Tak jinak, kámoš má fichtla, já mám fichtla. Jestliže kámošovi bude lítat 70 a mě jen 60, bude mě to štvát a budu chtít vědět PROČ. Tohle je ta samá situace (s nepřetaktováním FSB se smířím, ale neprve CHCI vědět, co přesně mě brzdí (sebemenší chybu v systému taky neřeším reinstalací, ale hledáním problému)).
Ale fajn, berte tohle jako poslední pokus, pokud se to ani teď nevyřeší, končím, jo?
Příklad toho, že to jde: ...Pamat som vymenil za 2x 256 MB RAM PC2700 (333 MHz CL 2.5), nastavil pomer FSB na 1:1, FSB 166 (333), procesor bol identifikovany ako Athlon XP 2800+, ramky som kupil z pod ruky, takze som nechal bezat chvilku memtest86 (pri pass 3 som ho ukoncil, 0 chyb)... viz
zive.sk nebo
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=2171
mezitím mé pokusy (2*1GB, A-DATA 400MHz, lat 2,5 (zkoušel jsem i 3 i spd (zas 2,5)), U kolem 2,6V):
při 166 fsb mi zamrzne start xp-ček v půlce, v GOLD MEMORY začne házet chby tak při 33%;
při 145 fsb nastartuji, chybu v GM hází okolo 50-60%;
při 133 fsb nastartuji, chybu v GM
nehlásil při 83%, pak jsem test přerušil (neměl jsem čas ho nechat doběhnout)
teď jedu na 133 fsb (*12,5) a nejagresivnější nastavení pamětí

, test jsem nezkoušel, ale start v poho
Deska MÁ děličku 1:5, takže 166 je (teoreticky) ok, dle mě to způsobují (resp. co jsem vyčetl):
*DESKA - ("vadný" kus, studeňák (častým měněním pamětí a lehkém prohýbání desky mohlo něco rupnout (?))
*PAMĚTI - pc 3200, z druhé ruky, koupím-li "nové" (přes inzerát), např
Kingston, vyřeší to něco?
*CPU - velice nepravděpodobné, jádro je už Thorougbred (0,13) a revize B0 (prý jede vpohodě přes 2GHz)
*HDD - ?, někde to někdo psal, prej nemusí stíhat (třeba jen sběrnice, co já vím), mě osobně to přijde jako blbost
*OS - nejsem žádný extraWinprofík, ale prý můžou zlobit registry....?
Věřím, že zdejší profíci na něco přijdou
DÍK