Test vydrze na baterii

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Test vydrze na baterii

Příspěvek od BRUCEF »

Ahoj,

zajimalo by me, jakym zpusobem mam otestovat notebook pri chodu na baterii pripadne v jakem programu. Jde mi o realny test, ne zadny battery meter.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Test vydrze na baterii

Příspěvek od Bez_n1ck »

Stopky?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Myslel jsem spis nejaky program nebo postup. 3 hodiny tukat do wordu urcite nebudu.

Spis mi slo o stejny test jako tady:

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Jen nevim, v jakem programu jsou dokazkou zaspis kazdych 30s na hdd. Navic jsem se nedocetl, zda je celou dobu cpu na minimalni frekvenci.
Oriwen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oriwen »

Testni to stopkama a prehravanim filmu, mas stalou, relativne malou zatez (pokud nedas prehravat nejaky Bluray film).Realna zatez to je, trochu vyssi nez kancelarska a nemusis mit zadny specialni program.
Dell Precision M6600 - Core i7 2720QM, Quadro 3000M, 16GB DDR3, 120GB SSD + 2x320GB HDD.
Acer Iconia A700 - RootBox Android 4.2.2
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“