Kvalitní sluchátka na filmy a hry

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Ptak666
Začátečník
Začátečník

Kvalitní sluchátka na filmy a hry

Příspěvek od Ptak666 »

Zdravím Vás,

Je mi hloupé zakládat nové téma. Ale snad mi to projde. Bohužel už nastal asi ten správný čas na odchod mích sluchátek a dnes přestaly fungovat na dobro. Proto jsem se rozhodl, že investuji trochu více peněz za nějakou lepší kvalitu sluchátek. Nejhorší na tom ale je, že je dnes k dostání na internetu spoustu takového zboží a je těžké se v tom orientovat. Proto jsem dokázal najít jen dva tipy sluchátek a to http://www.alza.cz/steelseries-siberia- ... n=zbozi.cz a nebo tyto http://www.audigo.cz/Sluchatka/Otevrena ... /AKG-K-530 . Jde mi to aby sluchátka byla co nejvíce pohodlná. Nepoužívám repro tak že zvuk by měl být maximálně dostačující. Aby pracovaly dobře jako herní sluchátka a taky dobré na filmy a hudbu. A jsem zase přestřelil a chci toho po sluchátkách moc. Ale opravdu se nedokážu rozhodnout. Sluchátka Steelseries V2 mi doporučují jako herní špičku ale prej hudbu si v nich neužiji. Za to sluchátka AKG K530 jsem prej maximálně pohodlné a zvuk v nich je "nejlepší" . Ale každej si chválí tu svou značku. Měl jsem doma na zkoušku sluchátka KOSS a to si radši koupim špunty od Vietnamců :D

Budu rád za každou Vaší radu s čím máte zkušenosti. Ale spíš by se mi hodilo, kdyby jste měly zkušenosti z danýma sluchátkama.
Předem díky a omlouvám se za nové vlákno. ( snad mi to projde ) 8-)
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní sluchátka na filmy a hry

Příspěvek od AK-47 »

Ahoj, sice nejsem sluchatkovy odbornik ale:
1) Kolik do toho chces dat ?
2) Jaka je zvukovka ?
3) Co poslouchas za muziku ? (AKG maji pry krasne barevna vsechna spektra, mene basu)
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Ahoj. Tak dat do toho chci tolik aby za něco stály a byli přiměřené ceně sluchátek které jsem dával v potaz. Zvukovka? Jak je to myšleno? Mám jí 5.1 ale sluchátka mám stejně zapojené na repro, které mají výstup na sluchátka abych si mohl štelovat hlasitost. Jelikož když je píchnu přímo na zvukovku do PC, tak je hlasitost velmi slabá a nedokázal jsem tu hlasitost víc zvednout... Třeba tomu nerozumím ale prostě jsem to lépe vyřešit neuměl. Taky druhá věc je ta, že ty sluchátka SteelSeries V2 mají v sobě i micrák. Což je velká výhoda kterou uplatním. Ale jak říkám. Slyšel jsem, že jsou dobré akorát na chodičky a tím to hasne... Proto se sháním i po jiné variantě. Ale když tam micrák nebude, tak se z toho neposeru :D
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

pokud je to na hry tak se z toho teda posereš bez mikrofonu pokud hraješ multiplayer

siberie sám mám s externí zvukovkou creative labs do USB (nějaká THX, nedaří se mi to najít, mam to od minulých sluchátek) a zvuk je moc fajne, ale nemůžu srovnávat s nějakýma profi zvukovejma systémama, ale ta zvukovka mi rozhodně pomohla
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Brácha ty siberie má ale na hudbu to moc není. Má tam micrák, kterej je zvlast na kabelu. Tak ze kdybych mel sluchatka bez micraku tak bych to resil tak, ze bych si koupil micrak zvlast. S tou zvukovkou to nejak nechapu jak jsi to myslel... :oops:

By mě zajímalo jak jsou dobrý třeba tyhle http://www.alza.cz/tritton-pro-dolby-7- ... 253921.htm
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no že s tou zvukovkou to byl oproti tý integrovaný co mam (mam nějakou levnou desku) rozdíl a zvuk se mi líbí a mikrofon zvlášť tě bude dle mýho štvát, budeš muset být furt u něj a pokud nebudeš tak bude slyšet cvakání klávesnice a všechno kolem (takže bud být u něj a šance že tě to bude jednak štvát a taky když u něj nebudeš tak tě nikdo neuslyší Anebo to bude snímat zvuk odevšad takže taky blbost podle mě)....

jenom co mi teda vadí, tak já sem nafasoval kus kterej v levym pantu vrže, takže každý nandavání na hlavu zavržou
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Ještě jsem našel tyhle http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/s ... c-edition/ Zajímalo by mě, jestli se zvukem lyší od těch klasických nebo jsou zase jen přímo dělane na hry. Ale desing maj luxusní. A mají i micrák :wink:
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Vezmi neco z rady Sennheiser PC300 pokud je mikrofon nutnost, pripadne beyer MMX. Vytvory znacek jako Creative, Steelseries, Logitech apod. jsou bez vyjimek odpad, o "surround" radsi ani nemluvim.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

já nemůžu říct v porovnani s ostatnim jestli je to odpad (měl jsem jen herní sluchátka doteď), ale ve hrách je to teda perfektní
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Tak ze uz mam objednano. Sel jsem steelseries v2 fnatich edition.http://www.czc.cz/steelseries-7h-fnatic ... 60/produkt
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

