NAS úložiště

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pheonix999
Nováček
Nováček

NAS úložiště

Příspěvek od Pheonix999 »

Ahoj vsichni,

jelikoz nemam zkusenosti se servery a chtel bych datove uloziste NAS poridit pravdepodobne, tak bych se vas chtel zeptat na par otazek.

Zaujalo me neco takoveho http://www.czc.cz/zyxel-nsa210/87296/pr ... m8fougoe62 , dokoupil bych do toho HDD.

1. Je vhodny tento NAS k tomu, aby kdyz si spustim HTPC tak bych rovnou poustel filmy/ serialy z NASu ? Abych je nemusel kopirovat na HTPC, zda nebude nejake trhani nebo sekani?

2. Kdyz budu chtit na NAS ulozit neco odjinud nez z domova (kde mam htpc) bude mi stacit jednoduchy FTP klient , nebo budu potrebovat neco jineho? Nebo jak se to da sprovoznit abych si mohl ukladat data rovnou do NAS serveru ? Jde mi o to, ze kdyz si dam nejaky film na flashku, ktery si stahnu v miste x, dojdu domu a musim si pak nakopcit film do htpc, tak abych si to v miste x rovnou ukladal do NASu prisel domu, nic nemusel kopcit a jen pustit z NAS.

Děkuji předem všem
dido
Nováček
Nováček

Re: NAS úložiště

Příspěvek od dido »

1. Ak sa nemylim tak vlasne si sa opytal na funkciu sluzby DLNA, co by nemal byt problem najst nieaky software na to. Doma mi to funguje z NAS -> PS3 (automaticky hned vidno v sieti);
A aj ho vidim v sieti vo windowse

2. Stacilo by nieaky VPN soft. napriklad Hamachi. Sice ktovie ako pojde prenos suborov ale urcite cez to to pojde ak si vytvoris tam vlastnu siet.

Snad som pomohol.

Este ma napadla uplne jednoducha vec k 1. otazke ... Co tak si priradit pismeno k priecinku z NASka (net use X: \\NAS\nieco) ?
Dido PC
[CPU] 2600k ->4.2 GHZ turbo (Corsiair H70) [GPU] 3x 6950 [Monitor] EYEFINITY 5760x1080 [RAM] Corsair XMS 1600 8GB [SSD] 2x OCZ Vertex 2 60 GB RAID0 [HDD] 2 TB WD green [MoBo]ASUS maximus IV extreme [PSU] Corsair HX850
Accessories
[Note]Lenovo EDGE E320 13.3" -> i5-2430M; 8 GB ram, 320 GB.7200, AMD 6630M 1GB
[PDA] EVO 3D -> leedroid

PS3,iPod touch,iPad, Kindle fire USER
Pheonix999
Nováček
Nováček

dido píše:1. Ak sa nemylim tak vlasne si sa opytal na funkciu sluzby DLNA, co by nemal byt problem najst nieaky software na to. Doma mi to funguje z NAS -> PS3 (automaticky hned vidno v sieti);
A aj ho vidim v sieti vo windowse

2. Stacilo by nieaky VPN soft. napriklad Hamachi. Sice ktovie ako pojde prenos suborov ale urcite cez to to pojde ak si vytvoris tam vlastnu siet.

Snad som pomohol.

Este ma napadla uplne jednoducha vec k 1. otazke ... Co tak si priradit pismeno k priecinku z NASka (net use X: \\NAS\nieco) ?
1.Dekuju moc za odpoved, ano presne DLNA by bylo skvele, ale jestli to tento NAS zvládne, preci jen, je jeden z nejlevnejsich a vím, že kvalitní NAS servery zacinaji cenove nad 5 - 7 tisic aspon, tak jestli tento bude stacit, na domaci pouzivani filmy, serialy atd prave.... prehravani v realnem case...

2. No prave, jakou rychlosti by to slo realne ... o kolik by to bylo zpomalene, napriklad kdyz si budu stahovat ze serveru czshare rychlosti 200 kb/s (kvuli omezeni) a budu to ukladat na NAS, realna rychlost by me zajimala ... odhadem o kolik % to bude pomalejsi ... jestli o 90 % tak to nema cenu, ale kdybych mel proste predstavu aspon ...

Diky moc
Pheonix999
Nováček
Nováček

Nikdo nic?
Pheonix999
Nováček
Nováček

?
BFG10K
Nováček
Nováček

Příspěvek od BFG10K »

Tomuto NAS by som sa vyhol, a kupil by som si nieco s lepsim procesorom. Na PCT boli testy NAS, a tento od zyxelu nedopadol najlepsie:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... il?start=1
vocasin
Nováček
Nováček

Příspěvek od vocasin »

Já tedy nemluvím z vlastní zkušenosti, ale má ho můj známý od kterého ho budu brzy kupovat a nemůže si ho vynachválit. Přehrávání jsem viděl na vlastní oči nebyl problém, předávání stahování apod taky v pořádku, ovšem s tím 2. bodem nevím, ale jak tu bylo zmíněno, určitě to půjde vyřešit minimálně skrz SW.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“