GTX 590-problém s ovladačem
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- watzke
- Nováček

-
GTX 590-problém s ovladačem
Zdravím vás.Potřeboval bych opravdu poradit,už jsem z toho celý zoufalý
.Oč jde.Zprvu jsem měl windows xp sp3 a koupil jsem si gtx 590.Zde ovladač na kartu fungoval(ale nevyužil jsem zde její skutečný potenciál).Tak jsem nainstaloval WINDOWS VISTA ULTIMATE CZ-64BIT SP2 a na tomto systému mi už ovladač od této grafiky nefunguje.Podíval jsem se do správce zařízení a zde jsou u ni 2 vykricniky.Po rozklepnutí je zde napsáno toto:"Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)".Našel jsem si,co to je za chybu,ale nevím,jak to zprovoznit.Na WINDOWS XP 64BIT SP2 tato grafika také fungovala.Jak je možné,že na přes 10 let starém systému to jde a zde ne,to mi hlava nebere.Moje PC sestava:ZD:ASUS INTEL SOCKET 775 P5K PRO,PROCESOR:INTEL CORE 2 QUAD CPU Q9400 @ 2.66 GHZ,RAM:8GB,ZVUKOVKA:INTEGROVANÁ OD REALTEKU.Až tak moc se zase v kompech nevyznám,budu vděčný za jakoukoliv radu.Děkuji všem předem.
- Shakall605
- Začátečník

Re: GTX 590-problém s ovladačem
Bohužel ty nemáš jen problém s VGA, ale celkově z celou sestavou... Pokud instaluješ drivery z DVD, které jsou přibalené ke kartě a všude v recenzích na tuto kartu mají napsané. "Neinstalovat přibalené drivery, ale přímo nejnovější od Nvidie!" viz. ZDE.
- watzke
- Nováček

-
Tak to tě zklamu,ovladače od karty i od cele sestavy nemam z DVD, ale z netu.Od karty nejnovější od Nvidie,nedávno vyšel update,takže v tom problém není.
- Kyselinka
- Začátečník

Z tohoto mi vyplyva, ze na Vistu instalujes drivre urcene pre XPwatzke píše:Zprvu jsem měl windows xp sp3 a koupil jsem si gtx 590.Zde ovladač na kartu fungoval(ale nevyužil jsem zde její skutečný potenciál).Tak jsem nainstaloval WINDOWS VISTA ULTIMATE CZ-64BIT SP2 a na tomto systému mi už ovladač od této grafiky nefunguje.
Odinstaluj drivre uplne, cez spravcu zariadeni a prebehni system driver sweeperom. Potom sitahni spravne drivre na dany OS a daj instalovat cez clean install.
Naposledy upravil(a) Kyselinka dne stř 29. úno 2012, 20:39, celkem upraveno 1 x.
- watzke
- Nováček

-
Jo,co jsem teď ještě zjistil,že když nainstaluju ten ovladač od karty,tak ještě než restartnu pc,tak to první jádro té karty,u toho je napsáno,že pracuje správně,ale u toho druhého je vykřičník a hláška:"Toto zařízené nelze spustit. (Kód 10)".Po restartu jsou u obou vykřičníky a již zmíněné kody 43.
- watzke
- Nováček

-
Na grafiku instaluji ovladač určený pro Vistu.Jedná se o úplně novou instalaci windows,nic jsem tam neházel,jen drivery pro vistu,vše fachá,jen toto ne.
- Alfajk
- Začátečník

-
ty windows nebudou legalni,co ?
jinak koupit si gtx 590 s core2 je docela masakr
zdroj je jakej ? pridavny napajeni je pripojeny ?
jinak koupit si gtx 590 s core2 je docela masakr
zdroj je jakej ? pridavny napajeni je pripojeny ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- watzke
- Nováček

-
Windows VISTA origo nejsou,pouze jsem stáhl aktivaci.Windows xp také nebyly origo,takže v tom problém není.ZDROJ JE 1200 W.Přídavné napájení-2x 8 pinu-mám,jinak to ani nejede,vyzkouseno.
- Kyselinka
- Začátečník

Mas ju osadenu v modrom PCIe? Popripade pozri, ci je poriadne zastrcena.
Vyskusaj zresetovat bios, popripade dat najnovsi (ak ho nemas). Je ta karta plne funkcna? Google
LOL ten procak som si ani nevsimol...to je uplny masaker
Vyskusaj zresetovat bios, popripade dat najnovsi (ak ho nemas). Je ta karta plne funkcna? Google
LOL ten procak som si ani nevsimol...to je uplny masaker
- Shakall605
- Začátečník

Celá sestava je na hlavu stavěná, CPU C2 a na ní SLI kartu z GTX 500 series.
Warez se tu neřeší, což může taky zapříčinit tvůj problém, akor když si říkal že na jiné verzi OS chyba nebyla.watzke píše:Windows VISTA origo nejsou,pouze jsem stáhl aktivaci.Windows xp také nebyly origo.
- Kyselinka
- Začátečník

To, ci je win origo alebo nie, sa riesit myslim nemusi. Pretoze ked clovek vie ako funguju aktivatory, tak vie ze na podobne veci to ziadny vplyv nema. Takze toto sa tu tak isto riesit nemusi 
- watzke
- Nováček

-
BIOS mám nejaktuálnější verzy,ano,karta tam sedí dobře.
- Kyselinka
- Začátečník

Vyskusaj kartu v inom PC
- watzke
- Nováček

-
Zkusím a dám vědet.
- watzke
- Nováček

-
Tak už zřejmě vím,kde je problém.Našel jsem na netu stejný problém http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=217565 ,problém tedy není v kartě(což jsem si myslel),ale v mojí základní desce,je starší a už takovou kapacitu nepobírá.Jedno jádro to vždy najde bez problému,ale obě naráz nejedou.Řešení:koupit novou desku nebo GTX 580ku.Pořídil jsem ale nakonec levnější záležitost a to GTX 560ku,která pracuje,jak má.Děkuji všem za pomoc.