K tve "zvukove" karte je uplne jedno co objednas - je to slabota...
Podle me nebudes schopen s zelezem co mas (integrovana zvukovka) vymacknout z techto sluchatek ani 50% toho co vzhledem k cene umi.
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Prave naopak, dnesni integrovane zvukovky jsou na tom celkem dobre, zvlast pokud mas sluchatka s nizkou impedanci. Kvalitu reprodukce mu budou kazit spis ty sluchatka.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Kdyz myslis, hadat se nebudu, ale pravdu nemas
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Tak mi to vysvětlete? Já jsem myslel, že na zvukovce až tak nezáleží ?! Budu rád, když mi to vysvětlíte, nebo poradíte. Vůbec tomu nerozumím...
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Dovolím si citovat doslov z testu Asus Xonar (samozrejme jsou i jine alternativy nez xonar) zde na pct:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... i?start=17

Vzhledem k cene sluchatek bych o dedikovane karte nebo alespon o zakladnim head amp vazne uvazoval:

Cituji z konce clanku:

A jakými doporučeními článek uzavřít? Při výběru nové zvukové karty, v tomto případě od Asusu, je důležité si uvědomit, na co jí převážně chcete používat, nastudovat dostupné modely, nasávat poznatky uživatelů a nějak se rozhodnout. Vyloženou chybu neuděláte s žádným Xonarem. Jenže, a to je nejpodstatnější, je konečné reprodukční zařízení a zejména jeho kvalita / nekvalita. To je určujícím faktorem toho, jestli vůbec má smysl novou zvukovku kupovat. Berte to asi tak, že pokud nyní fungujete na integrované zvukovce s lacinými Genius reproduktory za tisícovku, vůbec nic vám koupě špičkové zvukové karty nepřinese. Bohužel, s nekvalitními lacinými reproduktory nemá pořizování jakékoliv lepší zvukovky žádný smysl. A jelikož všechny testované Xonary jsou lepší, než integrovaná zvukovka, budou mít majitelé všemožných Genius a lacinější Logitech setů asi o čem přemýšlet. Ani pokud budete mít Logitech Z-5500, neuslyšíte žádné dramatické rozdíly v kvalitě reprodukce mezi integrovanou a přídavnou Xonar zvukovkou. Pokud máte dobrý sluch, asi si ledasčeho všimnete, ale pro radikálnější rozdíly jdou třeba řádově kvalitnější reproduktory. Nebo sluchátka.

Kdo hraje rád na sluchátkách, pro toho má pořízení jednoho z Xonarů s kvalitním a výkonným sluchátkovým zesilovačem dle mého názoru o dost větší smysl, než v případě, že si ho hodláte pořídit k laciným repráčkům. Vysoce kvalitní sluchátka totiž nejsou zdaleka tak finančně nedostupná, jako vysoce kvalitní reproduktory. Za ty dáte třeba 100 tisíc. Za sluchátka maximálně 5 a budete chrochtat blahem. A zde zejména Xonar Xense a Essence naprosto excelují, ačkoliv všechny Xonar karty disponují technologií Dolby Virtual Surround a Headphone, která dokáže velmi věrně simulovat prostorový zvuk ve sluchátkách.:

Ke sluchatkovym zesilovacum jen namatkou toto: (googlil jsem schvalne s tvou impedanci 32Ohm)
http://www.head-fi.org/t/558372/ultraso ... -amplifier
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Ty kravo. To je docela dost penez :/ Jen se jeste zeptam, jakou by jsi mi v tom testu doporucil, co se tyce kvalita vs vykon ? A jak jsou na tom treba externi zvukivky s vlastnim pridavanim hlasitosti atd.?

Jak uz jsem psal. Hraju hodne casto hry a koukam dost na filmy...
AK-47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AK-47 »

Rozhodl bych se pro tu nejlevnejsi variantu Xonar DS. Externi bych doporucil v pripade ze mate notebook + stolni PC (prenositelnost,) napr tuto:
http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... 194709.htm

Nyni bych ale pockal jak to bude hrat s tim co mas a nakoupit az v pripade ze bys chtel "vys" napriklad s poslechem hudby.
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Ja se svym hudebnim hluchem nepoznam nic. Nebo poznam rozdil az si koupim zvukovku. Ale jinak moc dekuji za rozsahle rady !!! :wink:

Mimochodem tu externi zvukovku jsem myslel proto abych si mohl stelovat hlasitost zvuku. Jelikoz kdyz nyni pichnu sluchatka na primo do zvukovky, tak je zvuk nedostacujici. Hlasitost je strasne nizka. Tak proto to resim tak, ze je mam vrazene do repro, ktery maji vystup na sluchatka a tak si steluju hlasitost....
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

no případně k tomu http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... 183614.htm pokud se chceš plácnout přez kapsu :) ... jinak regulovat hlasitost sluchátek na reproduktoru není uplně ideál, jelikož to obvyhle udělané na pohánění slušných sluchátek. Ale třeba ti to bude stačit :)
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Klidně bych to vzal. Ale nemaji to skladem a cekat se mi nechce :/ Nemas v nabidce nejakou jinou DOBROU externi zvukovku na ktere bude i micrak?! Nejlepe do 2tis. Ja nevim na co se mam koukat aby to ta zvukovka mela...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“