Externí hard disk Maxell se nezobrazuje

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Eileen
Nováček
Nováček

Externí hard disk Maxell se nezobrazuje

Příspěvek od Eileen »

Ahoj,
v pátek jsem si zakoupila za cca 2000,- externí hard disk Maxell tank p-series 500 GB.

Problém je, že po nainstalování ovladače se zbrazí taková ta bublinka, že je to nainstalované a připravené k použití, ale nezobrazuje se to v "tento počítač".

Mám notebook ACER, jeden ze starších typů, několikrát opravovanej a naposledy byla vyměněna i celá ta deska(nebo jak se tomu řiká :oops: ).
Zkoušela jsem to dát do všech USB portů a nic (hdd je 2.0 a ty v PC bohužel nevim). Když v tento počítač dám spravovat, je tam ten hard disk vidět jako disk 1.

Chtěla bych si na něj zálohovat všechny data z PC, jelikož v brzký době hodlám ten ACER vyměnit za něco práce schopnýho...

Předem dík za rady.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Externí hard disk Maxell se nezobrazuje

Příspěvek od Flegy »

ahoj, je disk naformatovany?
Eileen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eileen »

Po koupení jsem ho jen dala do PC, takže asi ne (jsem jenom běžná uživatelka, takže tomu moc nerozumim :( )
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

v pohode, podle me je prave v tom chybka. ale jelikoz usb externi disky nepouzivam, nevim, zda se da naformatovat v tom ramecku.

zkus si pres ovladacic panely ( pravym na start listu na misto bez ikonek) dat vlastnosti, nabidka start, prizpusobit a zapni si nastroje pro spravu. pak bys mela mit v nastrojich pro spravu v start>vsechny programy sprava pocitace. klikni na sprava disku. mel by tam byt hdd bez partition (oddilu). poznas to tak, ze disk se hlasi jako prazdny a v tom obdelnicku je nahore cerna cara a napsano neprirazeno. klikni na nej pravym a dej novy jednoduchy svazek. dej formatovat a melo by to byt v pohode. jestli to takto nepujde, zkus poprosit nekoho ve svem okoli, aby ten hdd pripojil pres satu primo do pc. pak to pujde 100%
Eileen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eileen »

Naformátovat se mi to v tom starším pc nepodařilo, ale v novějšim jo...i tak to ale v tom starším nefunguje :( sata kabel doma nemáme...neměl bys nějaký doporučení, kde to v praze levně sehnat?
Jinak dík :)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“