Bezpečné napětí

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
lemkaa
Nováček
Nováček

Bezpečné napětí

Příspěvek od lemkaa »

zdravím, stala se mě taková nemilá věc ..

provozuji e2500k na frekvenci 4600Mhz při 1,33v na ASUS Maximus Gene IV, v BIOSu nastaven profil přímo od Asusu na 4,6 (který automaticky nastavuje voltage na 1,35, pomocí offset voltáže jsem ji malinko snížil o -0,020v)

a teď ta chybka ... pomoci ASUS AI Suite II jsem chtěl provést OC přímo z Windows, program ve windows ukazoval aktuální nastavenou voltáž 1,22v, tak jsem ji změnil na 1,44v (kterou mám vyzkoušenou jako stabilní pro 4800Mhz) projel jsem test 3Dmark11, test projel v pořádku, ale následně jsem zjistil, že skutečná voltáž byla 1,58v :((

a teď ta otázka, myslíte si, že tato krátkodobá voltáž mohla CPU zničit, poškodit ??
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezpečné napětí

Příspěvek od tmaven »

Znicit cpu nemohla.. to by si uz asi nenapsal

Co se tycen OC, tak bud si to poradne nastuduj nebo toho nech. Nastavovat takto neco pres nejake softy je na prd. Musis pekne v biosu at se vyvarujes vsemu.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Příspěvek od semmtex »

na AiSuite je treba dat pozor,nastavuje extremne vysoka napeti :roll:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Odstraň všechny softy z PC, to nikdy nepoužívej.

Maxium bezpečné pro SB je dle mého názoru 1,45v. Více může při aktivním používání začít degradovat CPU.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Pokud to bylo jen chvilkově a ne třeba týden v kuse, procesoru to nic neudělalo. Když jsem se na vzduchu snažil z 2600K ES vymáčknout maximum, pouštěl jsem do něj přes 1,6 V. Co se týče AI Suite II, tak je to nějaké divné. Jsi si jistý, že to detekované napětí bylo správné? Já s ním nikdy neměl nejmenší problém.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Příspěvek od semmtex »

lemkaa
Nováček
Nováček

Příspěvek od lemkaa »

děkuji za reakce a střídmé uklidnění :)

no AI Suite se opravdu chová divně v případě že je v BIOSu nastavena voltáž pomocí offsetu..

jinak se tedy jednalo o provoz v řádu 5minut, tak doufám že ho tedy nebudu hledat v křemíkovém nebi ... :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“