Prosím o rychlou pomoc je to pro mě důležité.

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Prosím o rychlou pomoc je to pro mě důležité.

Příspěvek od Lajnhard »

Zdravím

Mám problém s úplně novým pc za 25 000,-Kč.

CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155), BOX
Zdroj CORSAIR zdroj 650W TX V2 s aktivním PFC
COOLER Gelid Solution Tranquillo, CPU cooler - revize 2
RAM CRUCIAL 2x4GB DDR3 1600MHz CL9, Ballistix Sport
HDD Seagate Barracuda 7200.12, 3,5" SATA III, 16MB - 500GB
DVD-R/+R Samsung SH-222AB, SATA, černá, Bulk
MB ASUS P8Z68-V/GEN3, Intel Z68, LGA1155, DDR3, ATX
CASE CoolerMaster Centurion Silencio,ATX,černý ,bez zdroje
GIGABYTE HD 7870 Ultra Durable 2GB

Mám ten problém že se mi Pc za nějakou dobu(cca 2hod.) běhu vypne a řekne mi to tuto větu->Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. Následně když restartuji počítač tak BIOS nenabízí Harddisk. Myslel jsem že je to HDD tak jsem ho poslal na reklamaci ale tam mi řekli že není. V OS to taky nemůže být a nejsem až takový znalec jelikož chodím do prváku na IT ale teprve se učím a velmi moc potřebuji počítač na školu. To čekání je opravdu dlouhé a mě to nebaví. Prosím pomocte mi a přibližně mi řekněte kde může být chyba. :sad:

Poznámka: Když se po tom vypnutí kouknu do BIOSU tak tam kde píše +5V a já tam mám třeba 4.530 tak je to červený ale když zapnu počítač tak není.

P.S. Další informace samozřejmě poskytnu.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Prosím o rychlou pomoc je to pro mě důležité.

Příspěvek od Butch »

Zkusil bych vymenit datovy sata kabel k disku.

Dale napajeni sata disku vzit z jineho kabelu od zdroje.

//Edit, jestli se ti comp sam vypne, to nebude jen diskem. Muze haprovat zdroj a to ze nenajede disk muze byt jen dalsi souvislost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Tak jsem zkusil obě varianty a nepomohlo to. Co teď??
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Postni sem obrázok z uefi ako máš usporiadené bootovacie zariadenia.
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Tam nevím jestli bude problém. Mám tam 3 věci. HDD,mechaniku a chlazení bo co.......zkoušel jsem všechny kombinace uspořádání až na tu že by chlazení bylo první.

Teď jsem si uvědomil jednu věc která se stala před asi měsícem. Když jsme tam se strejdou něco zkoumali v BIOSU tak se to restartlo a od té doby když se zapne počítač tak je jiný obrázek abych se dostal do BIOSU pomocí tlačítka. Minule tam bylo něco Ameriko a pod tím to ukazovalo co mám za komponenty v počítači a teď mi to ukazuje jen velký nadpis ASUS a abych dal DEAL jestli chci do BIOSU.

Jinak když jsem se díval po zkoušce těch dvou rad tak ve Voltage je 5V červený za chvíly a nějaká rychlost větráku FAN 2 nebo co je taky červená ale ta je celou dobu.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Jaké máš teploty na CPU ? Dřív PC fungoval normálně nebo to dělá od začátku ?
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Asi 3 týdny úplně pohodička a radost, potom to hodilo z ničeho nic modrou obrazovku a říká to tyto věci. Mám to PC asi 2 a půl měsíce.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Lajnhard píše:Když jsme tam se strejdou něco zkoumali v BIOSU tak se to restartlo a od té doby když se zapne počítač tak je jiný obrázek abych se dostal do BIOSU pomocí tlačítka. Minule tam bylo něco Ameriko a pod tím to ukazovalo co mám za komponenty v počítači a teď mi to ukazuje jen velký nadpis ASUS a abych dal DEAL jestli chci do BIOSU.
Takže aby si vedel nabudúce čo to znamená keď sa ti tam zobrazí nadpis ,,AMERIKA Megatrends,, úplne dole ti vypíše daný problém , znamená to , že niečo nie je v poriadku a obvykle to chce len stačiť F1 na klávese a prečitať si ten problém , ono ti to tam samozrejme napíše napr.- cpu fan error , overcloking failed , boot device is not detected atď...

