Jaké ram?

Paměti DDR2, DDR1, SDRAM, RIMM a další.
acerr
Začátečník
Začátečník

Jaké ram?

Příspěvek od acerr »

Ahoj mam desku: Asus P4R800 - vm.
Jaké mohu ram ?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Jaké ram?

Příspěvek od Hladis »

Pakosh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pakosh »

http://www.asus.com/999/html/events/mb/ ... erview.htm

Dole máš seznam podporovaných RAMek.
CPU: i5-3570k@4,3GHz 1,184V + Gelid Solution Tranquillo rev.2 MB: MSI Z77A-GD55 RAM: 2x4GB CRUCIAL DDR3 1,5V 1600MHz CL9 GPU: Gigabyte Radeon 7870 2GB DDR5 1100/4800 HDD: Seagate Barracuda 1TB SSD : Crucial M4 128GB PSU: Seasonic M12II 620W DVD: Samsung SH-222BB LCD: BenQ G2420HDBL 24" CASE: Lancool K58 OS: Windows 8.1 Pro Preview
acerr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od acerr »

děkuju moooc
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Hladis nebo Pakosh (nebo někdo jiný): kde bych našel podobnou stránku pro moji ASUS P5K SE?
Dík, Ivo.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

P5K žere všechno, takže jakékoli DDR2, podle CPU zvolit rychlost ale aspoň 800MHz by mělo fungovat s každým CPU.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Ivosisko píše:Hladis nebo Pakosh (nebo někdo jiný): kde bych našel podobnou stránku pro moji ASUS P5K SE?
DDR2 1066/800/667 MHz
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

zombux píše:P5K žere všechno
:-D :-D :-D - to mě pobavilo, takže pánové děkuji, ale ještě bych měl dotaz: v jakém programu a pod jakou položkou zjistím maximální velikost RAMek, které bych mohl použít? Umí to říct třebe Everest? Já bych tam třeba rád nacpal DDR3 16GB, ale to by mi nejspíš neprošlo - rád bych se "naučil" zjistit onen strop (a pak balancovat mezi kmitočtem, latencí a velikostí). A hraje tam nějakou roli napětí (kromě spotřeby)?
Dík, Ivo.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ne, musíš tam cpát DDR2, ne DDR3 :!: dá se použít tuším 2GB na modul, jsou 4 sloty takže dohromady 8GB (ale to si radši prověř v manuálu). nic ostatního neřeš, podstatná je jen kapacita
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Ivosisko píše:Já bych tam třeba rád nacpal DDR3 16GB, ale to by mi nejspíš neprošlo - rád bych se "naučil" zjistit onen strop (a pak balancovat mezi kmitočtem, latencí a velikostí). A hraje tam nějakou roli napětí (kromě spotřeby)?
A smím vědět proč?
Podívej, tvoje deska má 4 paměťové sloty a dokáže adresovat maximálně 2 GB paměti v jednom slotu.
Maximum je tedy 8 GB a jiné paměti než DDR2 nelze použít.

Neumím si představit jaké aplikace bys musel používat, aby ti současná paměť nestačila a potřeboval jsi opravdu 8 GB a ani o GB míň.
To máš paměti opravdu tak málo?

Nebude vhodnější pořídit spíš výkonnější procesor nebo pevný disk?
Nebo třeba GK?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ono při dnešních cenách DDR3 modulů se není čemu divit, ale do P5K samozřejmě nejdou.
Pfizer & Moderna inside
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Lokomotiva píše:
Ivosisko píše:Já bych tam třeba rád nacpal DDR3 16GB, ale to by mi nejspíš neprošlo - rád bych se "naučil" zjistit onen strop (a pak balancovat mezi kmitočtem, latencí a velikostí). A hraje tam nějakou roli napětí (kromě spotřeby)?
A smím vědět proč?
Ahoj Lokotko, ta citace, kterou jsi "vypíchl" (tedy ta její první část), byla myšlená v žertu, ale je fakt, že jistý jsem si byl pouze tím, že tam mohu použít jen DDR2. Vezmu to ale od začátku.

Pravdou je, že se v systému a HW vyznám jen mlhavě, ale rád bych v této oblasti získal jistý přehled. S ohledem na marketingovou politiku některých softwarových firem stojím před nutností své železo (a ostatně i systém) upgradovat. A já jsem bohužel takový blbec, že musím vědět co dělám.

PC nevyužívám na hry, ale na zpracování grafiky (fotografií). Pořízením nového foťáku musím pořídit nový software a ten už vyžaduje na jedné straně 64b OS a na druhé straně má vysoké nároky na HW. No a protože mám desku jakou mám a v ní pouze 2GB RAM a vše ostatní stejně chabé, tak se snažím zorientovat a nějaké rozumy pobrat :).

Navíc nesnáším hluk a ani teplo :-D, takže chci volit věci účinné a tiché.

