Monitor neběží jen občas

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Monitor neběží jen občas

Příspěvek od Dithius »

Zdravím

takže kamarádka má problém s monitorem. LCD LG Flathron wide 19" trošku starší. údajně se nechce rozjet, nezapne se. jen když ho přestěhovala tak se 2x podařilo ho rozchodit.

Otázká zní, když to není kabel je to kontakt, nebo to bude něco většího ? jenom se ptám, protože jestli by to byl kontakt tak je blbost kupovat novej monitor.

vím že nemáte věšteckou kouli jen píšu jestli se podobné problémy tady nevyskytly :) a jestli nevíte kolik oprava takového monitoru co se týče nějaké možné závady stojí

díky :)
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Monitor neběží jen občas

Příspěvek od Alfajk »

ne,vestit neumim...to je problem vyzkouste jinej kabel ?

a oprava by stala stejne jako novej monitor,pokud by to bylo neco "uvnitr"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

říkam že kabel to není pardon jestli to je nesrozumitelné
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
bigolin
Nováček
Nováček

Příspěvek od bigolin »

Nejspis bude vadny zdroj, tezko rict na dalku.
Kazdej si uctuje za opravu jinak, zalezi taky co vsechno se musi menit.
V lepsi variante treba jen 500Kc
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Nejobvyklejší závadou jsou kondenzátory, což bývá (u mě) tak do 200 Kč i s prací, takže to rozhodně není nic drastického s ohledem na to, že to pak nejspíš bude fungovat další 5+ let. Pokud to je něco jiného, dá se to občas opravit, ale zatím se mi moc nedaří tyhle věci diagnostikovat (a pokud jo, jsou to tadičně věci jako nějaké mizerné duální tranzistory v SOT-8 pouzdru apod. co obvykle napájím blbě a PAK už to nejde opravit :-D ).

Když někdo pojede přes Prahu, ať mi to hodí, mrknu na to.
maximal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maximal »

Behemot píše:Nejobvyklejší závadou jsou kondenzátory, což bývá (u mě) tak do 200 Kč i s prací, takže to rozhodně není nic drastického s ohledem na to, že to pak nejspíš bude fungovat další 5+ let. Pokud to je něco jiného, dá se to občas opravit, ale zatím se mi moc nedaří tyhle věci diagnostikovat (a pokud jo, jsou to tadičně věci jako nějaké mizerné duální tranzistory v SOT-8 pouzdru apod. co obvykle napájím blbě a PAK už to nejde opravit :-D ).

Když někdo pojede přes Prahu, ať mi to hodí, mrknu na to.
Z vlastni zkusenosti muzu rict:
Behemot knows his business :)

...me tohle taky delal monitor v praci a byly to kondiky - uz zase funguje
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“