Keď to zobrazí len čisto logo ASUS s tým , že pre vstup do biosu máš stlačiť tlačítko DELETE je všetko OK.
Lajnhard píše:Jinak když jsem se díval po zkoušce těch dvou rad tak ve Voltage je 5V červený za chvíly a nějaká rychlost větráku FAN 2 nebo co je taky červená ale ta je celou dobu.
Kto ti skladal PC ? Predpokladám , že asi tam kde si ho kupoval alebo nejaký kamarát , každopádne ten jeden ventilátor (FAN 2) ide na minimálne otáčky preto svieti na červeno a tá 5V vetva , by nemala svietiť na červeno , pretože to znamená , že ju niečo preťažuje.

Ja by som tvoj problém typoval , že buďto máš zle pozapájané sata káble , HDD , DVD-ROM alebo aj to , že napájacie káble sú slabo zatlačené a takisto či nemáš niečo zle nastavené v biose.
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

No nevím jestli bych to všechno zvládl. Počítač mi skládali na CZC.CZ. Tak asi to vidím že tam odvezu celý počítač na reklamaci? Nebo myslíte že bych měl něco nejdřív zkusit a až pak?
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Zo zdrojom by si problém nemal mať , pretože ja mám tiež od nich Corsair AX 750W , vyrába ich seasonic len pod inou značkou. Môže sa ale stať , že by si chytil chybový kus , každopádne by bolo lepšie keby si sa dostal do biosu a urobil screen ako to máš nastavené v sekcii boot (tuším F12 sa to robí).
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Tak jo, vyfotím vše co půjde a pošlu to zítra sem. :)
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Nefoť to , dá sa to urobiť priamo v biose tie screeny a tuším sa k tomu použije F12 aspoň ja to tak mám na mojej msi.
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Nakonec jsem to na screenoval a tady to je. Udělali by jste mi velkou radost kdyby tam bylo něco zle a stačilo něco jen pozměnit. :(

http://mazur123.rajce.idnes.cz/ahoj
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Skusal si dat bios do defaultu?
Pozri sata kable, skus ich poodpajat a znovu zapojit.
Popripade skus HDD prebehnut scanom v HDtune, alebo pozri co vypisuje SMART disku.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

http://mazur123.rajce.idnes.cz/ahoj#120529135646.jpg čo to tam máš zapojené na :

Boot Option #1 ???
Boot Option #2 ???
Boot Option #3 ???

Nie je to totiž dobre vidieť.
Urob screen v biose tak aby bolo dobre vidieť či tam máš dvd-rom , hdd , ssd !!!

A ak si si všimol tak ventilátory máš nastavené ,,Chassis Fan Speed Low Limit,, na 600rpm a ten jeden ti ide dosť pod limitom okolo 430rpm , preto ti to svieti v biose na červeno.
Tá 5V vetva nie je nejak málo zaťažená ? Lebo svieti na červeno a to by nemalo !
Urob to čo ti kázal ,,Kyselinka,, všetko skontroluj či je to naozaj dobre pozapájené.
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

Tak jsem zkoušel vše odpojit a připojit a nic(zkoušel jiná ATA kabel a jiné zdorjové kabely a prostě nic ten HDD není ani v BIOSU ale ty dvě věci jo). Dokonce mi to ani neukázalo obrázek jak se dostat do BIOSU ale mačkal jsem DELETE a stejně se tam dostal. Jinak po dlouhé době to ukázalo zas to AMERICO .......Pánové chápejte že mě BIOS ani nenabízí ten HDD.

Nabízí ho jen asi 5 min po 9 hodinové pauze vypnutí.
Boor Option 1-HDD
Boor Option 2-DVD
Boor Option 3-GEneric

Jinak SSD disk nemám.
Lajnhard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lajnhard »

A závada ve zdroji je nepravděpodobné ne? To by nefungovaly i další věci. Tak už nevím. Prostě nemůžu pochopit že všechno běží ale jen ten HDD prostě v tom počítači jakoby ani nebyl. :(
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Ja by som poslal MB na RMA s tým , že máš nestabilný OS , dostávaš BSOD a HDD ti neukazuje v BIOSE. Alebo skús si zohnať iný HDD urob reinstall OS , BIOS daj do default nastavenia (F5) a ak ani to nepomôže , tak RMA. To Generic predpokladám , že súvisi s usb , že? Máš niečo v pc napojené cez USB? Rozbočovač alebo externý HDD?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Pokud to ma jako sestavu od CZC ,tak nic nevymyslet a zavezt jim to. chyba bude bud ve zdroji nebo desce. Jinak i ty Corsair TX muzou byt z vyroby vadne.
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

Ja by som sa priklaňal k RMA toho zdroja , predsa len keď mu v biose ukazuje , že mu svieti 5V vetva na červeno. Tam asi nebude niečo v poriadku
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“