hláška na Microsoftí standard silně nadprůměrnou informační hodnotu)...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Jenze kdyz si predstavim poblikavani, tak obcac pri necinosti ano, ale ne porad. To mi hlava nebere sakra. Si rikam, ze pred tim to ale vubec nedelalo. Tedy myslim...
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

To je normální a neuděláš s tím nic, prostě sem tam si Wokna na ten disk šáhnou. :wink:
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

me si nanho sahaji sem tam co 2 vteriny :lol:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Tak to jsem klidnejsi.
Akorat mi jeste vrta hlavou, co by mohlo byt ono chybove hlaseni v prohlizeci udalosti v nastrojich pro spravu.
Pise mi to obcas chybu: "Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk0\D"
Podivejte se tam jestli vam to obcas pise neco podobneho. Nebo nevite co by to mohlo znamenat ?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

No nemáš nějakej větší problém z diskem, pak bych to neřešil. V prohlížeči udáslostí je každou chvíli něco, ale navenek se to třeba vůbec neprojeví.
Případně zkus přeinstalovat IDE ovladače. :wink:
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

No je pravda, ze kdyz si projizdim ruzna chybova hlaseni tak se az divim :shock: co tam je napsane....
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Taky mi to poblikává, problém bych v tom nehledal. :wink:
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“