Doporučení chladiče s.AM2 bez demontáže MB (LN)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
voidmain
Nováček
Nováček

Doporučení chladiče s.AM2 bez demontáže MB (LN)

Příspěvek od voidmain »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem nového chladiče pro můj procesor Athlon X2 4400+ (OC 2800MHz) AM2, který by se dal namontovat bez nutnosti vyjmutí zákl. desky. Mám bohužel naprosto debilně řešenou skříň, kde demontáž MB znamená vytáhnout kompletně všechny komponenty, včetně disků a zdroje. Do čehož se mi zrovna moc nechce.

V současnosti mám BOX chladič, který sice drží teploty do 55°C, ale znáte to, po téměř 5 letech provozu už jsou vymlácená ložiska a hlučnost se zvedla nad snesitelnou mez. Hlavním požadavkem na nový chladič je hlavně co nejnižší hlučnost.

V chladičích se vůbec nevyznám, po zběžném pročtení webů mě celkem zaujal GELID Tranquillo. Jenže bez vytažení desky se dá namontovat jenom větrákem dolů, takže ten horký vzduch fouká rovnou do zdroje. Fakt na palici řešení. Taky vím, že jednoduchou montáž měla i první verze Scythe Ninja, ale ta se už bohužel neprodává.

Věděli byste někdo o něčem lepším?
Cena tak kolem 1000Kč (+-)

Díky.

PS: Příští rok plánuji upgrade PC, předběžně to vypadá na Core i5 2500K. Kdybych mohl chladič použít i na nový CPU, vůbec by mi to nevadilo :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Doporučení chladiče s.AM2 bez demontáže MB (LN)

Příspěvek od Butch »

http://www.czc.cz/zalman-cnps5x-perform ... 84/produkt

tenhle to umi, jen se zacvakne a jedes. Akorat deska musi umet regulaci pres PWM aby nejel porad na max otacky kde uz slyset je. Jinak je pomerne tichy a za tu cenu podle me nesezenes lepsi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“