nastavení IP LAN adresy routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

nastavení IP LAN adresy routeru

Příspěvek od Aros »

Zdravím, měl bych dotaz. Měním starý Access point za router TP-LINK TL-WR841ND. V podstatě mi je jedno, že je to router, stačí mi zase AP funkcionalita (měním, protože staré AP už hrozně padá). Na tom starém jsem měl nastavenou LAN adresu na 10.176.2.2 Chtěl bych, aby nový router měl adresu třeba 10.176.2.3. Na starý AP jsem se mohl na tu adresu připojit (pro konfiguraci) po wi-fi, při připojení k této síti, i po kabelu. No chtěl bych toho samého dosáhnout i s tímto novým. Při pokusu změnit LAN adresu TP-LINKu však dostanu hlášku:
Error code: 5008
WAN IP address and LAN IP address cannot be in a same subnet. Please input another IP address.
No jako chápu, co to říká, ale vážně nechápu, proč by to měl být problém. O to přece jde... Abych se tam mohl pod stejnou IP přihlásit přes cokoliv.

Jinak DHCP server běží na routeru, který je na střeše a posílá signál do switche, ze kterého vede jen kabel právě do tohoto nového routeru. Rozmezí přidělovaných adres je 10.176.2.100 až 10.176.2.199. Teď jestli to dobře chápu, tak v tom novém routeru už může být DHCP vypnutý, protože už tu jeden mám. Je to tak?

V podstatě to, co bych chěl je, aby všechny PC v domě měli prefix 10.176.2. což tak doposud bylo. Akorát prostě nevím, jak toho dosáhnout s tím novým routerem...

Díky
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: nastavení IP LAN adresy routeru

Příspěvek od KOFis »

ahoj, kdyz chces aby ten TP link byl jen AP a ne router, tak pokud to umoznuje tak ho prepni jen do rezimu AP, pokud neumoznuje prepinani modu, tak na WAN adresu nastav jakoukoliv vymyslenou IP, vypni DHCP server, kabel ze stresniho routeru zapoj do LAN portu a ne do WAN portu, a pojede to. takto bude fungovat jen jako AP/switch, a ne jakou router.

stejnou IP na WAN i LAN sit nemuzes nastavit proto, ze pro router to jsou 2 ruzne site. nemuzes mit 2 ruzne site se stejnyma adresama.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Díky moc - dokonalé vysvětlení. Pochopil jsem. Zkusím a pak dám vědět.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

np.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Super, díky moc... Funguje to!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“