W7 nebere síťovku nebo je zničená?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Otrawa
Nováček
Nováček

W7 nebere síťovku nebo je zničená?

Příspěvek od Otrawa »

Zdravím,

mám dost blbý problém,

mám klasický stolní počítač se síťovkou v základní desce, dlouhou dobu mi internet bez jakýchkoli problému běžel a to jsem na něm vystřídal XP a W7, dokonce i poskytovatelé se měnili.

Jednou jsem ho ale zapl a internet nic, žádné připojení. První mě napadlo, že by byl problém v routeru, ale to jsem vyloučil, když mi net běžel na notebooku a zároveň nešlo přeš LAN propojit noťas a ten bezinternetový počítač. :D Problém tedy hledám buďto v W7 nebo odešla síťovka. Nechci se ale pouštět do výměny dokud se s někým neporadím, přecejenom, síť není moje silná stránka. :D

Dík za jakoukoli odpověď, Otrawa.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: W7 nebere síťovku nebo je zničená?

Příspěvek od zombux »

nespálil ti to blesk?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Otrawa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otrawa »

zombux píše:nespálil ti to blesk?
tomu se mi nechce věřit, slyším poprvé že by se to mohlo stát, hromosvod máme :D
zvláštní je, že když smažu ovladače síťovky tak se znovu nainstalují, takže W7 májí ponětí že tam nějáká je, ale zároveň vůbec nezjistí že tam je nějáký kabel :D
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Svítí síťovka po připojení kabelu? Kabel je v pořádku?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
^Paja^
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ^Paja^ »

vymen kabel, zkontroluj jestli sitovka po pripojeni kabelu sviti , podivej se do biosu jestli ji mas povolenou v onboard devices , podivej se ve spravci zarizeni ve woknech jestli ji system vidi jako zarizeni nebo ne
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
Otrawa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otrawa »

Tak kabel je dobrý, v pohodě jsem se s ním připojil na net z jiného PC, po připojení kabelu zdířka nesvítí, ale neuvědomuji si, jestli vůbec má svítit. Ve správci zařízení jsem síťový adaptér našel, takže to je ok, no a v BIOSU jsem našel jenom cosi jako Super IO Chipset a lajkským okem mám pocit že to je něco se síťí :D jinak onboard devices tu vůbec nevidím :D
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

No pokud nesvítí ani LEDka na routeru, tak je asi mrtvej port síťovky.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Otrawa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otrawa »

Tak to teda vypadá, že ta síťovka vážně odešla no. Bude třeba koupit novou. Je jedno jakou? Síťovku jsem ještě nikdy nekupoval, navíc když jsem jí měl v základovce.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“