vypínanie monitora

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
stefan
Začátečník
Začátečník

vypínanie monitora

Příspěvek od stefan »

Môj monitor (starý 15 CRT) je napájaný zo zdroja PC. Má tri pozície zapnutia. Fáza pokoja, fáza rozbehu, fáza plného behu. Problém je, že odkedy mám nové PC tak po vypnutí PC zostane svietiť diódka na faze pokoja. (Monitor nevypínam mechanicky) Na mojom starom PC sa to nestávalo a všetky diódky boli zhasnuté. Mám obavu, či pri takomto stave nedochádza k zbytočnému opotrebovaniu monitora. Pre mňa je oveľa väčší komfort keď sa monitor vypne sám ako keby som ho mal vypínať ručne. ( mechanicky ) Keď ho však vypnem mechanicky, všetky diodky zhasnú. Predtým som používal WIN98 a teraz je to WINXP. Nevie niekto či sa dá vo WINXP nejako nastaviť aby pri vypnutí počítača zhasol monitor so všetkými diódkami?
Vďaka.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

asi jsi mel predtim AT kompl... tohle normal, k opotrebeni nedochazi... aspon me uz takhle doma jeden monas funguje patym rokem..
Pingo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pingo »

Skodi LCD ked ho vypinam namiesto setrica obrazovky? Napriklad cez noc ked stahujem mam ho vypnut alebo nechat setric? Alebo ked si na 20 minut odbehnem :-D ? Diki
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ja je vypinam...
pilatii
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilatii »

K opotrebovaní nedochádza. Na noc je lepšie vypnúť. Ja mám PC zaplý 24 hodín denne a vždy keď idem preč, alebo spať tak vypínam.
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

pres noc urcite vypnout a sporic pouzivat nemusis u lcd ztraci smysl
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

register píše:pres noc urcite vypnout a sporic pouzivat nemusis u lcd ztraci smysl
:up:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

Tak nevím, a když by to nemělo vadit LCD(i když si myslím že to LCDčku vadí), a co CRT?
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No a co nastavení v řízení spotřeby? Mám crt Relisys 17". Je lepsi kdyz ho necham stále běžet a nebo plánuju nastavit v řízení spotřeby vypnout monitor po 15min(dioda oranžová), pak třeba příjdu po půl hodině. Nebude mu to škodit takovéto vypínání zapínání. Jinak když jdu pryč vypínám ho úplně.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

setric mam vypnutej, je na prd, nerozumi si nekerym softem (vypalovani/hry) podle myho spis usetrim monitor pokud ho dam za 15min zhasnout

jinak nevidim velkej rozdil mezi zhasnutim (pomrkava dioda, ale fyzicky je zhaslej) a mechanickym vypnutim (to samy jen nemrka dioda)
je nekdo jineho nazoru? :roll:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

NoTHX píše:...
jinak nevidim velkej rozdil mezi zhasnutim (pomrkava dioda, ale fyzicky je zhaslej) a mechanickym vypnutim (to samy jen nemrka dioda)
je nekdo jineho nazoru? :roll:
Když "pomrkává" dioda, tak to bere cca 5-15W v závislosti na modelu a typu monitoru. Monitor je v té chvíli vyplý a čeká na signál z VGA.
Nijak se neopotřebovává.

Já například mám vypínač(na "psovi", který je napojen na UPS), kde mám napojen monitor, PC a zesilovač. Jedním tlačítkem zapínám vše :)
V biosu stačí mít nastaveno zapnout PC po obnově el. proudu a je to.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“