bezpečnost ICQ
- Bildr
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
bezpečnost ICQ
zdravím, je všeobecně známo, že icq není bezpečný soft. jaké máte zkušenosti se zabezpečním tohoto programuju a jaké "laty" jste na něho naplácali (a hlavně kde jste je našli) ... diky za odpovědi
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

- JanHavlicek
- Středně pokročilý

No žádný updaty nečekej, ani nich moc není, ICQ vždycky vydá novou verzi toho programu (viz. ICQ Pro 2003a a 2003b). Aktuální verze ICQ jsou : ICQ 2003b (build 3916) a ICQ Lite 4.12 (build 1836) . Vše na www.icq.com/download . Historii verzí ICQ Pro najdeš na http://www.icq.com/download/updates.html . Jinak doporučuju se vykašlat na ICQ Pro (popř. Lite) a používat Mirandu, která je méně náročnejší na paměť a je bez reklam
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mr_sheen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ja mam naistalovany FW(kerio) + antivirus(norton 2005) a tam je intergovany FW,tak snad se neni ceho bat...pavel.minarik píše:může mi někdo ve zkratce specifikovat ta bezpečnostní rizika, nějak mě nic nenapadá
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
- johny128
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no a co, to je prostě vlastnost té sítě a nemá smysl se tím zabývat - prostě na běžný kecání 99% lidí to stačí a hesla tam přece psát nebudu, pak není co řešitjohny128 píše:tiez nechapem co sa pod tym mysli, ale ja za najvacsie bezpecnostne riziko povazujem fakt ze spravy sa posielaju nesifrovane
tedy ví ještě někdo o nečem jiném, než o tom šifrování?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Kdyby se primo v tom softu nasla dira tak ti FW nepomuze mas li otevreny port treba pro prenos souboru pres ICQ a podobne (implicitni stav) a soucasne mas ten port i povoleny ve FW (typicka situace v Keriu: nabehne hlaska "Prichozi komunikace na portu xyz z ip abcd na port ijk na kterem nasloucha nejake_icq. Povolit? Zakazat?". User si rekne aha, ICQ, to potrebuju a klikne na povolit a zaskrtne vytvorit pravidlo... a uz muze byt v prusvihu.mr_sheen píše:no ja mam naistalovany FW(kerio) + antivirus(norton 2005) a tam je intergovany FW,tak snad se neni ceho bat...pavel.minarik píše:může mi někdo ve zkratce specifikovat ta bezpečnostní rizika, nějak mě nic nenapadá
To johny128: existujou pgp a gpg pluginy do vetsiny klientu.
Nebo pouzivejte jiny kecaci system nez ICQ. Treba skype sifruje a tusim ze jabber take. MSN, Yahoo a dalsi exotiku jsem nikdy nezkousel takze nevim.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- Wiruss
- Středně pokročilý

Používal jsem to pravděpodobně mnohem dříve nežli ty...Geeker píše:A pouzival jsi ho nekdy?? Kde mas v ICQ funkci zabezpecene IM, zobrazit status na webu nezobrazovat IP adresu atd?? Nedam na nej dopustit. Hlavne ma skinyWiruss píše: No to jsi žádnou větší bezpečnost nemá, žere stejně jak nové icq a vypadá hůř
Miho: No, ale to ti udela každej klient a většina FW...
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ElCon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ICQ je podle mě úplně na nic. Nejden že ukládá osobní zprávy na ty jejcih "servery", ale taky nefiltruje (nebolokuje) takový ty "Spam accounty", co se založí, vodešlou pár tisíc spamů a pak se po nich slehne zem. Hledal jsem hledal, až jsem přešel na ruský program JAJC (Just Another Jabber Client), kde se sice musíte registrovat (jabber), ale jinak je plně kompatibilní s ostatníma službama komunikace (MSN, Yahoo, ..) a umí odesílat SMSky do Oskara (škoda) a čekuje počasí ve vaší lokalitě. Zárověň filtruje spamy a je stable. Ale dosta agitace. http://www.jajc.wz.cz ; http://jajc.ksn.ru
Screenshot :

Screenshot :

wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý