HP Pavilion DV6319ea pískání při napájení ze sítě

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Smaky
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

HP Pavilion DV6319ea pískání při napájení ze sítě

Příspěvek od Smaky »

Hojte,zkoušel jsem hledat jestli se řešil nebo neřešil tento problém,našel jsem něco ve smyslu aktualizace biosu - vypnutí (či zapnutí,nejsem si jist teď) C4.

Ale nejsem si jist,zda-li mi to pomůže,protože ostatní měli problém opačný - pískalo při napájení z baterie,avšak já když vysunu kabel adaptéru,tak pískání přestane.

Dle mého sluchu to jde od express card slotu,ale může to být i pár čísel nad ním a to je pak někde u cpu,gpu nebo tak.

Mohl by mi někdo prosím pomoct a sepsat :

- kde najdu aktualizaci biosu pro hp
- co vůbec to C4 dělá
- nějaké zkušenosti s úspěšností

Děkuji mockrát.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HP Pavilion DV6319ea pískání při napájení ze sítě

Příspěvek od Highlander »

pochybuji, že nový bios tomuhle pomůže. To co tam píská je nějaká tlumivka, kterou prochází takový proud, že to vyvolává rezonanci v podobě pískání.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

- BIOS stahnes spolecne s ovladaci z webu HP - viz. http://www8.hp.com/cz/cs/support-drivers.html
- piskani je zpusobeno rezonanci vinuti na indukcnostech v DC-DC menicich (vzhledem k vysoke frekvenci spinani)
- aktualizace BIOS-u nejspis nepomuze. obcas pomaha vypnuti speed-step-support (tzn.CPU nesnizuje nasobic), ale to bych radeji vydrzel to piskani (navic ne kazda deska umi speed-step-support vypnout).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No je to jak kdy, nekdy zase naopak pomuze treba pri beznem brouzdani na netu snizit vykon cpu na minimum.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Smaky
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Smaky »

Díky za odpovědi,vyzkoušim ten bios a uvidím.Každopádně to pískání není nic co by se nedalo vydržet,ale není nad totální ticho :) ...ještě jednou díky všem.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Dneska píská všechno, kvalita už je dávno ta tam.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Mastodont píše:Dneska píská všechno, kvalita už je dávno ta tam.
přesně tak...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“