Gelid Solution Tranquillo rev. 2 jiný ventilátor?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Gelid Solution Tranquillo rev. 2 jiný ventilátor?

Příspěvek od Bbronx1987 »

Planuju koupit i5-3570k a k tomu tenhle chladič a v poslední recenzi na pctunningu jsem četl že chladič má vyšší hlasitost při zatížení. Jaký radíte jiný ventilátor? nebo jiný chladič. Nechci ale zas do chladiče dát moc prachů max. 1000
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Gelid Solution Tranquillo rev. 2 jiný ventilátor?

Příspěvek od Suke001 »

No já jsem pro gelid, nepřijde mě nějak moc hlučný..
nebo připlať na.
http://www.czc.cz/coolink-corator-ds/92 ... Corator_DS
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Bbronx1987 píše:Planuju koupit i5-3570k a k tomu tenhle chladič a v poslední recenzi na pctunningu jsem četl že chladič má vyšší hlasitost při zatížení. Jaký radíte jiný ventilátor? nebo jiný chladič. Nechci ale zas do chladiče dát moc prachů max. 1000
Prozradím ti tajemství - každý chladič je hlučný (resp.jeho ventilátor), pokud má odvést hodně tepla.
Doporučuji ti, abys ho namontoval a poslechl si ho.
Pokud se ti to bude zdát OK, máš hotovo.
Pokud ne, vyměnit ventilátor můžeš dodatečně - jeho výměna je velmi jednoduchá.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

velmi účinný na chlazení a tichý :lol:

http://www.patro.cz/objects/1075263703.html
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

Chladič Gelid tranquillo je velice tichý i při 100% zatížení. Jak píše Lokomotiva, není to moc dobrá zpráva, protože tichost souvisí s malým výkonem. Všechny tyhle tiché větráky, noctua atd. jsou zároveň velice slabé.

Pokud ti záleží na tichu a nebudeš moc taktovat, klidně si tam nech ten tichej větrák, pokud potřebuješ chladit, dej si tam třeba Cooler Master Blade Master, který přefoukne jakoukoli podělanou Noctuu.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ale i podle tebe podelana noctua je 100x lepsi nez tvuj box :roll: . nevim co proti nim mas. jsou to jedny z nej chladicu :wink:
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Tak já mám u procesoru Gelid Solution Tranquillo rev.2 a osobně mi nepřijde nějak hlučný...Oficiálně hlučnost ventilátoru by se měla pohybovat v rozmezí 12 – 25.5 dBA. Navíc ta jeho cena je velmi přijatelná :wink:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

instaloval sem ty Gelid tak 10x a kazdej si to opravdu dost chvali co se tyce hlucnosti a vykonu, podle me neni lepsiho chladice za tu cenu. Hlavne v jeho druhe revizi dost vylepsili to uchyceni a pritlak je mnohem lepsi.
Naposledy upravil(a) Stratos dne pát 13. črc 2012, 07:55, celkem upraveno 2 x.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

já teda vůbec neslyším ani v zátěži :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C_shrimpy »

Jeste by me zajimalo jakou mas grafiku, protoze ta pri zatizeni dela o dost vetsi kraval nez chladic procesoru nebo treba takovy zdroj. Ono je strasne super vychytat chlazeni procesoru, aby bylo tiche. Otazka ale je jestli si to ticho uzijes i s ostatnimi komponenty.

Jinak pro mne gelid vede. Alespon v dane cenove kategorii.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
Kuffor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuffor »

Zdravim, ozivim staru temu. Nakolko moj PC bol pocas zataze dost pocut, rozhodol som sa s tym nieco robit a ako prvy krok som kupil tento chladic (rev. 3), kedze doteraz som fungoval na povodnom BOXe. Chladic som teda osadil, ale musim povedat, ze je omnoho hlucnejsi ako BOX... je ho dost pocut aj v klude, v zatazi som ho este ani neskusal. BOX sice pri zatazi hucal, avsak takto v klude som o nom nevedel.

Dnes som skusil dat ventilator opacne, ci naaahodou nie je pes zakopany prave tam. PC som zapol, asi 5s uplne ticho, tak som sa zaradoval, no po piatich sekundach som bol na tom istom... Pokusil som sa to nahrat, na zaciatku je telefon asi pol metra od chladica, potom je hned pri nom. Dotykom na stred ventilatora som ho spomalil, nech je pocut ten rozdiel a lepsie sa da uvedomit hluk.

https://soundcloud.com/kufor/chladic

Normalne mi to nepride, neviem vsak, ci je to na reklamaciu a tiez neviem, ci ho vobec mozem vratit, kedze som samozrejme pouzil pastu z balenia. Kazdopadne, ak by mal niekto tip, co moze toto sposobovat, sem s nim... Vdaka za kazdu reakciu.

//EDIT: Uz je, zda sa, vsetko v cajku. V HWMonitore ukazovalo, ze vetrak fici na 100%. V BIOSe som teda nastavil, nech udrziava teplotu max 45° a minimalnu rychlost 12,5% a konecne je to tak, ako som si predstavoval :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“