schanim SD na sata adapter
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
schanim SD na sata adapter
ahoj,
schanim nejakou "redukci" z SD karty na sata. jde mi o to, zda je nejaka moznost pripojit k raspberry pi sata disk. nasel sem akorat opacny redukce kdy CS kartu pripojite pres sata.
nevite o necem takovem? pripadne jaka je max kapacita?
diky za pomoc
schanim nejakou "redukci" z SD karty na sata. jde mi o to, zda je nejaka moznost pripojit k raspberry pi sata disk. nasel sem akorat opacny redukce kdy CS kartu pripojite pres sata.
nevite o necem takovem? pripadne jaka je max kapacita?
diky za pomoc
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: schanim SD na sata adapter
To by bylo asi dost problematické. Co použít USB ?
EDIT: On ten jejich procesor bootuje tak pošahaným způsobem, že bude asi nutné tam mít vždy SD kartu, na ní už můžeš mít cokoliv - od bootloaderu, který spustí systém z USB disku, po třeba jádro systému.
EDIT: On ten jejich procesor bootuje tak pošahaným způsobem, že bude asi nutné tam mít vždy SD kartu, na ní už můžeš mít cokoliv - od bootloaderu, který spustí systém z USB disku, po třeba jádro systému.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
jj uz sem to zjistil. chtel sem ulevit usbckum. protoze jsou pomaly jak slimak.
skoda ze neudelaj nejakou lepsi verzi s usb3, Glan (100Mbps je uz dnes docela malo, ale holt oni to maj pripojeny pres usb no...) a aspon dvema sata porty. to by pak byla uplne uber vecicka
ale v kazdem pripade, diky za radu
skoda ze neudelaj nejakou lepsi verzi s usb3, Glan (100Mbps je uz dnes docela malo, ale holt oni to maj pripojeny pres usb no...) a aspon dvema sata porty. to by pak byla uplne uber vecicka
ale v kazdem pripade, diky za radu
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Oni mají lan přes USB ? To se mi nechce snad ani věřit....ten procesor snad má ethernet MAC, ne?
EDIT: Se satou je problém v tom, že ji téměř žádný SoC nemá. Jo kdyby se použil třeba imx53 od freescale...nicméně se obávám, že k tomu by nenavrhli desku.
EDIT2: V podstatě něco takového http://www.cnx-software.com/2011/03/01/ ... ent-board/
EDIT3: Tak jsem na tu desku koukal blíž, a jsem trochu zklamaný, zvláště vzhledem k tomu, jaký hype se kolem toho dělal. Cena je pěkná, ale u toho to končí. Návrh se mě zdá docela amatérský, spousta věcí se dala vyřešit lépe (třeba zrovna ten ethernet, procesor sice opravdu MAC nemá, ale i tak existují lepší řešení) aniž by to zvýšilo náklady, pouužít procesor bez volně dostupné dokumentace taky není nejlepší...
EDIT: Se satou je problém v tom, že ji téměř žádný SoC nemá. Jo kdyby se použil třeba imx53 od freescale...nicméně se obávám, že k tomu by nenavrhli desku.
EDIT2: V podstatě něco takového http://www.cnx-software.com/2011/03/01/ ... ent-board/
EDIT3: Tak jsem na tu desku koukal blíž, a jsem trochu zklamaný, zvláště vzhledem k tomu, jaký hype se kolem toho dělal. Cena je pěkná, ale u toho to končí. Návrh se mě zdá docela amatérský, spousta věcí se dala vyřešit lépe (třeba zrovna ten ethernet, procesor sice opravdu MAC nemá, ale i tak existují lepší řešení) aniž by to zvýšilo náklady, pouužít procesor bez volně dostupné dokumentace taky není nejlepší...
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
jj, je to proste celkove nedotazeny. ale bohuzel sem nenasel nic podobneho za rozumny penize.
nejlepsi, kdyz ti vyvojar napise ze nevi jak velky SDcka to zere
nejlepsi, kdyz ti vyvojar napise ze nevi jak velky SDcka to zere
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ono hodně záleží na co. Na spoustu věcí je lepší překopat router (pokud není potřeba video výstup) a nebo vhodný čínský tablet.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
jasny. tohle sem chtel pokutit jako pc do auta a taky jako mikro htpc
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mít víc času a odbyt tak pro 100 000 kousků, skoro bych si něco takového navrhl. Podobnou desku už jsem navrhoval (s Ti OMAP), problém je v tom, že když se toho dělá pád kousků, vychází to mnohem dráž.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
no, v kazdym pripade, kdyby ses do neceho takoveho pustil... mas prvniho zajemce