tak, bohuzel jenom mensi update, protoze jsem "profesionalne" zjistil ze mi dosly matky a L profily ktere jsem nasel taky nejsou idealni... (nicmene stavajici jsem pouzil, jenom na vyzkouseni jestli to bude fungovat... a funguje

)

jen tak pro doplneni jsem dneska dokoupil acutake chladice na HDD... momentalne se moje HDD soustava sklada z:
1x 40GB Intel SSD
2x 1TB WD Caviar Green 5400 ot.
2x 2TB WD Caviar Greeen 7200 ot. (tyhle jsem ziskal za slevnenou cenu, takze vyber 7200ot do ticheho stroje nereste...)
stroj bude mit kapacitu na dalsich 8xHDD...

(v dohledne dobe to nehodlam naplnit, ovsem casem ano)
OT: premyslel jsem, ze bych do projektu zapojil Arduino (programovatelny mikroprocesor) s teplotnima senzorama... myslite ze ma realnou cenu, instalovat male zarizeni se senzory (asi bych je dal do zeber snad vsech chladicu... kdyz uz..) nebo se staci spolehnout na mereni komponent samotnych? (arduino by melo vyhodu v moznosti offline logovani (napajeni arduina bych nejak vyresil) a taky v tom, ze by pc pri ziskavani dat o teplote jen precetl data z arduina a nemusel to z komponent ziskavat...)

a zde je jen ukazka toho jak nam bude zdroj drzen... (a ano, je to kartonova maketa zdroje)
samozrejmne to neni hotove

L profily budou zvoleny sirsi (tyhle jsem nasel v garazi), prijdou jeste kolmo at se zdroj neposouva a cele to bude prichycene bud suchym zipem (dva, do X) nebo necim... no u sucheho zipu si nejsem jistej jestli vydrzi jistit zdroj dlouho (v praxi budou celou vahu drzet L profily)... takze uvidim co najdu