výměna procesoru= update biosu

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

výměna procesoru= update biosu

Příspěvek od ACzeMiky »

Zdravím, potřeboval bych postup na aktualizaci biosu. Mám desku m2a-vm hdmi a zastaralou verzi 1001. Potřeboval bych aktualizovat na verzi 1501. Nebo nejnovější 5001. Nebyl by někdo ochotný napsat to krok po kroku? Žádná montážní linka tu v okolí na to není. A já fakt nechci někam jezdit daleko, když si to můžu udělat zadarmo sám. Moc děkuju :).
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: výměna procesoru= update biosu

Příspěvek od ToxicTears »

Stáhnout bios na flashku. Jít do biosu a zde najít funkci update bios nebo EZ-Flash. To spustit a pak vybrat update bios from driver. Vybereš si USB disk, zde bude jediný soubor, na ten klikneš a on se zapíše.

Popřípadě stáhni program ASUS Updater a zde by to mělo být taky z prostředí windows.

Jinak návody http://www.youtube.com/watch?v=bLAlr32FhZs - to je ten asus update
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Ten update soubor jsem hodil na flashku, zastrčil do pc. Zapnul jsem bios najel jsem do EZ Flash 2 a tam žádné usb apod. neni. Jsou tam disky A,B,C a ta flashka je disk E kterej tam vubec neni. Mam to teda udělat tak, že ten soubor hodim třeba na systémový disk C, a pak to přes bios jen spustim?
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Pokud ti to ukazuje disky tak ano, jinak pozor na to a označení A může být ta flashka v některých případech, bios nerozeznává jak máš ve Windowsu značený disky, on to bere popořadě, takže ve finále může mít to A i jako systémový disk C.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Když se podívám co je v tom A, tak tam není nic.
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

No, tak jsem to teda našel. Je to B. Mám na té flashce složku biosupdate a v ní mam ten zip soubor. Jenže když v tom EZ Flash 2 otevřu tu složku BIOSUP, tak tam mám jen tři tečky místo názvu který je "2302". Není to třeba tím, že mám ten soubor z té složky extrahovat? Fakt nvm. Když dám totiž enter, tak mě to zase vyhodí na ten disk B. Ale nezačne žádný update. Jen mě to hodí tam, jako když jen vyberu disk B. Prostě se mi zobrazí zase všechny soubory co tam sou.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Mam dojem ze jsem jednou svoji starou ASUS X38 Maximus formula updatoval primo pres ASUS utilitu primo z WIndows jenom jsem si musel BIOS stahnout nekam na disk.. Jinak moje stavajici ASUS P67 Sabertooth uz jsem taky flashoval primo z BIOSU pres flashku a pohoda zadny problem...

edit: nemas ten BIOS v raru jeste?
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Já vím, ale ono se dost říká že update ve windows přinese více škody než užitku :)). Ale asi to také zkusím přes tu utilitku. Jaký na to máte názor? Myslím na to, když to zkusím přes tu asus update utilitu?

EDIT: Je to zip :). Jsem si jist.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja jsem uz updatoval hodne desek primo z win a nikdy zadny problem... idealni je mit ale pocitac pripojeny na zalozni zdroj kdyby neco, nahoda je blbec :)

tak to na tu flasku jeste rozbal z toho zipu :)
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Ok zkusim to. Díky. Kdyžtak to holt udělam z toho windowsu. Přijde mi to celkově jednoduši. Nedal bys nějaký strmolý postup? Jen tak na rychlo pro orientaci. Kdyby náhodou, protože jak si řek. Náhoda je blbec :). Díky.
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Extrahoval jsem to a už to fachčí. Díky moc :).
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Tak a už to jede. Snad se nic nepodělá :).

EDIT: Paráda. Bios aktualizován na verzi 2302. Díky moc za rady :). Ted už jen sehnat od kamoše pastu a mužu osadit procesor :D.
Naposledy upravil(a) ACzeMiky dne sob 16. čer 2012, 11:38, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

stahni ASUS Update ze zalozky Utilities na strankach ASUS pod tvoji deskou + BIOS. Nainstaluj spust a v utilite si zadas aktualizovat BIOS z adresare tot vse.. je to na 2-3 minuty pak to chce restart.
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Stratos píše:stahni ASUS Update ze zalozky Utilities na strankach ASUS pod tvoji deskou + BIOS. Nainstaluj spust a v utilite si zadas aktualizovat BIOS z adresare tot vse.. je to na 2-3 minuty pak to chce restart.
Díky moc. Už to jede. Myslel jsem že to bude něco složitýho a ono do 10 vteřin to je hotové :)).
EDIT: Jinak je ta pasta hodně nutná? Myslím jako jestli by se něco podělalo, kdybych jí tam nedal procesor ted osadil a normalne na PC fungoval a hral. Třeba kdybych jí tam dal az v pondelí. Ted se k ní nedostanu. Musim si jí pujčit od kamoše.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Je celkem nutná, hlavně pro zátěž toho CPU, jako jsou ty hry... Takže počkej do toho pondělka, však ono ti to neuteče.. :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Ok díky :). Je to procesor AMD Phenom x4 9600 (budu ho mít jen na chvíli. Pak koupím teda AMD Athlon II x4 640). Jen by mě zajímalo jaké hry by mohl snést s mojí grafickou kartou ATI Radeon HD5700. Co třeba GTA4 nebo BF3? Tyhle hry využívají všechny 4 jádra takže by to mělo být v pohodě ne? A ještě kdybych to přetaktoval aspoň na 2.5Ghz?
Naposledy upravil(a) ACzeMiky dne sob 16. čer 2012, 11:49, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pastu doporucuju tuto:
http://www.czc.cz/gelid-gc03-extreme/90972/produkt
a pred nanesenim obe plochy jak chladice tak procesoru ocisti papirovym ubrouskem a odmasti a az pak nanest pastu v co nejtenci vrstve...
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Ok díky :). A jinaj ještě jednou. Jak by mi s tím procesorem phenom x4 9600 jelo bf3 a gta4? Bude to rozdíl oproti amd athlon 64 x2 4200+?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

rozdil bude celkem propastny :) ani se neodvazim odhadnout... 8-)
ACzeMiky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ACzeMiky »

Takže nebude znatelný?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“