Log událostí ve W7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Log událostí ve W7

Příspěvek od Honzaja »

Existuje ve Windows nejaký log chyb - protokol událostí? Ze kterého, se dá zjistit proč se který program jak chová? Například zdlouhavé otvírání nebo vypínání programu.
Dík za info jak na to, HJ
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Log událostí ve W7

Příspěvek od Brázda.l »

Prohlížeč událostí, ale pokud jsou problémy s nějakým konkrétním programem, je lepší zjistit jestli si sám neloguje do vlastního souboru.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Mám Word 2003, operační s. W7, po několika týdnech po instalaci,, při vypínání křížkem trvá asi 15-20 sekund než se ztratí z obrazovky. Toto mi dělalo i v XP, nepomůže ani -Nápověda - rozpoznat a opravit, vykřížkování dokumentu je rychlé, ale zavření samotného Wordu již trvá, v XP nepomáhala ani přeinstalace tu ve W7, jsem to nezkoušel. Prodleva(ukončení) po spuštění Wordu z přík. řádku přetrvává. Vypnutí antiviru nepomáhá, dík za zadu HJ
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

Co jsou to přesně za windows a jaký je to office? (edice, krabicova vs oem, z čeho se instalovala).

Popř. jaké máte antivirové zabezpečení?
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Pardon, MS Office Professional Editio 2003, Windows 7 Ultimate 32 bit, Service Pack1,používám SSD 60G a polovina je prázdná + HDD 200G a 50% je prázdná, Mám Microsoft Essential,více tu není, dík HJ
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

On totiž Office 2003 není úplně kompatibilní s Windows 7, nicméně, mám vyzkoušené, že to jede.
Přemýšlím, jestli tam není nic jiného, co by to mohlo blokovat.

Co defragmentace disku?
Jinak zkusit dát system do čistého spuštění a zkusit to tak.

Clean boot - http://support.microsoft.com/kb/929135
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Mám disk SSD operační + HDD dokumenty, četl jsem že na SSD není defragmentace vhodná.(PC je po nové instalaci 3 měsíce) Dále jsem dle návodu zkoušel Výběrové spuštění a zakázal jsem rovnou vše tak to nepomohlo ještě jsem vyzkoušel Diagnostické zp. a také nepomohlo. U některých dokumentů jde ukončení Wordu hned a u některých stále problém při ukonšení Wordu. Funguje to při-Word spustit z příkazového řádku v tzv. "nouzovém režimu" (Winword /safe). To zapnutí i vypnutí Wordu jde bez problému. Ostatní práce s Wordem je OK, jen to vypínání, dík za radu,HJ
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zkuste najít spouštěcí soubor těch aplikací Office 2003 ve složce Office 12, klikněte na ně pravým, dejte spustit jako správce, třeba to pomůže.
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Co přesně je spouštěcí soubor v Office 12 není ani zástupce Wordu ani Winword, v Office 11 nezí zástopce Wordu jen Winword a ten při spuštění jako spr. se chová stejně, při zpušť. přík . ř. nouzovém reřimu supr, co vyzkoušet, HJ
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Co jsem našel, tak jsou tady další možnosti řešení:

http://www.dslreports.com/forum/r229401 ... n-or-close

Chce si to pořádně pročíst a zkusit ty varianty, které se tam píšou. Někde uvádějí, že to dělá antivirus, někde je potřeba zakázat DDE, pak zase přejmenovat jeden typ souboru.

Zkuste ty varianty postupně a uvidíte, jestli některá z nich zabere.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Log událostí:
pravým tlačítkem klepneš na Tento počítač - Spravovat - Prohlížeč událostí - Vlastní zobrazení - Události správy

když už se v tom nemúžeš vyznat a chceš opravdu jen ty nové události tak lze log smazat viz. zde: http://www.sevenforums.com/tutorials/25 ... clear.html
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Podle ná vodu jsem použil oba programky k vymazání událostí, ale nepomohlo to stále některé dokumenty se ukončují až 15 s, nekteré hned, HJ

Pepa1 píše:Log událostí:
pravým tlačítkem klepneš na Tento počítač - Spravovat - Prohlížeč událostí - Vlastní zobrazení - Události správy

když už se v tom nemúžeš vyznat a chceš opravdu jen ty nové události tak lze log smazat viz. zde: http://www.sevenforums.com/tutorials/25 ... clear.html
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Mám MSEsentials při vypnutí je to stejné,
zakázat DDE se mi nedaří návod je na XP, já mám W7 Ult.
přejmenovat jeden typ souboru také na XP a ve W7 jsem tu položku nenašel
Má někdo nějaký nápad , HJ

CZDaywalker píše:Co jsem našel, tak jsou tady další možnosti řešení:

http://www.dslreports.com/forum/r229401 ... n-or-close

Chce si to pořádně pročíst a zkusit ty varianty, které se tam píšou. Někde uvádějí, že to dělá antivirus, někde je potřeba zakázat DDE, pak zase přejmenovat jeden typ souboru.

Zkuste ty varianty postupně a uvidíte, jestli některá z nich zabere.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“