Presne oznaceni Corsair XMS3 CMX8GX3M2A 1333C9
Takze na "udani" kolegy moda Shelbyho o problemech s temito pametmi jsem se jim podival na zoubek a ejhle. To ze nektere kousky se lisi v SPD ,ikdyz jde o stejny model jsem vedel ,ale opravdu nektere nejsou schopne pracovat bez problemu na frekvenci 1333MHz s 1.5V a doporucenym casovanim. Takze pozor na ne.
Corsair XMS3 1333
- Hladis
- Moderátor
- Dithius
- Pokročilý
Re: Corsair XMS3 1333
kdo by to řekl zrovna do CorsairuHladis píše:Presne oznaceni Corsair XMS3 CMX8GX3M2A 1333C9
Takze na "udani" kolegy moda Shelbyho o problemech s temito pametmi jsem se jim podival na zoubek a ejhle. To ze nektere kousky se lisi v SPD ,ikdyz jde o stejny model jsem vedel ,ale opravdu nektere nejsou schopne pracovat bez problemu na frekvenci 1333MHz s 1.5V a doporucenym casovanim. Takze pozor na ne.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Hladis
- Moderátor
Tohle u nej neni poprve..........
- Hladis
- Moderátor
Tak jsem zjistil dalsi neprijemnou vec ohledne techto pameti diky vetsi mire problemu s BSOD u lidi. Corsair osadil nektere moduly spatne a dal tam na priklad PC3-8500 misto PC3-10600 pod stejnym oznacenim. No samozrejme tyto moduly jsou pod deklarovanymi 1333 nestabilni. Co k tomu rici
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ony se dnes vůbec vyráběj takové moduly? Kde je vzali? Vždyť modul co má 1066CL7 nebo 1333CL9 při 1,5v, to je ten base standard. Nic horšího kromn early zmetků v roce 2008, atd.... snad ani neexistovalo. Kde proboha vůbec vzali moduly co nedaj stable 1333Mhz.
Asi něco jako dělaj v GoodRam ala vezmou za pakatel moduly které jsou poznačeny jako vadná série výrobcem, a prostě je tam osaděj. Jenže GoodRam to dělali s Elpida Hyper čipy, díky tomu se z ultra levnejch pamětí daly vytřískat krásné frekvence, sice ne jak z 100% čipů ale svůj účel to splnilo, ale tohle.
Jinak k těmhle pamětem mohu i říci, že i když z výroby fungujou stable a OK, tak maj i vysokou poruchovost.
Asi něco jako dělaj v GoodRam ala vezmou za pakatel moduly které jsou poznačeny jako vadná série výrobcem, a prostě je tam osaděj. Jenže GoodRam to dělali s Elpida Hyper čipy, díky tomu se z ultra levnejch pamětí daly vytřískat krásné frekvence, sice ne jak z 100% čipů ale svůj účel to splnilo, ale tohle.
Jinak k těmhle pamětem mohu i říci, že i když z výroby fungujou stable a OK, tak maj i vysokou poruchovost.
- Hladis
- Moderátor
Nevim, osadili to evidentnima zmetkama. Projevuje se to nahodnym BSOD treba jednou mesicne ,takze BFU vubec netusi kde je chyba. Ze dvou stejnych baleni vypadnou jedny PC3-8500 a druhy klasicky PC-3 10600 s uplne stejnym oznacenim a XMS tabulkou. Nepomuze ani zvysena voltaz. Proste zmetky.