Arctic Cooling VGA Silencer, smer otaceni vetracku ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Chmatos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Arctic Cooling VGA Silencer, smer otaceni vetracku ?

Příspěvek od Chmatos »

Tak sem namontoval do kompu tenhle chladic, ale zdalo se mi ze moc netahne. Tak sem se podival na smer otaceni vetraku a je takovejhle -->
Obrázek

To se mi zda takovy divny protoze to bere vzduch touhle ( vypouklou stranou. Zda se mi ze by bylo lepsi kdyby to bral ) tou vykouslou stranou. No asi se pletu, ale radsi se zeptam treba byl tajwanec nalitej a udal to nejak vobracene. Taky sem zkousel zmenit polaritu ale to se nerozbehne :( Podivejte se jak se toci vam pls. :oops:
AMD AthlonXP-M 2600+ @ 2400MHz (200x12) (1.65V) ]|[ Gigabyte 3D Cooler-Pro ]|[ Sapphire RADEON 9800PRO 128MB ]|[ Soltek 75FRN2-L ]|[ OCZ DIMM 1024MB DDR 400MHz CL2 ]|[ Philips 190B ]|[ Seagate 200GB + 300GB ]|[ Pioneer DVR-108 DVD-R/+R DualLayer ]|[ Fortron 350W ]|[ Logitech MX310 ]|
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

takle to ma bejt -> vyfukuje vzduch ven (z casu) i ja to tak mam :wink:

jinak ja mam NV silencer a tahne dost (i na normal se toci takhle)
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

No mě se točí taky takhle, ale jediný, kde cejtim průvan je pod větrákem a na konci výfuku necejtim naprosto nic...taky mi to přijde divny:(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

funus píše:No mě se točí taky takhle, ale jediný, kde cejtim průvan je pod větrákem a na konci výfuku necejtim naprosto nic...taky mi to přijde divny:(
hm... asi máš pravdu... ale nic se nehřeje, a na konci výfuku necítím luft ale TEPLO, jedu na nízký otáčky... ono to asi funguje
ignorelist: kremrole a dezoláti
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Točí se správně, ale taky mi to nějak nefouká, ale spíše táhne...a přijde mi že rev.0 foukala víc :?
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Chmatos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Divny

Příspěvek od Chmatos »

Je to fakt nejaky divny. Kdyz sahnu zezadu kde by to melo list ven tak nic a kdyz sahnu nad vetrak tak je nad nim pruvan jak prase. Nevim jestli je to pruvan z toho jak nasava (to by mel) ale taky je mozny ze jede vobracene a fouka to do bedny (coz je k nicemu). :sad:
AMD AthlonXP-M 2600+ @ 2400MHz (200x12) (1.65V) ]|[ Gigabyte 3D Cooler-Pro ]|[ Sapphire RADEON 9800PRO 128MB ]|[ Soltek 75FRN2-L ]|[ OCZ DIMM 1024MB DDR 400MHz CL2 ]|[ Philips 190B ]|[ Seagate 200GB + 300GB ]|[ Pioneer DVR-108 DVD-R/+R DualLayer ]|[ Fortron 350W ]|[ Logitech MX310 ]|
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Divny

Příspěvek od prf.KuBA »

Chmatos píše:Je to fakt nejaky divny. Kdyz sahnu zezadu kde by to melo list ven tak nic a kdyz sahnu nad vetrak tak je nad nim pruvan jak prase. Nevim jestli je to pruvan z toho jak nasava (to by mel) ale taky je mozny ze jede vobracene a fouka to do bedny (coz je k nicemu). :sad:
To ne, do casu to foukat nemůže, ale vzduch ven proudí, spíš je to tvarem vrtule...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Chmatos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Aha

Příspěvek od Chmatos »

Tak sem se zeptal taty. Tak to facha na zakladeodstredivy sily. Takze je to spravne takhle to tlaci vzduch vsude do stran, ale muze jen na pasiv takze by to melo jet zkrz nej. Kdyby to bylo jak sem psal tak by se to drzelo furt na lopatkach. Takze je to OK. :-D
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Aha

Příspěvek od prf.KuBA »

Chmatos píše:Tak sem se zeptal taty. Tak to facha na zakladeodstredivy sily. Takze je to spravne takhle to tlaci vzduch vsude do stran, ale muze jen na pasiv takze by to melo jet zkrz nej. Kdyby to bylo jak sem psal tak by se to drzelo furt na lopatkach. Takze je to OK. :-D
Jojo, proto je kolem vrtule takový průvan, vlastně fouká "doleva přez pasiv, doprava, dolů...", prostě do všeh stran...a část vzduchu který nejde přez pasiv a nenasaje se jde zase z vrtule ven...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“