bezpečnost ICQ

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Bildr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

bezpečnost ICQ

Příspěvek od Bildr »

zdravím, je všeobecně známo, že icq není bezpečný soft. jaké máte zkušenosti se zabezpečním tohoto programuju a jaké "laty" jste na něho naplácali (a hlavně kde jste je našli) ... diky za odpovědi
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

no ja nainstaloval triliana a jsem happy :)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

ICE píše:no ja nainstaloval triliana a jsem happy :)
No to jsi žádnou větší bezpečnost nemá, žere stejně jak nové icq a vypadá hůř :twisted:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No žádný updaty nečekej, ani nich moc není, ICQ vždycky vydá novou verzi toho programu (viz. ICQ Pro 2003a a 2003b). Aktuální verze ICQ jsou : ICQ 2003b (build 3916) a ICQ Lite 4.12 (build 1836) . Vše na www.icq.com/download . Historii verzí ICQ Pro najdeš na http://www.icq.com/download/updates.html . Jinak doporučuju se vykašlat na ICQ Pro (popř. Lite) a používat Mirandu, která je méně náročnejší na paměť a je bez reklam
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

může mi někdo ve zkratce specifikovat ta bezpečnostní rizika, nějak mě nic nenapadá :?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

pavel.minarik píše:může mi někdo ve zkratce specifikovat ta bezpečnostní rizika, nějak mě nic nenapadá :?
no ja mam naistalovany FW(kerio) + antivirus(norton 2005) a tam je intergovany FW,tak snad se neni ceho bat... :)
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

pavel.minarik píše:může mi někdo ve zkratce specifikovat ta bezpečnostní rizika, nějak mě nic nenapadá :?
tiez nechapem co sa pod tym mysli, ale ja za najvacsie bezpecnostne riziko povazujem fakt ze spravy sa posielaju nesifrovane :sad:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

johny128 píše:tiez nechapem co sa pod tym mysli, ale ja za najvacsie bezpecnostne riziko povazujem fakt ze spravy sa posielaju nesifrovane :sad:
no a co, to je prostě vlastnost té sítě a nemá smysl se tím zabývat - prostě na běžný kecání 99% lidí to stačí a hesla tam přece psát nebudu, pak není co řešit
tedy ví ještě někdo o nečem jiném, než o tom šifrování?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

JA tedy o nicem jinem nevím :twisted:
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Wiruss píše:
No to jsi žádnou větší bezpečnost nemá, žere stejně jak nové icq a vypadá hůř :twisted:
A pouzival jsi ho nekdy?? Kde mas v ICQ funkci zabezpecene IM, zobrazit status na webu nezobrazovat IP adresu atd?? Nedam na nej dopustit. Hlavne ma skiny
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

mr_sheen píše:
no ja mam naistalovany FW(kerio) + antivirus(norton 2005) a tam je intergovany FW,tak snad se neni ceho bat... :)
Kdyby se primo v tom softu nasla dira tak ti FW nepomuze mas li otevreny port treba pro prenos souboru pres ICQ a podobne (implicitni stav) a soucasne mas ten port i povoleny ve FW (typicka situace v Keriu: nabehne hlaska "Prichozi komunikace na portu xyz z ip abcd na port ijk na kterem nasloucha nejake_icq. Povolit? Zakazat?". User si rekne aha, ICQ, to potrebuju a klikne na povolit a zaskrtne vytvorit pravidlo... a uz muze byt v prusvihu.

To johny128: existujou pgp a gpg pluginy do vetsiny klientu.

Nebo pouzivejte jiny kecaci system nez ICQ. Treba skype sifruje a tusim ze jabber take. MSN, Yahoo a dalsi exotiku jsem nikdy nezkousel takze nevim.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Geeker píše:
Wiruss píše: No to jsi žádnou větší bezpečnost nemá, žere stejně jak nové icq a vypadá hůř :twisted:
A pouzival jsi ho nekdy?? Kde mas v ICQ funkci zabezpecene IM, zobrazit status na webu nezobrazovat IP adresu atd?? Nedam na nej dopustit. Hlavne ma skiny
Používal jsem to pravděpodobně mnohem dříve nežli ty...

Miho: No, ale to ti udela každej klient a většina FW...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Nevim o to mze by FW byl schopen skryvat IP. Mozna nejaky jiny apps jako anonymni proxy atp.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Wiruss píše:
to je subjektivni pocit...
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

ICQ je podle mě úplně na nic. Nejden že ukládá osobní zprávy na ty jejcih "servery", ale taky nefiltruje (nebolokuje) takový ty "Spam accounty", co se založí, vodešlou pár tisíc spamů a pak se po nich slehne zem. Hledal jsem hledal, až jsem přešel na ruský program JAJC (Just Another Jabber Client), kde se sice musíte registrovat (jabber), ale jinak je plně kompatibilní s ostatníma službama komunikace (MSN, Yahoo, ..) a umí odesílat SMSky do Oskara (škoda) a čekuje počasí ve vaší lokalitě. Zárověň filtruje spamy a je stable. Ale dosta agitace. http://www.jajc.wz.cz ; http://jajc.ksn.ru

Screenshot :
Obrázek
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“