Recertified disk od WD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
TranceCZE
Nováček
Nováček

Recertified disk od WD

Příspěvek od TranceCZE »

Čau lidi,

dával jsem na reklamaci disk WD (byl zničený), uznali mi reklamaci, ale disk poslali Recertified. Vím, že to nebyl ten můj, zaprvé by nestihli tak rychle vyřídit věc, za druhé si jsem jist, že byl vyroben 2009, což je mnohem dřív, než můj původní. Na to jsem přišel tak, že jsem zadal SN do WD varanty check a vyjelo mi 2014 jenom :-(

Chci se zeptat - je bezpečné takový disk dát jako systémový? Co tam může být potenciálně za zápory? Anebo je to tak, že absolutně nic nezjistím, protože SMART je smazané a tudíž historie disku je ve hvězdách? Vyměňovali diskové hlavice, nebo myslíte že to jsou jen kkti co alokovali 100x víc poškozených sektorů a disk dali znova do prodeje?

V discích se hodně vyznám, ale s tímhle potřebuju pomoct.

Předem moc dík
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Recertified disk od WD

Příspěvek od Flegy »

v kazdem pripade osobne kdyz mam novej disk, vzdy si projde 24 hodinovym zatezovym testem. pak 2 pruchody na spatny sektory a teprv potom jde do kompu na stalo. systemovy disk neni az tak dulezity. podle me je dulezitejsi mit spolehlive ulozeny data k stalejsimu pouziti nez je os (dulezite fotky, videa etc. ... )
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“