Problémy s ramkama (nevím kam zařadit)

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Kippy
Nováček
Nováček

Problémy s ramkama (nevím kam zařadit)

Příspěvek od Kippy »

Dobrý den, mám problém a nevím, kam ho zařadit, protože v podstatě ani nevím co je to za problém.
Pokusím se vám to tedy přiblížit.
Jsem vášnivý hráč PC her a jednou z mých nejoblíbenějších je League of Legends normálně hraji při 200 FPS jenže jsem se rozhodl že začnu streamovat a to je začátek mého konce. Po zapnutí Xsplitu, se mi rapidně sníží výkon počítače - to si myslím, jelikož mi spadnou FPS na 20 z původních 200. Přijde mi, jako by se počítač snažil to utáhnout na něco jako "úspora", což mě štve.
zkusil jsem všechno, koupil jsem si ramky - 1. byly tyto: http://interlink.tsbohemia.cz/dimm-ddr3 ... 30994.html bylo mi řečeno, že nejsou napsány na seznamu podporovaných RAM pamětí, tak jsem si koupil tyto: http://www.alza.cz/kingston-6gb-kit-ddr ... 149194.htm
když mi přišli a já je zapojil, nic se nezměnilo. Nejhorší je, že jsem prolezl celé PC ale nic jsem nenašel, teploty jsou stabilní. Všiml jsem si jen, že když zapnu ten program, procesor pořád kolísá na maximálně 50% vytížení a to samé ramky. Mnoho lidí říká, že problém je v tom, že při větším výkonu se ramky "podtaktují" a sníží se tím výkon, jenže jsem takový lajk a bojím se jim zvýšit v BIOSU napětí, aby se třeba neusmažily, prosím, mohli by jste mi poradit, co mohu dělat, nebo jak postupovat, ani nevím, jestli problém třeba není v CPU.
Moje sestava:
CPU INTEL Core i7 920 2,66
ATI PowerColor HD 5870 1GB DDR5
GIGABYTE EX58-UD5 X58
SEASONIC SS-750HT 750W
HD SEAGATE BARACUDA 750GB
Děkuji za všechny nápady.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Problémy s ramkama (nevím kam zařadit)

Příspěvek od Lokomotiva »

Tak si stáhni 3D Mark 06 Basic a napiš, jaké máš skóre:
http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark06/download/

Pokud máš skóre cca 20000 bude jasné, že s procesorem, pamětmi a grafikou je všechno v pořádku a že je třeba hledat v nastavení a tom softu.
Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

Mám stáhle test byl dělaný minulý týden : http://3dmark.com/3dm06/16605488;jsessi ... y2uf1n5k1i
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Nic moc, ale taky žádné drama.
Stáhni si ještě CPU-Z a postni screeny z karet CPU, Mainboard a Memory, jo?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Spíš bych to tipl na klasický problém hraní hry a zároveň ukládání videa na stejném HDD, to je vždycky problém, další věc je standartní omezení videa na 30FPS, těch 20 nechápu, ale pořád to může souviset s HDD
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Myslím, že by bylo rozumné naflashovat novější BIOS.
Ty máš na desce F7, zatímco aktuální je F13.
A po cestě jsou dva, které opravují zacházení s pamětmi.
Nemusí to pomoct, ale může.
Tak to určitě stojí za vyzkoušení.
Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

>Jsem lajk..
Podrobnější návod?:)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Možná bude praktické, aby sis z webu Gigabyte stáhl flashovací utilitu "@BIOS" a naflashoval nový BIOS s její pomocí v prostředí Windows.
Paměti máš hodně a o tom, že by bylo PC nestabilní nepíšeš nic.
Tak by to nemělo být nějak mimořádně nebezpečné.
Nebo použij Q-Flash, jak chceš:
http://www.gigabyte.com/webpage/20/HowT ... hBIOS.html
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Předpokládám že reinstal winů si udělal jako první ? Já bych spíš hledal problém mezi xsplitem winama a Lolkem.
Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

Tomuto jsem se chtěl vyvarovat reinstalu
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Reinstal vyřeší většinu problémů takže to udělat jako první, kdyžto nevyřeší tvůj problém aspoň budeš mít čisté PC :) Takže tím začni, to máš za hodinku, dvě hotové.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Přesně tak první reinstal, a na čistém systému uvidíš :)
Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

NO nic, přicházím s ještě smutnější zprávou, počítač jsem reinstaloval asi 4x vše v pořádku nainsatloval jsem ovladače na základovku, ale když jsem nainstaloval ovladače na graf kartu, vždy mi zamrzl obraz na logi windows při načítání plochy ztmavl obraz a za chvíli svítil normálně, sedím u toho od 20:00 a je 1:20 a ještě zdaleka nekončím vše jde ok dokud nenainstaluji ty ovladače a to jsem je stáhl přímo z amd a aktuální. Zkusím tedy parkrát s tím něco udělat , pak to přeinstaluji celé znova, nenaistaluji žádné ovladače počítač nechám plně aktualizovat a počkám co mi poradíte, ve všem bordelu jsem přišel o všechna data, proto jsem se branil reinstalu, bohuzel s tim nehnu už a doufám, že mi poradíte dál.
Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

Oukej, tka problém s načítáním mám vyřešen čerpal jsem návody z jiného příspěvku viz ten nahoře, přepl jsem konektor monitoru jakoby ne přímo do grafiky ale přes základovku a vše jd, ale nic není jen tak, proč se to muselo udělat, zítra ten počítač za odměnu vysaju..
Kippy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kippy »

Další poznatek, mám vše nainstalované a vypadá to, že procesor pracuje ještě "klidněji" ale to může být čistým PC, jinak Bios je aktualizovaný na F13 takže ted jen zjisti příčiny proč se mu "nechce" pracovat a bude to hotové
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Ježiš základem dobře funugjícího počítače je rozdělení disku, na jednom má být čistě jenom win a druhý data, hry apod. Tys měl všechno na jednom předpokládám?
Takže teĎ jedeš na integrované grafice pokud to chápu správně ? Máš možnost zkusit tvoji grafiku v jiném PC ?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jakubom píše:Ježiš základem dobře funugjícího počítače je rozdělení disku, na jednom má být čistě jenom win a druhý data, hry apod.
to je docela dobra kravina :lol: . lepsi to je pri reinstalaci kvuli nepotrebe pretahovat tolik dat do zalohy, ale tva zakladni myslenka je nesmysl. to jestli mas soft nainstalovan na stejnou partition jako os nebo ne je naprosto jedno.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Ježiš já to napsal jednoduše tak aby to pochopil... Nebo snad chceš říct že není efektivnějšíé mít na jednom oddílu disku disku OS a na druhém data ??
Dobře není to základ dobře fungujícího počítače to jsem napsal opravdu blbost, ale rozhodně potom předejde problém se ztrátou dat.
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“