Corsair XMS3 1333

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Corsair XMS3 1333

Příspěvek od Hladis »

Presne oznaceni Corsair XMS3 CMX8GX3M2A 1333C9

Takze na "udani" kolegy moda Shelbyho o problemech s temito pametmi jsem se jim podival na zoubek a ejhle. To ze nektere kousky se lisi v SPD ,ikdyz jde o stejny model jsem vedel ,ale opravdu nektere nejsou schopne pracovat bez problemu na frekvenci 1333MHz s 1.5V a doporucenym casovanim. Takze pozor na ne.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Re: Corsair XMS3 1333

Příspěvek od Dithius »

Hladis píše:Presne oznaceni Corsair XMS3 CMX8GX3M2A 1333C9

Takze na "udani" kolegy moda Shelbyho o problemech s temito pametmi jsem se jim podival na zoubek a ejhle. To ze nektere kousky se lisi v SPD ,ikdyz jde o stejny model jsem vedel ,ale opravdu nektere nejsou schopne pracovat bez problemu na frekvenci 1333MHz s 1.5V a doporucenym casovanim. Takze pozor na ne.
kdo by to řekl zrovna do Corsairu :(
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tohle u nej neni poprve..........
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak jsem zjistil dalsi neprijemnou vec ohledne techto pameti diky vetsi mire problemu s BSOD u lidi. Corsair osadil nektere moduly spatne a dal tam na priklad PC3-8500 misto PC3-10600 pod stejnym oznacenim. No samozrejme tyto moduly jsou pod deklarovanymi 1333 nestabilni. Co k tomu rici :x
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ony se dnes vůbec vyráběj takové moduly? Kde je vzali? Vždyť modul co má 1066CL7 nebo 1333CL9 při 1,5v, to je ten base standard. Nic horšího kromn early zmetků v roce 2008, atd.... snad ani neexistovalo. Kde proboha vůbec vzali moduly co nedaj stable 1333Mhz.

Asi něco jako dělaj v GoodRam ala vezmou za pakatel moduly které jsou poznačeny jako vadná série výrobcem, a prostě je tam osaděj. Jenže GoodRam to dělali s Elpida Hyper čipy, díky tomu se z ultra levnejch pamětí daly vytřískat krásné frekvence, sice ne jak z 100% čipů ale svůj účel to splnilo, ale tohle.

Jinak k těmhle pamětem mohu i říci, že i když z výroby fungujou stable a OK, tak maj i vysokou poruchovost.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim, osadili to evidentnima zmetkama. Projevuje se to nahodnym BSOD treba jednou mesicne ,takze BFU vubec netusi kde je chyba. Ze dvou stejnych baleni vypadnou jedny PC3-8500 a druhy klasicky PC-3 10600 s uplne stejnym oznacenim a XMS tabulkou. Nepomuze ani zvysena voltaz. Proste zmetky.
Odpovědět

Zpět na „DDR3“