Cukání obrazu na HD5850

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
celebrant.athlon
Začátečník
Začátečník

Cukání obrazu na HD5850

Příspěvek od celebrant.athlon »

Zdravím, už velmi dlouho mě trápí zasekávání obrazu. Variací stutteringu bych to nazval a už fakt nevím co s tím.

Příklad: Posunuju okno průzkumníka a místo plynulého pohybu okno občas poskočí o kus.
Příklad 2: Mám puštěné video (úplně jedno ve kterém přehrávači, i jestli SW nebo DXVA, video není problém, jenom to na něm je dobře pozorovatelné) a třeba po 20 minutách (tady opravdu náhodně) to vypadá, jak kdyby to mělo tak 10 fps. Tak začnu hýbat s oknem videa po ploše, to se seká taky a po pár vteřinách sekání ustane a vše je plynulé.

Ve hrách to nevidím (stejně už moc nehraju, tak možná to dělá i tam a jenom sem to neviděl). Dělá to celkem náhodně, může uplynout celý den bez jediného cuknutí a pak hodinu trpím, protože se toho nemůžu zbavit.

Nemám crossfire, nemám kartu přetaktovanou a zdroj je Seasonic S12-430. Teď mám čistou instalaci W7 s posledními ovladači (12.04) a dělá to stále. Momentálně mám dva monitory a zdá se, že víc monitorů = víc sekání. Dělá to i s jedním.

Zbytek sestavy: Ci3 530@4 GHz, 8 GB RAM, MSI P55-GD65. OC procesoru nemá vliv. Než sem wokna přeinstaloval, tak mi zhruba jednou za dva dny zčernal hlavní monitor, pak druhý. Pak se na hlavním objevil ohromný binec a pak reset. Tuším slítl ovladač grafiky a nepovedlo se ho znovu nahodit. To byly Catalysty 12.03. Čistá wokna mám 2 dny a zatím bez resetu.

Na kartě je AC chladič, ve woknech má jádro 39 °C.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“