Proto jsem se ptal na tu možnost zjištění některých údajů z Everestu a "studuji" zde různé diskuze a rady. Takže proto ta honba za "gigabajtíkama" a informacema :-D
Dík, Ivo.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ivosisko píše:PC nevyužívám na hry, ale na zpracování grafiky (fotografií). Pořízením nového foťáku musím pořídit nový software a ten už vyžaduje na jedné straně 64b OS a na druhé straně má vysoké nároky na HW. No a protože mám desku jakou mám a v ní pouze 2GB RAM a vše ostatní stejně chabé ...
Převažující použití PC je tedy jasné.
Co to znamená chabé?
Můžeš nám říct jaký máš disky (-y), procesor, zdroj a GK?
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

OS - WinXP SP3 (32-bit)
MB - Asus P5K SE
CPU - Intel Core 2 Duo E6550 (2333 MHz)
RAM - Kingston KTC1G-UDIMM - DDR2-800 2x1GB
GPU - NVIDIA GeForce 8600 GT (512MB)
HDD1 - Seagate Barracuda 160GB 7200RPM SATA-II
HDD2 - Seagate Barracuda 320GB 7200RPM SATA-II
PSU - Fortron ATX-400PNF 400W
CASE - Thermaltake - Wing RS 101

Takže takhle nějak to vypadá - asi by to chtělo ještě nějakými údaji doplnit nebo upravit, ale zatím nevím co vše je potřebné :o

Když budu radikalně upgradovat (až si v tom udělám jasno a dám dohromady dostatečné prostředky), tak budu chtít jít do poněkud nadčasového zařízení, ať mi to nějakou dobu vydrží. Do té doby budu muset poladit to, co mám (a zde si nechám poradit co dalšího (kromě těch zmiňovaných pamětí) vyměnit či doplnit).
Dík, Ivo.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Tak to je vcelku vyvážené PC.

A pokud chceš používat 64-bitovou aplikaci a potřebuješ k ní tedy i 64-bitový OS, asi bude vhodné abys přikoupil 2x2GB paměti. Třeba:
http://www.alza.cz/a-data-ddr2-800mhz-4 ... 101030.htm
Se 6 GB paměti budou i složité fotografie s více vrstvami mít dost prostoru, aby nemusely swapovat na disk.

No a víc peněz už do toho nedávej.
Opravdu by bylo dobré to pak už kompletně vyměnit za něco postaveného na sc.1155.
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Lokomotivo: děkuji za informace a čas, který jsi mi věnoval/a.

Dovol mi ještě jeden dotaz: co mi radíš provést s OS? V tomto stavu by mi asi neuměl pracovat s 6GB RAM. Jsou HW parametry mého PC dostatečné pro instalaci 64-bitového OS? A do kterého jít?
Dík, Ivo.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokud nebudes mit vic jak 3GB ram, mema to vubec smysl.

to lokomotiva: 6GB? kolikrat to sezere i 10 jak je to nenechavy a chtelo by to i vic...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Tak moment.
Potřebuješ používat 64-bitovou aplikaci?
Pokud ano, potřebuješ 64-bitový OS.
Jestli máš 32-bitový OS a v něm použitelnou 32-bitovou aplikaci, můžeš pro ni použít i víc paměti než jen 2 GB, které aplikaci 32-bitový OS přidělí.
A 6GB je možné plně využít i v 32-bitovém OS.
Viz třeba:
http://www.superspeed.com/desktop/ramdisk.php

Pokud bys měl kupovat nějaký program a taky 64-bitový OS, je uvedené řešení podstatně levnější.
A když nemáš tak 8k na zásadnější upgrade HW, neplýtvej zbytečně za nový SW.

Řekni jak to přesně máš.
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Doposud jedu v 32-bitovém "režimu", ale s ohledem na upgrade Adobe Lightroomu na v.4 (který budu muset letos realizovat), budu muset přejít na OS 64-bitů.

Při zpracovávání fotografií mám spuštěné jak Adobe Lightroom, tak i Photoshop a ještě pár dalších drobných aplikací, což už tak zatěžuje systém. Při retuši si Photoshop pořád něco odkladá (nevím zda to jsou temporary nebo swapuje či co, ale ujídá to až desítky GB z HD, což by až tak nevadilo, kdyby se zároveň celý systém nezpomaloval až k nevydržení). A dost často se dostávám do situace, kdy i "Průzkumník" nebo "Firefox" jsou velmi leniví a celkově se comp chová dost zdušeně.

Takže dokud nepřejdu na nový comp, chci vyřešit ono zpomalování a myslel jsem si, že "začnu" těmi pamětmi, případně nějakými dalšími drobnými úpravami (už třeba s výhledem na nový comp). WinXP 64-bit mám k dispozici, jen jsem nevěděl za jakých HW podmínek bych jej mohl nainstalovat.
Dík, Ivo.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokud se tim zivis, myslim si, ze nejlepsi volba by byla koupit desku a cpu s1155 a 32GB ram. vyslo by te to kolem 12-15 litru a mel bys pokoj
Odpovědět

Zpět na „DDR1, DDR2 a ostatní“