MSI nF750-G55 (AM3, nF750a SLI)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MSI nF750-G55 (AM3, nF750a SLI)

Příspěvek od oldjerry »

Teplota základní desky MSI nF750-G55 AM3 mi na Everestu trvale ukazuje už od instalace 108 - 118°C. :x
Mám na ní AMD Phenom BE 3,2GHz (OC 3,5 GHz) dvě GK nVidia 560Ti Phantom GDDR5 a 4x2GB Kingstone. Teploty CPU jader 44-47°C při 100%, teploty GPU1 -74, GPU2 66°C při asi 95% (obě karty OC o asi 15 - 18%). Teploty se shodují z Everestu i CPUZ a GPUZ. :(

Spekulace: chyba při výrobě? (senzor teploty desky je na °F - pak by teplota odpovídala asi 43 - 47°C.)
Co se s tím dá podniknout? :?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Chybný senzor teploty na základní desce?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Co takle to ignorovat? Když ti sestava šlape OK ?
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

A co takhle restartovat počítač a podívat se na teploty do BIOSU? Pokud je tam vše OK, tak se na nějaká Everest a podobné tooly můžeš víš co... Nikde není zajištěna kompatibilita s každým kusem HW, takže takové extrémní teploty jsou zcela běžné. Já měl na pár deskách i kolem 200-256 stupňů (špatně detekovaných). Veř, že kdyby měla deska takovou teplotu, tak by jsi mohl mít z PC přímotop.
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oldjerry »

Myslel jsem si to, díky za odpovědi. Přece jen je lepší mít svůj názor potvrzený vaší zkušeností.
AlEDiS
Nováček
Nováček

Re: MSI nF750-G55 Chybný senzor teploty na základní desce?

Příspěvek od AlEDiS »

Zdravím.

Mám stejný problém.
Akorát, že mi běží chladič Cpu pořád na maximální otáčky a nejde nastavit přes PWM.
V BIOSU je možné nastavit Cpu Fan Target Speed Lvl, tz. že procesor běží nejméně na nastavených otáčkách, ale otáčky se řídí automaticky, takže v zátěži by se měli automaticky zvýšit.
To mě, ale také nefunguje.
Místo aby procesor pouze v klidu běžel na nízkých otáčkách, tak na nich běží pořád, proto se mi začne po chvíli vytížení přehřívat a toto nastavení je tudíž nepoužitelné.
Docela mě to irituje poslouchat.
Moje deska.
BIOS desky mám aktuální.
Vidí někdo z vás jiné řešení nežli reklamaci ?

Děkuji za odpovědi.
intel i7 3770
gf 780
8 gb 1600 mhz
840 evo 256 gb
oldjerry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI nF750-G55 Chybný senzor teploty na základní desce?

Příspěvek od oldjerry »

Mně se to vyřešilo nepochopitelným způsobem. Vyměnil jsem zdroj, GK a procesor - teplota začala ukazovat rozumně - právě teď má 50°C - dokonce mi na nějaký čas naskočily i teploty jednotlivých jader. Při pokusu o OC mi přestaly ukazovat, ale to mne nerozpláče. Hlavně, že vidím na tu motherboard.
Zdá se mi, že počítač má svůj vlastní život (:-D

Škoda, že tohle tobě nic neřeší...
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“