Koupě notebooku 25000 Kč
Moderátor: Don
- micek
- Nováček
-
Koupě notebooku 25000 Kč
Zdravím,
potřeboval bych od Vás poradit, který notebook si mám koupit. Mám již vybrané dva modely, jen se potřebuji rozhodnout.
První
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y580-m ... 920+x+1080
Druhý
http://www.czc.cz/dell-inspiron-7720-st ... 920+x+1080
U Dell mě táhnou ty 4 USB 3.0, jelikož mám doma 3 externí disky a ty mají 3.0 USB, tak by se mi to opravdu hodilo. Ale na druhou stranu mě trochu zaráží ta síťová karta 10/100. Mám připojení 60mbps a zajímalo by mě jestli taková síťová karta stačí, nejspíše hloupý dotaz, ale teoretické propustnosti a rychlosti jsou většinou dosti vzdálené od reality. Taky nepatrně slabší grafika. Taky by mě zajímalo jestlu má místo pro další disk, to ale není tak podstatné.
U Lenovo mě táhne mírně lepší grafika. Na druhou stranu má menší počet USB 3.0 portů.
Předem děkuji za poskytnuté rady.
potřeboval bych od Vás poradit, který notebook si mám koupit. Mám již vybrané dva modely, jen se potřebuji rozhodnout.
První
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y580-m ... 920+x+1080
Druhý
http://www.czc.cz/dell-inspiron-7720-st ... 920+x+1080
U Dell mě táhnou ty 4 USB 3.0, jelikož mám doma 3 externí disky a ty mají 3.0 USB, tak by se mi to opravdu hodilo. Ale na druhou stranu mě trochu zaráží ta síťová karta 10/100. Mám připojení 60mbps a zajímalo by mě jestli taková síťová karta stačí, nejspíše hloupý dotaz, ale teoretické propustnosti a rychlosti jsou většinou dosti vzdálené od reality. Taky nepatrně slabší grafika. Taky by mě zajímalo jestlu má místo pro další disk, to ale není tak podstatné.
U Lenovo mě táhne mírně lepší grafika. Na druhou stranu má menší počet USB 3.0 portů.
Předem děkuji za poskytnuté rady.
- otomar
- Začátečník
Re: Koupě notebooku 25000 Kč
Budeš notebook přenášet? Jestli jo, šel bych do 15tky...
Potřebujete něco vytisknout na 3D tiskarně? Napište mi zprávu.
- roman2277
- Začátečník
-
Lenovo.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
lenovo bude na prenaseni urcite lepsi je o pul kila lehci a to se celkem pronese.. Jenom skoda ze nema i7 za tu cenu by to tam bejt melo...
- nikl
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam pár dní Lenovo Y580, takže můžu zodpovědět další otázky, kdybys je měl. V manuálu Je napsáno, že notebook má 2 nebo 3 USB 3.0 porty, nikde v obchodě jsem verzi se 3 porty neviděl, ale asi se "někde" prodává. Jinak já jsem se vším víceméně spokojený, jenom display má trochu rozjetý barvy, bílá je jakoby vanilková, kalibrace barev podle oka tomu docela pomohla, ale není to pořád úplně ono. Na perfektní barvy se ale asi musíš koukat v jiný cenový hladině. Jinak kontrast, úroveň černé atd. jsou supr. Pak mně ještě trochu vadí, že se docela zahřívá podložka nalevo od touchpadu, kde mám ruku při hraní. Není to extra hrozný, ale ruku to teď v létě docela nepříjemně prohřeje. V zimě to asi bude spíš výhoda . Doporučuji model se čtyřjádrovým procesorem, příplatek není velký a minimálně do budouna se to bude hodit.
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
za ten priplatek na i7 se taky primlouvam, prece jenom 2 jádro + HT je uz dneska docela lowend...
- roman2277
- Začátečník
-
V mobilni sféře je to solidní střední třída.Navíc je to optimální jelikož i7čku uchladí jen hrstka notebooků na trhu.Ani toto Lenovo nemá ideální chlazení.To mají na trhu jedině Asusy G a MSI GT.A potom jen skládačky.Takže bych bral Lenovo s i5tkou.
- micek
- Nováček
-
Můžete mi říci v čem je i7 do budoucna lepší? Kvůli 4 jádrům?
Ty grafické karty GTX 660M a GT 650M na stránkách viz. níže je rozdíl 10%. Je tento rozdíl zanedbatelný, kdy můžeme mluvit o takřka stejných kartách nebo je to citelně znát?
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 887.0.html
nikl: má tam ještě místo na jeden disk?
Ty grafické karty GTX 660M a GT 650M na stránkách viz. níže je rozdíl 10%. Je tento rozdíl zanedbatelný, kdy můžeme mluvit o takřka stejných kartách nebo je to citelně znát?
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
asi takto ti to reknumicek píše:Můžete mi říci v čem je i7 do budoucna lepší? Kvůli 4 jádrům?
