Vypnutí větráků za chodu.

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Deadspace26
Začátečník
Začátečník

Vypnutí větráků za chodu.

Příspěvek od Deadspace26 »

Ahoj,

Mám otázku, jestli je možné vypnout za chodu PC všechny větráky, vč. CPU (Pasivně by to měla noctua c14 uchladit). Mám jich v PC 6 a ikdyž jsem je přes speedfan a dodávané odpory zreguloval na nejnižší otáčky, tak je to celkem dost slyšet, hlavně když je člověk na pokoji a chce si třeba něco číst, nebo prostě chce ticho. Každopádně představa je taková, že bych měl v 5,25 otvoru panel kde budu schopný regulovat otáčky všeho až do vypnutí. S větrákem grafické karty nepočítám.

Na internetu jsem našel jen regulátory, ale mě jde o úplné vypnutí.

Děkuji za rady a pomoc.
Kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhlo.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vypnutí větráků za chodu.

Příspěvek od Jája »

Panely od Akasy to umí a myslím že i od Scythe
http://www.czc.cz/fan-control-chladice/ ... nbdeprukf8
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Deadspace26
Začátečník
Začátečník

Díky, ta Akasa vypadá i celkem pěkně. Každopádně, tam budu moc připojit jakýkoliv větrák? myslím i né PWM, např ty 2 noctui co mám na CPU chladiči -> http://www.czc.cz/noctua-nf-p14-flx/711 ... 5aioranks5

Díky díky
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Jasně, půjdou tím regulovat obyč 3pin i PWM 4pin větráky.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 1Pupik1989 »

Zkus ve speedfanu snižovat po jednom stupni. Já mám freezer xtreme a třeba spodní hranice ve speedfanu je 10%, pak se opět roztočí. Takže jsem si nastavil, že do 40 stupňů Celsia se prostě nezapne a od té doby neslyším téměř nic, jelikož se zapne až při hrách.

S tím regulátorem je otázka jestli to má být nějaký superhustý design, nebo normál. Minulý měsíc jsem si vyhlédl dotykový regulátor do dvou 5.25" pozic, ale víceméně žadnou recenzi jsem nenašel.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
Deadspace26
Začátečník
Začátečník

Ten speedfan jsem taky zkoušel. Problém je v tom že noctua c14 nemá PWM ventilátory. A navíc když jsem v tom speedfanu nastavil ostatní na 0% tak to jelo i tak na nejnižší otáčky.. takže to slyšet bylo.

Každopádně půjdu do toho regulátoru od akasy ;-)

Díky Díky.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“