čistící program (registry...) pro Windows 7 s SSD diskem?

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

čistící program (registry...) pro Windows 7 s SSD diskem?

Příspěvek od robocop »

Prosil bych Vás o nějaký tip, jaký softwaro použít pro šištění systému a všeho možného použít pro Windows 7, ale s tím, že mám SSD disk, který by se neměl defragmentovat a čištění registrů by v něm nemělo být až tak indeální, vůči tomu, že je OS na SSD disku.
Ale nadruhou stranu mám i SATA3 a SATA6 HDD, které bych takhle čistit chtěl.
Jaký soft je na to ideální.
Doposud jsem žil na starém PC s programem Advanced SystemCare a pro registry soft Registry Revicer. Ale jak tomu mám udělat ted s SSD, tak to fakt nevim.
Co by bylo tedy prosím ideální?
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Re: čistící program (registry...) pro Windows 7 s SSD diskem?

Příspěvek od Mrazák »

Vzhledem k tomu, ze mas relativne novou instalaci systemu, bych specialne tobe radil se na to vykaslat. Mimochodem, typ disku nema na takovouhle vec absolutne zadny vliv.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
jardakill
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jardakill »

Já používám CCleaner a naprosta spokojenost.
MB-ASUS Maximus Extreme Z790. CPU-i9 14900KS. Paměti DDR5-Skill 2x24GB 8000.GK-ASUS Astral RTX 5090 OC. Zdroj- Seasonic PRIME TX-1600 Noctua Edition, 1600W. ZK-CSB ZXR.Disky- Samsung SSD M.2 980PRO 1GB, Kingston SSD M.2 FURY Renegate 2GB.Chassis-Corsair iCUE LINK 9000D AIRFLOW White rychlá voda na všem. Monitor Asus 4K PG42UQ.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nepouzivam nic, neinstaluji hovadiny a take spokojenost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Mrazák píše:Vzhledem k tomu, ze mas relativne novou instalaci systemu, bych specialne tobe radil se na to vykaslat. Mimochodem, typ disku nema na takovouhle vec absolutne zadny vliv.
Tak tohle je jen flák.
"typ disku nema na takovouhle vec absolutne zadny vliv"
To jsem asi neměl číst, protože všeude na netu se o tom dočteš, že když takhle do 7miček zasahuješ pod SSD diskem, tak se jeho rychlost sníží až o 50% a to jen díky tomu, že on žádnou defragmentaci a prakticky ani čištění nepotřebuje. Jakýkoliv zásah do něj bše rozdrbe a vlivem toho je to jen pomalejší a lze to opravit udajně jen reinstalací systému.
Předpokládám ale, že se ty další disky SATA3 , 6 dají nějak ošetřit.
Kvůli tomu tady zakládám tohle téma.
Ale tak aby nedošlo k zásahu na SSD disk.
Jako ono to jde, použít klasické čištění disku ve Woknech, ale to neumí všechno.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ideální je nepoužívat žádný 3rd party software jako ccleaner a jemu podobný nesmysly, ale tomu přepdokládám stejně nebudeš věřit, takže je to jedno.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Exp píše:Ideální je nepoužívat žádný 3rd party software jako ccleaner a jemu podobný nesmysly, ale tomu přepdokládám stejně nebudeš věřit, takže je to jedno.
No možná je to jedno.
Ale sám jsem se nejedenkrát i dočetl na netu, že provoz OS pez podpory softu jako udrzbu registru a vubec podrobnější vyčištění disku potom vede PC jenom do hrobu. Já sám na XP takový soft používám a vím jenom to, že to vede k lepšímu, protože odezva strtu OS a veškerá práce softu je po udržbě vždy o něco lepší. A někdy i o MOC.
Naprostá většina (včetně Mě) hned po nainstalovani OS hned instaluje soft pro udržvu systemu.
Ovšem Já zde mám zádrhel s tím "rychlým" SSD, na který nemohu skoušet vše abych mu ještě (a sám sobě) neublížil.
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Je to jen o uzivatelovi. Jestli jsi na tom pc sam a nikdo jinej a "mas to v hlave", tak zadny takovy chujoviny nepotrebujes.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

PeITeeR píše:Je to jen o uzivatelovi. Jestli jsi na tom pc sam a nikdo jinej a "mas to v hlave", tak zadny takovy chujoviny nepotrebujes.
Ano, jsem na PC sám.
Ovšem mám 3 PC a u i na NB s Windows7 tenhle soft používám (není tam ale SSD disk, takže tam problém není).

Ale tak uvidím, jak ty 7mičky budou makat ajestli se to nebude časem nějak mrvit. Zatím to teda nijak řešit nebudu.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tyhle softy jen pose*ou systém... Mě třeba pokaždý podělali chrome nebo nějakej program. Naprostá zhovadilost. Stačí neinstalovat sra*ky

Naopak na jednom kompu jsem měl Win XP 3,5 roku bez formatu a jel pořád jak čerstvě nainstalovanej aniž bych používal nějaký cleanery...
PS5 Pro | LG OLED CX55
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Riku píše:Mě třeba pokaždý podělali chrome nebo nějakej program. Naprostá zhovadilost. Stačí neinstalovat sra*ky
Co se týče těch čistícich programů, tak ja tam takový zklad:
1. Nainstalovat program.
2. Nastavit si jej podle svých potřeba !!!
3. A až poté spustit čištění.
Taky mě ten program jednou pěkně vydrbal (hned poprvé), ale stačilo si jej vyladit a niní prostě macimální spokojenost.

3,5 roku s XPéčkama bez jediného problému...
tak tomu se říká ZÁZRAK...nebo, jsi je tam jen nainstaloval a comp na 3,5 roku vyplnul a ted jsi si jej 3,5 roku zapnul :) :D :-D
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

robocop píše:3,5 roku s XPéčkama bez jediného problému...
tak tomu se říká ZÁZRAK...nebo, jsi je tam jen nainstaloval a comp na 3,5 roku vyplnul a ted jsi si jej 3,5 roku zapnul :) :D :-D
Ty jsi taky zázrak :sarcasm: ... víš, ono stačí ten systém normalně používat a ne jej za 2 měsíce rozdrbat. Nebo ty si snad myslíš, že třeba ve firmách se PC reinstalují každý rok? ... ve firmách mají instalace XP běžně 6, 7 let ... proč asi... protože tam není žádný robocop ;-)

Čištění registrů je bullshit ... žádný efekt to nemá, ale jak chceš, klidně si systém dál rozdrbávej.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

A já bych ti vesele čistění doporučil.... :lol: hláška pro robocopa :čisti registry do nekonečna a ještě dáááál..... :lol:
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

robocop píše:3,5 roku s XPéčkama bez jediného problému...
čím větší "it borec", tím častější reinstall dojebaného systému... holt když je uživatel střevo, tak to nevydrží. A různý čističe registrů tomu jen napomáhají.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“