HT ve hrach jaksi nefunguje (v kancelarskych aplikacich to funguje celkem dobre)
proto je i3 vice mene prezentovan Intelem jako kancelarsky CPU. Desktopovy i5 ma uz 4 fyciky jadra bez HT tj mnohem vhodnejsi na hrani her, prece jenom hry ktere dokazi vyuzit vyhodu 4 fyzickych jader je stale vicero a nekdy je rozdil opravdu propastny. Intel nas tak trosku osidil v tom ze Mobilni i5 ma k desktopovemu velmi ale velmi daleko je to vice mene i3 coz je bida..
Takze jedina slusnejsi volba je v notebooku na hry dnesni i budouci i7 protoze ma 4 fyzicky jadra + HT tj super procik i na praci.
zde mas pekne videt co dokazou ve hre udelat 4 fyzicky jadra
rozdil mezi i3(2jadra + HT) na 3Ghz a i5 (4 jadra bez HT) je doslova propastny... Stejne dopadaji i 2 jadra u AMD jak je pekne videt z grafu.
- nikl
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ma slot pro msata a pro normalni hdd. Do msata nejdou dat normalni disky, ale jen special msata disky.
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
- micek
- Nováček
-
Ta mSATA je 6Gb/s?nikl píše:Ma slot pro msata a pro normalni hdd. Do msata nejdou dat normalni disky, ale jen special msata disky.
- roman2277
- Začátečník
-
Stratosi nejsi náhodou ignorant,když se neustále postuješ výsledky stolních CPU? A jinak jsi si záměrně vybral jednu z vyjímek na herním trhu kde má uplatnění 4jádro.Ale to mě u Tebe nepřekvapuje.Jinak u toho Lenova s i7 budou teploty k 90.Takže díky nechci.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
a jaky je prosimte tak obrovsky rozdil mezi procesory do notesu a do desktopu ze jsou ty testy nepouzitelne? ANo za vykon se plati, i7 v desktopu taky topi vic nez i3 to je logicky kdyz ma 2x vice fyzickych jader a vetsinou i na vetsi frekvenci...roman2277 píše:Stratosi nejsi náhodou ignorant,když se neustále postuješ výsledky stolních CPU? A jinak jsi si záměrně vybral jednu z vyjímek na herním trhu kde má uplatnění 4jádro.Ale to mě u Tebe nepřekvapuje.Jinak u toho Lenova s i7 budou teploty k 90.Takže díky nechci.
- orgasmic
- Začátečník
-
Tady si v sekci notebooku, tak kdyz tu chces neco postovat, tak vysledky mobilnich CPU.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
a v cem se mobilni CPU lisi od toho desktopoveho? (mimo to ze jsou to vyberove kousky ktere maji nizsi napeti tj nizsi spotrebu) To jsem se stale nedozvedel...
pokud porovname parametry tak nevidim zadny rozdil
mobilni i7 zde:
i7-3612QM
of Cores 4
of Threads 8
Clock Speed 2.1 GHz
Max Turbo Frequency 3.1 GHz
Intel® Smart Cache 6 MB
Bus/Core Ratio 21
DMI 5 GT/s
Instruction Set 64-bit
Instruction Set Extensions AVX
Embedded Options Available No
Lithography 22 nm
Max TDP 35 W
Desktopovy i7 zde:
i7-3770S
of Cores 4
of Threads 8
Clock Speed 3.1 GHz
Max Turbo Frequency 3.9 GHz
Intel® Smart Cache 8 MB
Bus/Core Ratio 31
DMI 5 GT/s
Instruction Set 64-bit
Lithography 22 nm
Max TDP 65 W
Krom spotreby a frekvence cipu zadny jiny rozdil nevidim (Krom o 2MB mensi cache coz se ve rhach projevi minimalne).....
Takze nevidim duvod proc nepouzivat testy s desktopove sfery...
pokud porovname parametry tak nevidim zadny rozdil
mobilni i7 zde:
i7-3612QM
of Cores 4
of Threads 8
Clock Speed 2.1 GHz
Max Turbo Frequency 3.1 GHz
Intel® Smart Cache 6 MB
Bus/Core Ratio 21
DMI 5 GT/s
Instruction Set 64-bit
Lithography 22 nm
Max TDP 35 W
Desktopovy i7 zde:
i7-3770S
of Cores 4
of Threads 8
Clock Speed 3.1 GHz
Max Turbo Frequency 3.9 GHz
Intel® Smart Cache 8 MB
Bus/Core Ratio 31
DMI 5 GT/s
Instruction Set 64-bit
Lithography 22 nm
Max TDP 65 W
Krom spotreby a frekvence cipu zadny jiny rozdil nevidim (Krom o 2MB mensi cache coz se ve rhach projevi minimalne).....
Takze nevidim duvod proc nepouzivat testy s desktopove sfery...
- orgasmic
- Začátečník
-
Ona frekvence je docela dulezita + pouzite technologie.
