Bug baterie?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Bug baterie?

Příspěvek od Riku »

Zdravim, řeším takovej problém s baterií v notebooku mojí přítelkyně. Má Acer extensa 5230 cca 2 roky, jel v pohodě, jen baterka nějak začla blbnout. Normálně vydržela cca 2,5 hodiny, ale jednou se notebook vybil a vypl se při 13% baterky. Tak jsem ho dal nabíjet a poté když byl plně nabitej jsem ho odpojil a nestačím se po zapnutí divit, dole místo ikonky baterky je červenej křížek přes baterku a upozornění abych vyměnil baterii a že nabitá baterie vydrží cca 1 hodinu nabitá. Přes batterylife jsem zjistil že má najednou jen 1/3 původní kapacity... :?

Tím to nekončí, tak jsem na notebooku dělal dokud se nevypl zase při 13% baterie, bylo to cca po 40ti minutách, potom ho zapnul a notebook vydržel další 2 hodiny sledování filmů aniž by se vypl, s jasem a výkonem na max.

Dá se tohle nějak vyřešit? Nechápu proč po té co se vypne že je vybitej a pak se na něm pracuje vydrží 2 hodiny. To je nějakej bug baterky nebo co?

Díky všem co to dočetli až sem :roll:
PS5 Pro | LG OLED CX55
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Bug baterie?

Příspěvek od petr_ »

Chyba vnitřní kalibrace elektroniky. Asi nezbude, že ji vyměnit. Pokud vím, v tomto ntb není kalibrace možná.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Muze to byt kombinace uplne vadneho clanku s blbou elektronikou.

Zkusil bych nastavit nevypinani nb pri nizkem stavu baterie, proste to nechat spadnout az to spadne.
Jen tak to asi testnes, kolik to vlastne opravdu vydrzi.

Samozrejme data zalohovat a pokud mozno udelat kalibraci jestli vyrobce dodava nejaky sw nebo je to mozne v biosu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ok dík, podívám se po tom sw nebo do biosu až ho budu mít v ruce a zkusím tu kalibraci zda tam je.

Ona ho stejně 85% času má zapojenej do sítě, jen mě to zarazilo proč se tohle stalo.
PS5 Pro | LG OLED CX55
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

To je proste ruzne, ja jel taky normalne 2 hodiny v kuse a najednou z niceho nic se mi to zacalo samo vypinat pri 87%.. proste odesel clanek na baterce :/

Chce to uplne vybit, s tim ze jak bude malo tak nahod treba bios, at se proste vybije na nulu a pak nechat nabit
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Pokud by odešel článek, elektronika to odpojí zcela.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“