V "Průzkumníku" se mi přestala zobrazovat některá zařízení

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Ivosisko
Nováček
Nováček

V "Průzkumníku" se mi přestala zobrazovat některá zařízení

Příspěvek od Ivosisko »

Mám externí i interní čtečku karet a jejich vstupy se mi přestaly zobrazovat v Průzkumníku. Stejně tak nevidím ani flashku, když ji dám do USB portu, ale např. tiskárny a externí HD, které jsou do těchto USB vstupů zapojené, šlapou. Prostě v Průzkumníku vidím pouze A: (kterou fyzicky nemám), dva interní HDD, dva externí HDD zapojené do USB2 a DVD mechaniku. Těch dalších 8 slotů čteček karet mi zmizelo.

Rovněž se mi zdá PC od té doby poněkud nestabilní - často vyskakují hlášky o nějakých neprovedených instrukcích a některé aplikace zatuhují (zejména při vypínání PC musím používat "násilí")

Obnova systému nepomohla - nedosáhla do předchozího stavu.

Jedu na obyč. XP SP3, 2GB RAM, HDD SATA-II, interní čtečka karet je zřejmě v USB2, externí čtečka karet je napíchnutá v PCI-e USB3
Dík, Ivo.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: V "Průzkumníku" se mi přestala zobrazovat některá zařízení

Příspěvek od Flegy »

otestuj stabilitu cpu a pameti. (memtest / linx ). pripadne reinstalovat os. proc nemas tu ctecku strcenou do headeru usb co je na desce? kolize ovladacu?
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Jestli jsem dobře pochopil dotaz, tak situace je taková: interní čtečka je zapojená do modré pin-zásuvky na desce a externí čtečka je USB3 a protože deska P5K SE nemá USB3 porty, tak jsem si pořídil USB3 2-Port PCI-Express Card a do toho "píchnul" onu ex. čtečku.

To celé jsem dělal proto, že z jednodenního focení jsem si přinesl třeba 30GB fotek na kartě a přes tu interní čtečku to trvalo věčnost, než se to natáhlo do PC. A protože používám karty, které by měly mít teoretickou rychlost 90MB/s a já četl test na přesně stejná zařízení a tam potvrdili rychlost 70-80, tak jsem šel do toho. Mi to sice jelo jen nějakých 30, ale i tak to bylo cca 8x rychlejší, než přes USB2. Tak jsem si řekl, že aspoň něco a že ten rozdíl budu řešit později. Nyní jsem ovšem v situaci, že stáhnu kulové :-D

Testy provedu - zatím jsem si stáhnul MemTest86+, vypálil jako *.iso na CD a momentálně studuju "jak na to" :-D
Dík, Ivo.
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Testy proběhly - na RAMky jsem poštval MemTest86+ v.4.2 a nechal to hodinu běžet - 0 error

CPU jsem testoval IntelBurnTestem v.2.5 (nevím, zda je dostatečně agresivní) - výsledek viz obr.
IntelBurnTest.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dík, Ivo.
Ivosisko
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ivosisko »

Zvláštní věc: mám C: rozdělené na dva logické disky (C: - systém, D: - data) a potřeboval jsem "céčko" zvětšit, takže jsem na to poštval Acronis. A až celá procedura proběhla, tak mi chybějící zařízení v "Průzkumníku" naskočila - takže problém vyřešen :-D

Možná tedy ona situace nastala tím, že na C: nebylo k hnutí :shock:
Dík, Ivo.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“