Priste proste postuj "mobilni" grafy. Nikdo tu na tve praveke desktopy neni zvedavy.
Priste proste postuj "mobilni" grafy. Nikdo tu na tve praveke desktopy neni zvedavy.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nikdo jaksi mobilni procesory netestuje, testovat vicero mobilnich procesoru v ramci jednoho notebooku je kolikrat celkem nadlidsky ukol.. Kdyz se podivame na na muj prehled tak mimo frekvence zadny rozdil neni, tj vykon se da krasne nasimulovat podtaktovanim...
Vsak mobilni i7 je vicero druhu ten co jsem postnul ja je zrovna jeden z nejpomalejsich, delaji se i rychlejsi se zakladni frekvenci malinko pod 3Ghz...
Vsak i testy s Desktopovymi i7 se zakladni frekvenci pod 3Ghz neni problem dohledat
Vsak mobilni i7 je vicero druhu ten co jsem postnul ja je zrovna jeden z nejpomalejsich, delaji se i rychlejsi se zakladni frekvenci malinko pod 3Ghz...
Vsak i testy s Desktopovymi i7 se zakladni frekvenci pod 3Ghz neni problem dohledat
- orgasmic
- Začátečník
-
Ty porad jaksi nechapes zakladni problem a to, ze u vetsiny her je jedno, jestli mas mobilni dvoujadro nebo ctyrjadro, protoze na vykon mainstreamu a nizsiho high-endu staci bohate dvoujadro a nijak te neomezuje.
Kdykoliv tato diskuze zacne, tak postujes vysledky desktop GPU + CPU a to se srovnavat neda.
Kazdy ti to tu pise, ale ty jak malej Jarda to sem budes postovat donekonecna.
Tak se nediv, ze jsi tady kazdemu pro smich, kdyz nedokazes pochopit tak zakladni vec.
Kdykoliv tato diskuze zacne, tak postujes vysledky desktop GPU + CPU a to se srovnavat neda.
Kazdy ti to tu pise, ale ty jak malej Jarda to sem budes postovat donekonecna.
Tak se nediv, ze jsi tady kazdemu pro smich, kdyz nedokazes pochopit tak zakladni vec.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud hru limituje procesor je jedno jakou grafiku mas A pokud procesor limituje mobilni grafiku jako je HD6750M, coz neni zadne herni delo, viz moje namerene vysledky s HP DV6, tak bude limitovat i vykonejsi grafiku typu GT650M apod....
Pokud hra ma potencial vyuzit 4 fyzicke jadra a ty mas jenom 2 jadra tak proste ten vykon te hre chybi...
zde mas tedy test s obstarozni HD4890 a je zde krasne videt jak dalsi 2 fyzicke jadra muzou pomoci k vykonu smerem nahoru
2.4Ghz 2 jádro - 30fps
2.4Ghz 4 jádro - 38fps (+27%)
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... 80_cpu.png
nevim jak ty ale ja moc hernich sestav s i3 nevidel a to valna vetsina z nich ma v sobe grafiky za cenu 3-5tis (GTX460/560/HD6850/HD7770/HD7850) tj zadne dela... Valna vetsina z nich ma i5 nebo dokonce i i7 coz me osobne pride uz prehnane pro desktop (Ht uz ve hrach ve valne vetsine vubec nepomaha) ale budiz...)
Pokud hra ma potencial vyuzit 4 fyzicke jadra a ty mas jenom 2 jadra tak proste ten vykon te hre chybi...
zde mas tedy test s obstarozni HD4890 a je zde krasne videt jak dalsi 2 fyzicke jadra muzou pomoci k vykonu smerem nahoru
2.4Ghz 2 jádro - 30fps
2.4Ghz 4 jádro - 38fps (+27%)
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... 80_cpu.png
nevim jak ty ale ja moc hernich sestav s i3 nevidel a to valna vetsina z nich ma v sobe grafiky za cenu 3-5tis (GTX460/560/HD6850/HD7770/HD7850) tj zadne dela... Valna vetsina z nich ma i5 nebo dokonce i i7 coz me osobne pride uz prehnane pro desktop (Ht uz ve hrach ve valne vetsine vubec nepomaha) ale budiz...)
- Don
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
rozdil mezi desktopovou i7 a mobilni je samozrejme velky. Takt a take ve velke mire velikost cache. Ovsem na mobilni platforme je orezane vse od procesoru, desky, pameti atd. to vse da dohromady uplne jiny vysledek. proto nemuzes testovat desktop/mobil. neni jak, aby ti vysel vysledek ukazujici rozdilny vykon pouze procesoru.
Jinak promaz tematu. Narazky na Stratose... Stratosi srovnavas nesrovnatelne.
//edit: Znovu odemykam na zadost zakladatele. Dale vecne a jasne, jinak budou postihy.
Jinak promaz tematu. Narazky na Stratose... Stratosi srovnavas nesrovnatelne.
//edit: Znovu odemykam na zadost zakladatele. Dale vecne a jasne, jinak budou postihy.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S