Zamrzání PC s růžovými objekty

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Tomiss
Nováček
Nováček

Zamrzání PC s růžovými objekty

Příspěvek od Tomiss »

zdravím. začal mi zamrzat pc. je to náhodné, většinou když běží film nebo hra. přikládám screenshot... čím to může být? mnozí z vás jistě z první vystřelí "grafika". tak rovnou říkám, že jsem si to myslel taky a z GTX460 jsem upgradoval na GTX560 a udělalo to znovu... čím ještě to může být? vše běželo donedávna, kdy jsem pouze přidával HDD ze starého PC. může být na vině i právě tento HDD? ještě jsem před vánoci měnil RAM, ale vše šlapalo ok. začalo to až cca měsíc zpátky... prosím o vaše rady, jsem už celkem zoufalý, hlavně kvůli vědomí, že jsem vyhodil 4 tisíce oknem

zde je zmíněné foto, konkrétně prohlížení na YT...

Kód: Vybrat vše

http://i44.tinypic.com/2ahyx7c.jpg

-jinak DVI-> HDMI kabel = zde to začalo
-změna HDMI výstupu na monitoru = beze změny
-zkouška mini HDMI redukce na klasickej HDMI = bez výsledku
-počítač kompletně vytuhne, jsou vidět neznatelný pohyby kurzoru, zvuk běží dál
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zamrzání PC s růžovými objekty

Příspěvek od tielka »

Nová instalace windows to vyřěší 8)
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

zapoměl jsem dodat, že to už jsem zkusil... opět bez výsledku

momentálně jsem zkusil prohodit PCI slot
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

ovladače na grafiku máš jaké?
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

295.51... jsou to 3. ovladače, které jsem zkoušel
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

No tady bych postupoval vylučovací metodou zajdi za kámošem co má stejný socket a komponenty postupně zpřeházejte a vysledek se dostaví 8-)
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

nikdo v mym dosahu nemá 1156. a i kdyby, tak i tak by to byl problém... protože jednou to udělá třeba po půl hodině, jindy jsou 4 dny klid atd... tohle je zatím to nejhorší co jsem zažil...

teď zkouším kartu v druhym PCI-E slotu. pokud nic nepomůže, zkusím odpojit ten starý HDD. pak to může být už jen základní deska...
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

co ještě popř. zkusit vytáhnout napájecí kabely PCI-E a zkusit to přes redukce molex -> PCI-E?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

co tam máš za zdroj?
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

seasonic 650W
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Zdrojem by to nemělo být , potom je možné že se deska rozhodla odejít do věčných lovišt...
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

rok a půl stará deska? když do ní nebyl proveden žádný zásah??? to jsem teda ještě nikdy nezažil a tím by si ASUS u mě zajistil, že žádný další produkt bych od nich nevzal

ještě jsem narazil na názory, jestli není vadný monitor či kabeláž. jak říkám, kabely jsem prohazoval a kdyby byl na vině monitor, tak by PC běžel dál ne? takhle se to prostě celý kousne a už nic neudělám...

ještě jsem koukal ve woknech do záznamů a výpisů chyb, ale pod názvem KRITICKÁ jsem narazil pouze na to, že "předchozí vypnutí počítače bylo neočekávané". tudíž problém by neměl být v SW...

a co ten starý disk? mám ho kdyžtak zkusit odpojit? teď jdu do práce, odpoledne zatížením vyzkouším ten 2. PCI-E slot a kdyby nic, tak zkusím ten HDD...
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Disk ti todle neudela.. ten by ti pri chybe vyhodil bsod nebo by se to seklo.. ale tudle zmenu barvy bych videl tak na grafiku ci desku, zkus ten druhy slot a uvidis.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

grafikou to není, když mi včera přišla nová :lol:

ale ještě jedna věc. již jednou jsem měl problémy s oživením PC z režimu spánku. tenkrát mi nefungoval zceal korektně, někdy ani nenajel a někdy se při práci tak zakousal, že restart byl jediným řešením... ale k současnosti... nepamatuju si totiž, že by mi tento výjev vyskočil po normálním zapnutí. spíš vždy, kam má paměť sahá, se to zaseklo (nepravidelně, po 20 minutách nebo po 2 hodinách atd.) pokaždé, když předtím PC "spinkal". opravdu si nedokážu vzpomenout na případ vytuhnutí po 1. zapnutí...
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

není deska po těch dvou hodinách horká myslím tím chladiče?
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

hele zatím jedu cca od 18:30 v plnym vytížení BF3 MP, který nahrávám přes fraps. naschvál jsem dělal kraviny, při kterých se PC musí hodně snažit. (časté zapínání/vypínání nahrávání, časté přepínání do windows atd...) a zatím (musím zaklepat) nic...jinak grafika je v normálu, nic horkýho zde není...
Tomiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomiss »

pardon, samozřejmě jsem měl na mysli desku. teploty OK. zatím stále šlape... doufám, že to vydrží :-D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“